Účinné spôsoby na liečbu plantárnej fascitídy a ostrohy
Zdravím Vás... neporadite, čo vám pomohlo na plán.fascitidu plus ostrohy? Vyskúšala som razovu vlnu, oziare 3 série- ďalšie my už nedajú, bolest ustúpila na 2 roky a opäť sa vratila, lakdovanie, gulanie nohy na fľaši.... už netuším co s tým?bolave chodidlo zapálené zo spolu, pata až lytko....dakujem
@macka111 ale tento pán,čo som písala,vravel ,že chodí na nejaké súkromné,platí 20 eur za jedno a ma ich mat 20. No ja mam veľkú bolesť v päte, keď sedím alebo ležím a mám sa rozchodiť, idem ako stará babička, čo ma to boli a bolesť mi už vyráža do vonkajšej strany členka. Bolela tá razová vlna?
a fyzio by nepomohlo? ci ste uz skusali? ja to niekedy mavam, cvicim a aj mi rozmasiruju poriadne nohy,.. ale nielen chodidlo a paty, aj lytko
Mne na jednu nohu pomohla razova vlna a na druhu vobec, chodim teraz na distancnu terapiu. Niekde som citala, ze to suvisi aj s kolenami a bedrovymi klbami, ako vsetko treba dat do poriadku, ale neviem to uz najst.
Ja som v NL, kúpila som si šľapky cez Birkenstock, možno aj bodka nl, neviem či su len v Holansku, ale ja s nimi chodím doma, po ulici všade, a ostrova neboli chvala Bohu, mne ultrazvuk nepomohol
Neviem, ci sa vám ukazuje niekto kto cez Facebook predáva wieda, je to u nas nová čínska medicína, je to ako MLM predaj, ale majú super vložky tie som nosila asi 7 mesiacov, v kroksach, ale už mi je v croxy teplo. Dajú sa aj v teniske nosit su nenormálne dobre do 100 euro, keď som počula cenu som odmietla, ale mala som tak veľkú bolest. Ze som nevedela už chodiť....
@misenka3 na rázové vlny som chodila, nie je to bolestivé. 5xpo 30€,každý týždeň jednu, pomohlo mi to
Razovu vlnu som skúšala a fyzioterapeut, teraz laser ale ja to msm už viditeľné zapálené
Mal to niekto viditrlne zospodu plosku nohy červenú?
Raz som to mala. Hľadala som príčiny, čo to spôsobuje a niekde som sa dočítala, ževraj nedostatok vápnika. Zvýšila som príjem vápnika a odvtedy mám pokoj.
@adrikatibor no nič,musím si to dat do poriadku,lebo si zničim nohy.
@macka111 Na akutne stavy plataar fasciitis by ti ale mali dat lieky, ak tam mas preukazatelne zapal, tak to treba preliecit, dovtedy oddych. A potom cvicit, cvicit a cvicit, a masirovat, cele nohy, aj chrbat. Navstivit poditristu, nosit vlozky a spravne topanky.
Ak ta ostruha boli kvoli fasciitide, tak to prejde ked sa to zalieci. Ak ta ale boli ostruha sama o sebe, tak razove vlny, a ak nic tak operacia, ale to je az krajne riesenie. Vela ludi ho ani nepotrebuje, lebo bolesti maju z fasciitidy a nie z ostruhy.
@veselo_neveselo fascitida lieky som dostala a nohy ma strašne ak mi pôjde pridám fotku. Mam to už 3 ti týždeň fajt netuším co s tým... mam flamexin a ketonal
@macka111 ja to mam podobne ako ty ešte mi to aj opuchne. Už ma to bolí polroka lieky na zápal vybraté už druhý krát a nič iba mierne zlepšenie. Vložky a podpätenky pomohli ale stále to bolí ledva od robím prídem domov a hneď mažem voltarenom s turistikou som sa musela rozlúčiť neznesiem ani topánky co sa mi opierajú o pätu najlepšie sú gumené šľapky a látkové tenisky tie priedušné. Dávala som si čínske náplaste ktoré mi celkom pomohli ale neprešlo to. Mam neter co sa učí za fizio pýtala sa učiteľov tak ze to býva so spojitostou chrbta co ma tiež bolieva. Príde sa mi o chrbát postarať športová masérka tak sa musím popýtať..
Toto treba liecit aj fyzicky, razova vlna, magnet, laser. Samotne vlozky to nevyliecia.
@lenusiatko to mi je jasné, zatiaľ som si nasadila lieky na zápal +od bolesti + mazanie gélom. Objednala som si nočnú ortezu na plantu som zvedavá ci to pomôže. Dám vedieť 😉
@macka111 Ahoj, az teraz vidim, ze si pridala fotku. No mas to teda "pekne" , takze plantarna fasciitida? Robili rentgen, mas aj ostrohy ci nie?
Ja napriklad mam ostrohy, ale bez postihnutia plantarnej fascie, takze mna to boli uplne inde a inak. Ty vlastne ostrohy ani nemusis mat, ta fascia moze byt aj samostatne problem.
@katusskaa Mamu treba vysetrit, lebo tu sa spomina niekolko problemov dokopy a mama moze mat bolesti uplne z ineho dovodu.
A bandaz na plantarnu fasciitidu napriklad takato, ale bez doktora to fakt neskusajte. Ak ma iny problem tak si moze zbytocne uskodit:
https://ortek.sk/ortezysk/nocna-orteza-proti-pa...
@veselo_neveselo dakujem, mama ma uz dg, ma jednu nohu aj operovanu, nepomohlo. fakt uz skusala kadeco.
@veselo_neveselo túto bandáž predpisujú Dr. Proste treba nohu zastabilizovať
@macka111
Mám ostrohy na každej nohe. Nebolia ma natoľko, aby som išla na ožiare, ale je to nepohodlné. Nosim sketchery a tie sú super. Na YouTube som našla video, kde odporúčajú ricínový olej potierať. Ma protizápalové ale aj analgetické vlastnosti. Hneď po prvom raze som pocítila úľavu/lepší stav asi o 40%. Odporučila by som ho aj na plantárnu fascitidu, nakoľko potláča bolesť a zápal. Na YouTube tvrdí Barbara O Neil, že ricinový olej rozpustí ostrohy. Tak kto chce, nech vyskúša.

Sem sa pridám. Zatiaľ som len po obstrekoch,niekedy je bolesť hrozna,trápim sa už tristvrte roka. Na razovej vlne som ešte nebola, strach, zevraj to veľmi bolí, neviem. Ale hovoril mi jeden pán, že chodí k jednej pani pani na nejaké ožarovanie,platí si to a trochu sa mu to zevraj zlepšuje. Ale neviem,ci je to skôr psychika alebo to funguje naozaj. Takže počkám si na rady. Ale už to tiez budem musiet poriesit.