icon

Účinné domáce lieky na nachladnutie

ssimpsonka
2. okt 2025

Zdravim . Pozná niekto nejaký dobrý účinný "ľudový" liek na nachladnutie? Niečo na štýl horúce mlieko s cesnakom alebo také niečo. Ďakujem 🙂

katarinaba
2. okt 2025

zazvorovy caj s citronom

mane01
2. okt 2025

@ssimpsonka naparovanie

katkaseiner
2. okt 2025

zveziem sa... takuto nadchu som nemala ani nepamatm... od soboty sa trapim a dnes sa konecne citim trochu lepsie, dceru to ale prave chytilo...

hytal
2. okt 2025

U nás pomáha práve ten spomínaný zázvorový čaj s medom a citrónom a k tomu Sinupret.

alenamihal
2. okt 2025

Zazvor ,med a kurkuma shot....plus nasad si zinok 70mg na den... kuraci vyvar namiesto caju vypit..ja prihodim k jedlu cesnak a cibulu .. vela tekutin...

ssimpsonka
autor
2. okt 2025

Keď na muža už nič nezaberá. Mám pocit že ani zázvor dokonca ani zazvorovica alebo slivovica domáca 😏

saxana000
2. okt 2025

Inhalovanie nahrievanie naparovanie masaz dutin.

zuzubb007
2. okt 2025

Nachladnutie trvá minimálne 7 dní, čiže nevypije čajík a na druhý deň je fit, lieky, čaje, oddych, teplo, nahrievanie

sisska96
2. okt 2025
@ssimpsonka

Keď na muža už nič nezaberá. Mám pocit že ani zázvor dokonca ani zazvorovica alebo slivovica domáca 😏

@ssimpsonka tak potom smer lekár, nie??

januska12323
2. okt 2025

Keď mu nič nezaberá alebo sa to nebodaj zhoršuje treba ísť k lekárovi.

zuzikak
2. okt 2025

ak to trva dlhsie ako tych 6 dni tak treba ist k lekarovi. Mozno to nie je len nachladnutie. Ziaden alkohol !! to su strasne sprostosti. Telo potrebuje bojovat s virusom a nie este riesit obnovenie pecene. Rano a vecer paralen, ostat v teple, v posteli, naparovat sa nad kamilkami alebo slanou vodou, ten zazvorovy caj s medom a citronom je super vec. Na noc dat teplu sprchu, potom paralen a zalahnut aby sa spotil. Z jedla idealne zaradit do jedalnicka surovu cibulu a cesnak ale pozor aby mu z toho nebolo zle na zaludok, troska dietnejsie jedla. Vyvar je super vec. Zvysit vit. C, zinok, D a B. A treba vydrzat. Nachladnutie nezmizne po 3 dnoch. Len po 3-4 dnoch by mal zacat pocitovat aspon trocha zlepsenie. Ak nie, tak asi je na case ist k lekarovi

anonym_9eaabe
2. okt 2025

Nohy dat do co najteplejsej vody so soľou. Po kúpeli zabaliť do uteráky a deky

reklamka
2. okt 2025

mne to stale po nadche zlezie na hlasivky. ☹ aktualne aj teraz. a som z toho dost na nervy. 😢 neviete poradit co s tym, pls?

anonym_5c911f
2. okt 2025

Zázvorový čaj (zázvor ale chvíľu povariť), med, citrón.
Doma pestujem celoročne v kvetináči nádchovník (môže mať aj názov rýmovník, plektan), tak aj ten k tom pridám, prípadne len čisto z toho.

Naparovanie inhalátorom s vincentkou. Ešte lepšie je Yabro, ale je dlhodobo nedostupné a nie je to "ľudový liek". Z tejto kategórie sa nám osvedčila aj biolampa.

anonym_5c911f
2. okt 2025
@reklamka

mne to stale po nadche zlezie na hlasivky. ☹ aktualne aj teraz. a som z toho dost na nervy. 😢 neviete poradit co s tym, pls?

@reklamka Na hlasivky používam calciový sirup (viem, chutí hrozne) + k tomu panthenol pastilky na cmúľanie aj 5x denne.

mizoko
2. okt 2025

@ssimpsonka kaloba

mizoko
2. okt 2025
@anonym_5c911f

@reklamka Na hlasivky používam calciový sirup (viem, chutí hrozne) + k tomu panthenol pastilky na cmúľanie aj 5x denne.

@anonym_5c911f dá sa kúpiť aj s príchuťou sirup ☺️

plushika
2. okt 2025

cibulovy caj, nic ine nefunguje z tychto domacich zvykov, tradici a povier 😀

kulumulu123
2. okt 2025

@ssimpsonka rakytnik ale nie sirup z obchodu ale dá sa kúpiť mrazeny každý deň 2-3 bobule toľko vit c že viec ako dosť a hlavne prírodný nie chemický. Bacha horúca voda ničí vit c takže žiadny čaj ani noc pod

zabka79
2. okt 2025

@ssimpsonka na hrdlo repikovy caj kloktat, na nos inhalovat slanu vodu, suchy kasel zavesit pradlo v spalni + vitaminy C ,B,D a

hytal
2. okt 2025

Ešte som zabudla, že dobré je kloktať šalviovým čajom a piť šípkový čaj.