icon

Tvrdnutie brucha a pobolievanie večer

katherine24
3. nov 2018

Ahojte mamicky taka otazka neni som ani hysterka ani nic len mam teraz volny den a cas tak sa spytam...🙂 zajtra zacinam 37 tt
...a posledne 2 dni vecer mi brutalne stvrdne brucho mala.kope ako diva a mam bolesti podbrusku ako menstruacne...opakuje sa to asi 5 x v priebehu 2 hodin a potom este cez noc sa na to zobudim 1 x ...vsimla.som si este aj za posledne 3 dni vacsie mnozstvo bieleho vytoku tak sa chcem len spytat ci to mam brat ok v pohode telo sa pripravuje alebo to nejak riesit...poradnu mam az v stredu tak som zvedava na vas nazor dakujem🙂

jatva
3. nov 2018

To vyzera na poslickov 🙂

luciandzela
3. nov 2018

@katherine24 si v 37tt aj keby teraz porodis je to ok nic sa nedeje.... Ja som 32tt a mam riziko p.p... tez mi tvrdne brucho...a pobolieva dole...telo sa pripravuje stale...u kazdej zeny inac nietkoru boli picha viac casto ine menej... Nestresuj a ak pojdes rodit uz ties nic sa nedeje

katherine24
autor
3. nov 2018

@luciandzela ja nestresujem ved ja viem ze porod by bol uz ok mala je .,, hotova"🙂len mne tak strasne stvrdne ako keby mi ma vybuchnut a ona chudatko kope ze neviem ci je to ok ci to jej nevadi ...predsa len som prvorodicka a predtym mi netvrdlo ani ma nebolelo nic a zrazu 2 dni tak nieco nove pre mna

luciandzela
3. nov 2018

@katherine24 ak mas pochybnosti pohotovost je tu nato 😉

katherine24
autor
3. nov 2018

@luciandzela ved ano ale tuto v Nr na teba kazdy pozera ako na debila pokial neprides po styroch s plačom v bolestiach tak pozeraju ako keby si im neviem co urobila :(

soldi
3. nov 2018

@luciandzela toto urcite nie je na pohotovost

katherine24
autor
3. nov 2018

@soldi ved toto ...uz pockam do poradne urcite ved cez den mi nic nieje len je to take neprijemne vecer strasne stvrdne to brucho a mala.kope vtedy sa zlaknem ale prejde to len sa to opakuje viac x aj krize aj bolest pod bruchom a neviem ci su to len poslickovia alwbo treba nieco v tej chvily urobit...:/

soldi
3. nov 2018

@katherine24 len poslickovia. nic netreba robit. mozes si dat horucu sprchu, aspon 30 minut. ak su to poslickovia, tak sa Ti ulavi, ak porod, tak bude bolest intenzivnejsia

katherine24
autor
3. nov 2018

@soldi dakujem 🙂

liliana2222
3. nov 2018

@katherine24 kľudne to môžu byť ooslickovia, mne hrozil v 34tt predčasný a mala som takých poslickov že na monitore mi až krivka lietala, aj to bolelo dosť. Zaberá teplá sprcha, ak sú to poslickovia tak bolesti prejdú , to mi radili aj v nemocnici. Chvíľu poaprchovat bruško a kríže a bolesti ustali. Naopak ked by si začínala rodiť tak bolesti sa vystupnuju po tej sprche. Ale pri pôrode by mali byť bolesti pravidelné. Ja som mala poslickov napr po 5 minútach, potom 8, 15 a podobne , kým pri pôrode by mali byt rovnaké intervaly a postupne sa skracovať

luciandzela
3. nov 2018

@soldi ja nehovorim ze je ...hovorim ak ma pochybnosti alebo sa jej nieco nezda...u nas v PO vzdy vravia radsej prist i ked zbytocne ak sa vam nieco nezda...kazda uz musie vediet ze co ako sapozdava abo nie...

anve
3. nov 2018

@liliana2222 a mozem sa opytat od ktoreho tyzdna si zacala mat poslickou? Pretoze ja som tetaz v 28tt a do 26tt som ani poriadne nevedela,ze som tehu a teraz tie bolesti ako keby som msla ms su dost silne a caste...parkrat do dna..je to normalne,alebo to mam riesit?

liliana2222
3. nov 2018

@anve ja som mala skoro, už asi od 26tt ale v Tom 33-34 už to bol dosť brutál, ale tak ja som mala aj rizikové tehu a o prvé bábo som prišla v 31tt, cize mne keď sa niečo nezdalo alebo sprcha veľmi nepomohla išla som na pohotovosť alebo za svojou. A v tom 34 som šla po Tom čo som celú noc mala nepravidelne bolesti a na pohotovosti rovno že hospitalizacia lebo som mala skrátený krcok a začínala som sa otvárať ale tak podržali sme do 38 aj keď som sa teda nabrala aj dosť magnézia. Cize ak máš pocit že nieco nie je ok alebo je to niečo nové ja by som sa išla dať skontrolovať lebo autorka je už vysoký týždeň, ty ešte máš čas . Hoci len pre pokoj v duši, aj ten je v tehu dôležitý 😉

katherine24
autor
3. nov 2018

dakujem kazdemu za radu 😘

anve
3. nov 2018

@liliana2222 dakujem krasne za odpoved...ja som na PN skoro od zaciatku,kedze tiez som o jedno babo prisla,ale bolo to uplne na zaviatku tehu...v 31tt to musi byt velmi hrozne a som strasne stastna,ze teraz mas uz svoje dietatko pri sebe...tak prve dni ked mi zacali tie bolesti tak som si myslela,ze to k tomu vsetkemu patri...dnes som radsej cdly den v posteli a zatial som tie bolesti nemala...v utorok idem do poradne tak hadam vsetko bude dobre,keby sa mi nahodou zajtra bolesti vratili tak skocim ma pohotovost.

liliana2222
3. nov 2018

@anve ďakujem. Mrzí ma aj tvoja strata... Ono je jedno v ktorom týždni , matku to boli stále rovnako. Verím že aj ty to dobojujes do toho najkrajšieho konca 😊 no ono to tak býva že keď oddychujes tak nie sú a keď sa trošku ponamahas tak je to horšie, ja som mala najväčšie bolesti a tvrdnutie napr po nákupoch alebo upratovaní a to som fakt robila čo najmenej. A u niekoho to nerobí nič, proste ma poslicky a naťahujú sa väzy a z toho bolesti a zas u niekoho to môže vyvolať skracovanie krčka a otváranie. Preto je lepšia kontrola. Ale ono sa to dá zvládnuť , len treba oddychovat a dávať pozor. Silno držím prsty, aby bolo všetko ok, je víkend tak nohy hore , zapnúť telku a oddychuj , teraz máš na to plne právo 😁

anve
3. nov 2018

@liliana2222 dakujem krasne😍

janulka2811
3. nov 2018

Som 32tt,aj 20x denne mi tvrdne brucho,bolesti mam iba tak 2x denne take menstruacne.V utorok mam poradnu tak uvidim.No ty sa bat uz nemusis 😉

asia83
3. nov 2018

@katherine24 Dajte si horčík (70 percent a viac horká čokoláda, minerálka Magnesia, zelenšie banány).

luciandzela
3. nov 2018

@janulka2811 ja som na tom rovnako , tiez mam poradnu v pond. 😉 ,Presne ona sa bat nemusi to este my zato ano

katherine24
autor
3. nov 2018

@janulka2811 drzim palce 🙂

katherine24
autor
4. nov 2018

@asia83 dakujem 🙂