Úhrada lieku Sinovial poisťovňou
som vszp a za injekcie s kys. hyaluronovou som vzdy doplacala vacsinu sumy, lebo je to zdrav. pomocka a nie liek. naposledy cca 40e. predpisovane ortopedom.ale dakde som zahliadla, ze Dovera preplaca vacsiu sumu. pisala som do Dovery a dostala taku odpoved:
Dobrý deň, pri splnení indikačného obmedzenia, ktoré je určené Ministerstvom zdravotníctva je liek Sinovial hradený z verejného poistenia pod kódom J83708. Liek môže byť predpísaný neurológom, úrazovým chirurgom, maxiofaciálnym chirurgom, reumatológom.
Podľa kategorizačného zoznamu Ministerstva zdravotníctva, ortopéd nie je uvedený v povolených odbornostiach lekárov.
komu predpisuje v dovere ortoped, tak sa neda doplatok preplatit?
@lyci já chodím reumatológovi pichá mi Sinovial 2x ročne do oboch kolien a doplácala som cca 83€,mám poisťovňu Union,teraz ale som už na predčasnom dochodku a neplatila som nič,ale ževraj sa to odvíja od výšky dochodku
@64jarka64 vdaka. nedavno mi schvalili plny invalidny, tak teoreticky mi aj to mozno dako pomoze. aj ked teda mne to vzdy pichal ortoped, reumatolog nic take nenavrhol

@lyci já chodím reumatológovi pichá mi Sinovial 2x ročne do oboch kolien a doplácala som cca 83€,mám poisťovňu Union,teraz ale som už na predčasnom dochodku a neplatila som nič,ale ževraj sa to odvíja od výšky dochodku