icon

Účinnosť Doxyhexalu pri borelióze

rasticek7777
17. mar 2025

Ahojte,

ak to citate, asi ste mali tiez do cinenia s hnusobou menom borelioza. Mne ju zistili xy rokov dozadu, "preliecila sa", dlho bol klud, potom sa ozvala opat, dalo sa to dokopy a teraz je to treti krat... Tych priznakov je "milion" u kazdeho ine, raz vyskoci nieco tam, raz tam, prestane, zacne inde a dookola....a na psychiku je to celkom naklad, teda aspon u mna.... v hlave xy scenarov, myslienok.... potom sa to na chvilu zlepsi.... a naspat a dookola..... no aby som sa dostal k podstate otazky - AK STE PRI BORELIOZE BRALI DOOXYHEXAL, PRIBLIZNE PO AKEJ DOBE STE ZACALI CITIT NEJAKE ZLEPSENIE, RESPEKTIVE, ZE ZABERA? Beriem ho uz tyzden, no nejake zlepsenie nevnimam a zacinam byt celkom v beznadeji.... Za kazdu reakciu dakujem, kto mal boreliozu, asi chape.... diky

katinka71
17. mar 2025

@rasticek7777 u mna po 3 tyzdnoch prislo zlepsenie,a vracia sa to naspät ,mam to uz 15 rokov

rasticek7777
autor
17. mar 2025

@katinka71 dakujem pekne Katinka za reakciu, ak sa mozem opytat, po akej dobe "kludu" ked bolo dobre (kolko rokov napr), sa Ti to vracia? Drzim palce, Katka 🙏

sowhat
17. mar 2025

ake mate priznaky? riesil som to nejaky cas dozadu a tiez po prelieceni atb som mal pocit, ze sa mi to v roznych formach vracia casom naspat, no nikdy sa to nepreukazalo a boli to pravdepodobne nesuvisiace zdravotne problemy

katinka71
17. mar 2025

@rasticek7777 asi kazde 3 roky ja to citim na malych klbov prstov na ruke bolesti,uz vtedy viem ze mam pozitivnu boreliozu,hned idem za dr na odber zo zaciatku mi neverila ze to bude reuma tvrdi dr ja ze borelioza,dokonca to konzultovala na infekcnej klinike v innsbrucku(tam byvan) a tam ju profesor vysmial ze je to nemozne mat take priznaky ake mam ja,ze mi netreba ziadna liecba doxycilinom,ale ona mi oredsa predpisal 21 dnovu davku,a je lepsie

dobko
28. apr 2025

Caute som rada ze je tu tato tema prave teraz lebo sa akurat liecim a tiez mam rovnaku otazku ako autor. Zajtra beriem poslednu 20 tabletku. Beriem Doxyhexal 200 , takze len raz za den. Prvy tyzden som subezne brala este lieky na bolest co mi dala neurologicka ked este nevedela ze mam pozitivnu boreliozu, takze mi bolo celkom fajn. Potom druhy tyzden ked som vysadila ten diompraz bolo fajn ziadne bolesti klbov a teraz treti tyzden sa mi bolesti opat vratili . Nie take velke ako na zaciatku ked som nemohla ani spavat ale citim klby stale. Som z toho riadne nestastna lebo som si myslela ze po 3 tyzdnoch hura konecne vonku na slnko a zacat sportovat a teraz neviem co dalej. Na kontrolu pojdem az o tyzden aj to si myslim ze ma dalej nebude liecit lebo som pocula ze moj doktor (infektolog) nie je zastanca dlhodobeho brania Atb a uprednostnuje len jednu 3 tyzdnovu liecbu, tak som teda zvedava ze co bude dalej. A tiez som z toho uz na prasky lebo ja som taky smoliar v zivote, ked sa na mna nieco nalepi tak s tym mam dlhodobe problemy a teraz ked nemozem sportovat tak ma to riadne psychicky nici.

lagunka0000
9. máj 2025

Ahojte, aj ja mám predpísaný doxyhexal , zatiaľ len začínam, u mňa sa prejavuje slabosťou rúk a nôh, ako by neboli moje,

dobko
10. máj 2025
@lagunka0000

Ahojte, aj ja mám predpísaný doxyhexal , zatiaľ len začínam, u mňa sa prejavuje slabosťou rúk a nôh, ako by neboli moje,

@lagunka0000 držím palce nech to dobre dopadne. Ja som po týždňovej pauze opäť na ATB. Teraz mam sumamed. Klby stále bolia 🤕

lagunka0000
10. máj 2025
@dobko

@lagunka0000 držím palce nech to dobre dopadne. Ja som po týždňovej pauze opäť na ATB. Teraz mam sumamed. Klby stále bolia 🤕

@dobko ja som na začiatku keď sa mi objavil fľak dostala sumamed

dobko
10. máj 2025
@lagunka0000

@dobko ja som na začiatku keď sa mi objavil fľak dostala sumamed

@lagunka0000 čiže začala si sumamedom a teraz ideš na doxyhexal? A slabosť rúk si mala už predtým ci myslíš ze to máš z liekov?

lagunka0000
10. máj 2025
@dobko

@lagunka0000 čiže začala si sumamedom a teraz ideš na doxyhexal? A slabosť rúk si mala už predtým ci myslíš ze to máš z liekov?

@dobko slabosti v rukách a nohách sa mi cca před mesiacom začali objavovať, bola som znovu na krv, vyšlo pozitívne len jedna hodnota, dali doxyhexal

lagunka0000
25. máj 2025

Ahojte, stáva sa aj vám také, že aj po menšej prechádzke síce do kopca, pride na vás neskutočná slabosť, únava, tazoba, pocit trasenia v tele ?

dobko
26. máj 2025

mne osobne nie ale sa vratia bolesti klbov niekedy aj svalov a sliach. Skoro to iste ako na zaciatku choroby. Slabost a unava nie, tieto priznaky som nemala ani na zaciatku.

dobko
26. máj 2025

Mna by este zaujimalo ake mate skusenosti s ukoncenim liecby. Aklo sa vlastne zisti ci som uspesne preliecena? ja som mala liecbu doxyhexalom potom sumamedom a koniec. Jedny krvne testy -pecenove mi robili po doxyhexale a potom uz nic (az v auguste sa mi budu robit). Takze to sa len tak automaticky predpoklada ze dana liecba musel zabrat a bodka?