Únava, nespavosť, malátnosť
Prosím poraďte mi. Už dlhé mesiace mam problémy zaspať. Trvá mi to cele hodiny. Noci mam plytké, budim sa. V práci po 2h mi už padá hlava, okolo obeda sa mi už začína tocit celý svet. Prídem domov a nechce sa mi nič. Bola som u lekárky a odbila ma tým ze mam ísť psychiatrovi. Skúsila som, brala som AD, nepomohlo. Co mam robiť. Ako s tým bojujete? Novembri idem ešte na štítnu žľazu skúsiť, len sa dlho čaká.
@wlf Ja sa od 12tich budím na silné búšenie srdca ,už som bola na xy vyšetreniach a nezistili mi nič srdce mám v poriadku .. kardiologička mi poradila nech si kúpil Devit ( to je vitamín D) , koenzým Q10 a magnézium v tabletach tie prvé dva vitamíny si dávam ráno a magnézium pred spaním , zvýšte dávky magnézia ale nekupujte si šumienkovè magnézium to je čistý odpad ..ja som bola aj na štítnej a aj tu mám v pohode .. skúste si kúpiť to čo som vám poradila 🙂 ale chcem sa este opýtať netrpíte úzkosťami? Alebo nebojíte sa niečoho keď zaspávate ? Ja mam strach z tmy a tým sa prejavujú aj moje úzkosti zle spávam,v noci sa budím a musím spať pri lampe ale všetko je to len v mojej hlave ..pokiaľ vám doktori povedia že ste zdravá skúste vyhľadať nejakého dobrého psychológa ( pokiaľ by ste boli z okolia Žiliny tak viem dať kontakt na dobrého psychológa , pokiaľ nie tak si nájdite takého ktorý vás vypočuje a ak máte úzkosti pomôže vám s tým ) 🙂
@wlf niečo ti je - možno pracuje podvedomie, niečo ťa trápi.... a telo reaguje.
Nájdi si svoju psychohygienu, niečo čo ťa bude napĺňať - čítaj knihy, športuj, behaj, rob si prechádzky, môžeš s niekým chodiť venčiť psa - tak budeš mať pohyb na vzduchu, alebo rob nejaké ručné práce - háčkuj, ši, pleť.
Skús večer pred spaním hodinu pred zalahnutim nepozerať do obrazoviek - žiadne tv, pc, tablety, mobil.
Melatonin mi je slabý, knihy čítam a skúsila som už fakt všetko..
Mala si predtym Covid?moj kolega odvtedy nevie spat, ale berie lieky.

nerozmyslala si, ze by si skusila vecer nieco take ako melatonin, ze ci to by ti nepomohlo zaspat? zeby aspon trosku to nieco pomohlo?