icon

Udrela som si malíček na nohe

kk3
5. dec 2021

Ahojte, vcera som sa posmykla a nejako som si udrela malicek na nohe. Na malicku mam malu modrinku a noha mi trosku na druhy den opuchla. Tazko sa mi na zranenu nohu dostupuje, ale dokazem hybat s prstami, takze teraz neviem ci to.je iba narazene alebo zlomene, ked dokazem s prstamk hybat. Stalo sa Vam niekedy nieco taketo? Ako ste to popripade riesili, staci stiahnut a natriet octanovou mastou?

katulienkax
5. dec 2021

Áno stalo, nič sa s tým nedá robiť. Cca do mesiaca bude po opuchu, treba oddychovat

dzanka72
5. dec 2021

@kk3 Ahoj, ja som mala malíček na nohe zlomený už 3 krát😁 a áno, najprv bola modrina a bolelo ma celé chodidlo, potom opuchlo a o cca 4 dni v podstate prestalo aj boliet. V nemocnici ti urobia rtg a ak sa potvrdí zlomenina, tak ti ho zafixujú leukoplastom o vedlajší prst a vybavené. Tuším 2 týždne to odporúčajú mať zafixované 😉

kk3
autor
5. dec 2021

@dzanka72 a dokazala so s prstom hybat? :D pretoze teraz neviem odhadnut, ci je nutne ist k lekarovi ked viem.pohybat s malickom, ci to je vlastne zlomene alebo nie, pretoze mne sa to zlomene nezda, kedze viem hybat s nim, skor ma znepokojuje ten opuch

mogaa
5. dec 2021

@kk3 ak by bol aj malíček zlomený, nič ti s tým neurobia....len oddychový režim, na nohu čo najmenej odšlapovať, môže to bolieť aj 3týždne....octanová masť ti pomôže len proti opuchu, ale primárny problém nerieši....

simsalabim
5. dec 2021

@kk3 ak posobi inak rovno a netreba ho napravat, staci zafixovat o vedlajsi prst a nezatazovat take 2 tyzdne.

ladyblcha
5. dec 2021

@kk3 keby bol aj zlomeny, nic nespravia, max ti ho obviazu s vedlajsim prstom spolu, aby sa fixoval. To si vies aj sama, len nie silno, kedze by ta opuch tlacil.

agacela
5. dec 2021

Dievčatá, opýtam sa, ja som zakopla maličkom o nohu drevenej ťažkej stoličky a teda videla som všetkých svätých…
Malicek opuchol, bol červený, trosku fialový 2-3dni aj ma bolel 2tyzdne že som neobula ani tenisku ale zostal mi taký napuchnutý v mieste kĺbu… stretli ste sa s tým ? Akoze nepočítam že mi odpuchne ale zaujímalo by ma čo sa tam mohlo s nim stať 😅

deti95060810
5. dec 2021

mala som niekoľko takýchto a ešte aj horších zranení... palcom som zakopla do prahu dverí, malíčkom som zakopla do nábytku až ho vytočilo, amputovala som si nožom necht na ruke, spadla som na bicykle a udrela rebrá - vyrazilo mi dych a mesiac som sa neotočila na posteli.... NIKDY som nevyhľadala lekársku pomoc...😉

andrejka1974
5. dec 2021

@kk3 zalezi aj ci mas nejaku poistku vzdy sa potom par peniazkov zide

dzanka72
5. dec 2021

@kk3 dokázala som hýbať prstom, chod pre istotu na rtg a uvidíš, čo ti povie dr. Ako už spomínali vyššie, ak máš poistku, treba ísť k dr.😉

hesloveslo
5. dec 2021

@kk3 ahoj ja som mala zlomeny malicek a nie nedokazala som s nim hybat ledva som chodila. Doktor nariadil fixovat a nezatazovat ho. Podla mna to mas narazene. Ja som mala modrinu a opuchnute ale nedokazala som ich zohnut a chodit horko tazko