Uvoľnenie hlienov

Ahojte. Prosím, poraďte, lebo som už zúfalá. Chlap má silný zápal priedušiek a podľa RTG je veľmi zahlienený. Od pondelka berie atb, ale nezaberajú mu. Túto noc sa dusil asi 2 hodiny vkuse. V pondelok má ísť na kontrolu, ale toto už nie je stav. Prosím, poraďte mi niečo, čo by mu mohlo pomôcť, má úplne ale úplne suchý kašel, píska ako dýcha, vôbec mu nejdú von tie hlieny. Vedeli by ste odoručiť nejaký voľnopredajný liek, alebo hocičo, čo by mu to trocha uvoľnilo? budem vďačná za každú radu.
Pekný deň prajem

gabika128
2. dec 2022

@snazilka_bio_mamka doktor mu nedal nič na zriedenie tých hlienov? Aj v lekárni choďte pýtať. Alebo znova5po telefóne Dr zavolať.
Ja som teraz k ATB dostala trifed napríklad

monvitka
2. dec 2022

Solmucol prášky odporučam

snazilka_bio_mamka
autor
2. dec 2022

@gabika128 nie nedali mu nič, aj som bola nasratá. Ledva ho poslali na rtg, tak, že som mu povedala, nech sa nedá odbiť. Nemám najlepšieho obvodného ani ja, ale to je základ, že k atb mi predpíše ďalšie lieky na vykašliavanie.

snazilka_bio_mamka
autor
2. dec 2022

@monvitka nepomáha mu.. jedine to sme mali doma ale nič to nepomáha

surama
2. dec 2022

@snazilka_bio_mamka U nas doma zabera na hlieny Sinupret. Zatial vzdy pomohol

snazilka_bio_mamka
autor
2. dec 2022

@surama super, teraz vidím, že sinupret forte je účinný

smajka80
2. dec 2022

ACC long voľne dostupný v lekárni. A vo všeobecnosti vyššie dávky vit. C. ako berie obyčajne. Aj 3x denne 1000mg nech skúsi.

snazilka_bio_mamka
autor
2. dec 2022

@smajka80 ani vitamín C nemáme. Takže aj to si píšem na zoznam. Vďaka 🙂

anicka176
2. dec 2022

@snazilka_bio_mamka suchý kašeľ a hlieny nejak mi to nejde dokopy, ale skúste ten Sinupret, inhalovanie Vincentky, možno sa hlieny spustia. Ak by pískanie pretrvavalo treba volať lekárovi, z písaného neviem posúdiť z čoho bolo nočné dusenie, bolo by potrebné ho popočúvať- hlavne co sa týka toho pískania

dzulli1980
2. dec 2022

Z "ľudových" liekov u nás veľmi dobre zaberá na uvoľnenie "nalepených" hlienov (predpokladám, že sucho kašle z toho, že ich nevie vykašľať) natrieť hrudník jazvečou masťou, ak nemáš jazvečiu masť, daj bravčovú prípadne olivový olej.
@snazilka_bio_mamka

nevenka
2. dec 2022

@snazilka_bio_mamka este ma napadlo, ak ma vela tych hlienov, tak ucinny zvykne byt Erdomed, len ten je na predpis, to mal teraz manzel, ale on uz mal skor drazdivy suchy kasel, takze jemu to spravilo horsie, prestal to brat. Moja mama ho neznasa a naopak, stara mama si ho nevie vynachvalit. Len toto je fakt na predpis. A nesmie sa toto uzivat na noc.

nevenka
2. dec 2022

A ako tehotna som objavila zazrak, sirup z isladskeho lisajnika, Livsane, ten si davam a dobre mi robi. Ale skusila som aj inu znacku teraz kupit, tak uvidim, ci a ako zaberie. Aj toto mozno skuste.

zuzana9393
2. dec 2022

Naparit sa nad eukaliptom. V tych zdravych predajnia h predavaju take male eukaliptove tabletky, ktore hodis do vody. Zvlhcovac vzduchu mat stale pusteny, lebo aj to je problem, ze mas v dome/byte suchy vzduch a Veeeela vetrat

snazilka_bio_mamka
autor
2. dec 2022

Ďakujem pekne, skúsime čo sa dá. Ja som hľadala teraz na nete, taký ten starý naparovač, voľakedy som ho mala ako dieťa, ale netuším, kde ho teraz dostať..

vikisukik
2. dec 2022

u nas najlepsie zabera na toto inhalator. alebo ked sme nemali tak normalne nad hrncom sme sa naparovali ako kedysi.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snazilka_bio_mamka
autor
5. dec 2022

Zohnali sme od rodiny Nibulizér, s tým inhaluje 3 - 4x denne Vincentku a včera večer konečne začal vypluvať hlieny. Je to boj, už som z toho na nervy. Ale pískanie ihneď prestalo akonáhle začať vypluvať hlieny.

lukbe
5. dec 2022

@snazilka_bio_mamka erdomed granule dajú bez predpisu,to je na vykasliavanie.

sense
5. dec 2022

Cibulivy zábal na hruď plus Cibulivy sirup... Chvíľku vám bude síce smrdiet domácnosť ale účinok zaruceny