Tvrdé brucho na pravej strane
Ahojte ,neviem najst odpoved na moj problem tak zakladam novu diskusiu.
Moj problem spociva v tupej bolesti -obcasnej na pravej starne brucha... pri hmatani bricha som zistila,ze tam mam nieco tvrde od rebier sa to taha az skoro k rozkroku. Normalne ako keby som si tam citila crevo,taky valec. Viete mi niekto poradit co to moze byt? Dost ma to znervoznuje. Inak ziadne ine tazkosti ma netrapia,ziadne zvracanie ani hnacka ci zapcha. Dakujem za kazdu odpoved
@katrin21 Ano v urovni pasa. Je to tvrde a tak riadne v hlbke. A na pohmat to fakt aj vyzera ako oblicka. Mna to napadlo tiez, ale nechcelo sa mi verit, ze v bruchu si vyhmatam oblicku. Ani som tomu doktorovi nechcela verit, ale ked mi povedal, ze on uz vyberal/operoval xy obliciek a pohmatom uz vie kde ma hladat. Ze mozem byt na sto percent spokojna, ze je to proste oblicka. Len to neviem, preco mam tu stranu trosku vypukleksiu akoby mi tam nieco tlacilo...vadilo..Neviem😮
@katrin21 Tak aj mne bolo robene sono, uz 4x a plus k tomu aj CT brucha a malej panvy, kde su v popise oblicke aj nadoblicky, kde je vsetko v poriadku, kde by zmeny alebo chyby oblicky, bolo vidno. A urcite aj sono by ukazalo, keby na nej nieco bolo. Mne tak videli hydronefrozu oblicky, ked som bola tehotna. Myslim, ze aj u vas to bude oblicka, urcite nie som jedina, u ktorej sa to da nahmatat. Na lavej si to necitim, len na pravo. Neviem ale preco je to tak..🤔
ahojte, pridavam sa k vam s podobnym problemom. Teda okrem toho nahmatania, to ja nic necitim take, ale..mam tiez pichanie a bolesti pod pravym rebrom asi tri mesiace, akoby to vystrelovalo az do chrbtice...bola som na sono a tam mi zstili ze mam v jednom mieste presne pod tym poslednym rebrovym oblukom rozsireny usek tenkeho creva. Ale ze preco to je a co to znamena, vraj zistia az na gastre. Tam sa zatial len chystam, ked skoncia tieto horucavy, lebo nechce sa mi behat po vysetreniach taka upotena ulepena...Aj tak som rozhodniuta ze taketo vysetrenie si dam spravit jedine v narkoze🙂
@kaya60 no na toto bacha,,ked videli rozsireny usek creva..moze ist o to ze tam mas zrasty a tie mozu znepriechodnit crevo postupne, co sa presne prejavi rozsirenim crevnych kluciek.. a moze vzniknut taka beproechodnost, ze ide o nahlu brusnu prihodu a to je zivot ohrozujuci stav...ak by si zacala vracat, akebo mat zapchy, alebo naopak hnacky, utekaj do nemocnice... presne na toto zomrela moja svokra pred 2t.. na sone rozsirene crevne kluckyal, den na to skolabovala, operovali ju.., ale zle jej bolo 2mes predtym..chirurg povedal ze plne beucho zrastov, iba cast sla spriechodnit, mala aj crevo prirastene o pecen atd... ale toto nekoncieva dobre..
ja mam tiez isto kopev zrastov v bruchu.. dva cisare, laparka, enfometrioza..na beton nejake mam...ale crevo na sone zatial ok naposledy..
@katrin21 fuha, tak dufam ze taketo vazne to nemam. Ja som niektore dni uplne bez bolesti, niekedy len taky diskomfort a par krat take trosku ze viac to citim. Aj pri tom sone mi vraveli, ze mozu to byt aj zrasty, mala som len jednu operaciu brusnu uz davno..Ale tak dam si pozor na tie priznaky, dakujem
Ahojte, presli sice uz 3 roky no ja mam ten isty problem len ma to boli vlavo. U mna to trba uz rok, obehala som chirurgiu, usg brucha 2x, gynda nespocetnekrat. S travenim nemam nic. Tiez citim taky valec v lavo ako opisujete a tiez ma to boli. Niekedy to prejde aj na mesiac-dva, no stale sa to vrati. Ste tu este niektora? Prisli ste na nieco? Dakujem za odpoved
@marka86 vobec nic… ja som presvedcena o tom, ze mam endometriozu. Ale na to mi lekar povedal, ze ked tie bolesti nie su neznesitelne, zistovat to laparoskopicky neodporuca lebo by sa to tym mohlo len zhorsit. Zacala som brat antikoncepciu a tie bolesti po nejakom case presli. Stale to obcas citim, hlavne pri krvacani ale je to lpesie. Upokojujem sa tym, ze ked to trva uz tak dlho a nic sa nezhorsuje, nemoze to byt nic vazne.
@marka86 tak je to mozne, ze je to z toho 🙂 ja to citim napriklad obcas pred stolicou, z toho som nejak sama usudila, ze mozno mam prirasteny vajecnik k crevu… povedala som to lekarovi a povedal, ze to nevylucuje, ze ten vajecnik vzdy musi hladat niekde vzadu, ale kym ma to neobmedzuje, tak by to neriesil. Na gastre som nebola, vsade mi povedali, ze ked traviace tazkosti nemam, tak som na kolonoskopiu mlada( mam 26) ja sa toho aj dost bojim, takze som ich posluchla
@katrin21 dobrý deň. Prosím vas to vypuklejsie brucho mate ked lezite alebo aj ked stojite? Teda neviem ci to este tak mate. Ja ho mam vypuklejsie v pravo ale sikmo hned pod pupkom. A mam teda fest strach ci to nie je nieco vazne. Normálne to mam vypukle ako keby som v začiatkoch tehotenstva a mam dieta viac na pravej strane. Tehotná na 100% nie som.

@katrin21 Zienky...chcela som Vam napisat, tie co ste riesili tu pravu stranu..u mna je hmatna v bruchu prave oblicka..najprv jeden doktor povedal, ze to je len crevo a potom som bola u skuseneho chirurga a ten mi povedal, ze je to na 100% oblicka. Je hmatna, lebo som prilis chuda.