icon

Úhrada lieku Sinovial poisťovňou

lyci
9. júl 2025

som vszp a za injekcie s kys. hyaluronovou som vzdy doplacala vacsinu sumy, lebo je to zdrav. pomocka a nie liek. naposledy cca 40e. predpisovane ortopedom.ale dakde som zahliadla, ze Dovera preplaca vacsiu sumu. pisala som do Dovery a dostala taku odpoved:
Dobrý deň, pri splnení indikačného obmedzenia, ktoré je určené Ministerstvom zdravotníctva je liek Sinovial hradený z verejného poistenia pod kódom J83708. Liek môže byť predpísaný neurológom, úrazovým chirurgom, maxiofaciálnym chirurgom, reumatológom.
Podľa kategorizačného zoznamu Ministerstva zdravotníctva, ortopéd nie je uvedený v povolených odbornostiach lekárov.

komu predpisuje v dovere ortoped, tak sa neda doplatok preplatit?

64jarka64
9. júl 2025

@lyci já chodím reumatológovi pichá mi Sinovial 2x ročne do oboch kolien a doplácala som cca 83€,mám poisťovňu Union,teraz ale som už na predčasnom dochodku a neplatila som nič,ale ževraj sa to odvíja od výšky dochodku

lyci
autor
9. júl 2025
@64jarka64

@lyci já chodím reumatológovi pichá mi Sinovial 2x ročne do oboch kolien a doplácala som cca 83€,mám poisťovňu Union,teraz ale som už na predčasnom dochodku a neplatila som nič,ale ževraj sa to odvíja od výšky dochodku

@64jarka64 vdaka. nedavno mi schvalili plny invalidny, tak teoreticky mi aj to mozno dako pomoze. aj ked teda mne to vzdy pichal ortoped, reumatolog nic take nenavrhol

64jarka64
9. júl 2025
@lyci

@64jarka64 vdaka. nedavno mi schvalili plny invalidny, tak teoreticky mi aj to mozno dako pomoze. aj ked teda mne to vzdy pichal ortoped, reumatolog nic take nenavrhol

@lyci keď ste na invalidnom malo by to byť zadarmo,suseda tak je a chodí ortopédovi len teda neviem akú ma poisťovňu