icon

Už druhý deň ma bolí hlava a som strašne unavená

llenka014
18. feb 2021

Už druhý deň má boli hlava+ som strašne unavená a nie covid nemám bola som na teste

Strana
z2
nerya
18. feb 2021

Ok, daj si tabletku, život ide ďalej

simsalabim
18. feb 2021

@llenka014 a okrem tabletky skus viac oddychovat a ist spat skor.

snazilka_bio_mamka
18. feb 2021

a? :D ci tu spravna odpoved je "si tehotná?" daj si tabletku čaj a frč dalej

1andrea111
18. feb 2021

@llenka014 skúsiť znovu test pri. Pcr

lienocka2808
18. feb 2021

@llenka014 a prosim ta na akom teste si bola? len mi nehovor, ze na antigenovom. Poviem ti moj pribeh / aktuálne už 13 den s covidom/. dňa 5.2. som sa ráno zobudila s bolestou hlavy, ale takou inou, akoby na mna nieco liezlo. Mala som ist na preventivnu prehliadku, tak som to pre istotu zrusila. 6.2. to bola sobota som s priznakmi sla na antigenovy test / antigen je primarne urceny uz pre ludi s priznamki/ tak, že ak je to covid, tak snad mi to test ukaze -Negativny. Ale citila som sa stale nejak divne. Neviem to popisat, zvlastne ma stale bolela hlava a nic na to nereagovalo, tak som sa hned v sobotu objednala na pcr testy. V pondelko hned rano som sla na vyter a o 16tej som mala pozitivne vysledky. Takze antigenove testovanie asi v dost pripadoch zlyhava, ak nevie rozoznat uz aj priznakoveho pacienta. Odporucam urcite ist na pcr, tam je istota.

dadis
18. feb 2021

@lienocka2808 ak si mala priznaky, na AG test si nemala ist. Ja neviem, milionkrat to bolo povedane a vzdy sa najdu ludia, co to nepochopia a robia presny opak. AG test zachyti najinfekcnejsich. Nie je urceny na diferencialnu diagnostiku. Ak si mala priznaky, mala si sa rovno objednat na PCR test. A nie tu hovorit o nespolahlivosti AG testov.

adula12
18. feb 2021

@dadis boze zena... to teraz kazdy so soplikom a bolestou hlavy ma ist na pcr? Potom, ze su vytazení zdravotnici. Ja som tiez sla v nedelu na antigen, a bum pozitivna a tiez ma bolel len chrbat, ale ten ma boli casto ked sa blbo vyspim. Muz bol v nedelu negat na antigene a na druhy den pozit na pcr.

lienocka2808
18. feb 2021

@dadis prepac trosku si protirecis moja, ked vravis, ze ag test zachytava najinfekcnejsich, a to su prave ludia, ktori maju prvotne priznaky choroby. A ano, ag testy na na svk bohuzial pouzivaju zle, kedze aste raz, su urcene pre priznakovych ludi. Nic som neporusila, kedze vynimkou je cesta na test a z testu. Takze mojou negativitou antigenoveho testu par hodin pred pcr /a bohuzial nie som jedina, mam v okoli dalsie pripady/ sa mi potvrdilo, ze tie testy su u nas pouzivane zle. A nasledne falosne negativni ludia v domneni, ze su negativni dalej roznasaju nakazu. Ano pcr testy nie su presne, pozri si na vyjadrenia odbornikov, ktori boli proti celoplosbemu testovaniu.

lienocka2808
18. feb 2021

@dadis v poslednej vete som myslela ag testy, nie pcr.

dadis
18. feb 2021

@lienocka2808 nie je pravda, co vravis, infekcnost zavisi od viacerych faktorov, napr.aj od virusovej naloze. Ag testy maju len odchytit najinfekcnejsich ludi. Nehovorim, ze Ag testy su najlepsie riesenie, ale jasne bolo povedane, ze s priznakmi na ne nemas chodit. A argument, ze cesta na test je vynimka zo zakazu je hlupa.

dadis
18. feb 2021

@adula12 nechaj si tie hlupe oslovenia. Nevravim predsa, aby zakazdym isla na pcr test, ale na ag test nemala ist, ak mala priznaky. Je tazke sa dat do karanteny aj bez toho, aby si vedela na 100%, ze mas covid?

lienocka2808
18. feb 2021

@dadis jasne bolo povedane, ze s priznakmi nemas chodit na AG test? Ved je prave pre priznakovych pacientov urceny. Potom tu mame situaciu ako mame, lebo testy sa pouzivaju zle. Mala som priznaky a sla som na testy, to, ze ty to povazujes za hlupe, mi je uplne jedno a to, ze je to vynimka, nie je argument, ale FAKT. Na to tie testy predsa su. A keby boli poriadne, tak ma hned zdetekuju ako pozitivnu osobu a nemusim minat dalsie peniaze statu na drahy pcr test. Proste to testovanievobec nefunguje, a sami odbornici v nemocniciach hovoria o tom, ako im po testovacich vikendoch stupaju hospitalizovani pacienti.

adula12
21. feb 2021

@dadis oslovenie zena je pre teba hlupe? No dobre teda 😂 a tie ag testy urobili prave presne preto, aby zachytili tych infekcnych. A ako prepac, ale nedam sa dobrovolne do karanteny len preto, ze ma boli hlava... vidno, ze ty nepracujes, preto takto uvazujes. Ludia chodia na ag testy preto, aby mohli do prace. Tak nabuduce davaj lepsie rady a nie taketo hluposti. To co radis si moze dovolit matka na materskej ci nezamestnana osoba a nie pracujuci clovek.

dadis
21. feb 2021

@adula12 zeno, predstav si ze pracujem 🤭

adula12
22. feb 2021

@dadis tak super... som rada, ze mas zamestnavatela, ktory ti toleruje len tak ostat doma 2 tyzdne lebo TY SI MYSLIS 😂 ale si zodpovedna 👌👍

dadis
22. feb 2021

@adula12 no som doma uz niekolko mesiacov, tak ako teraz vacsina, robim z domu

luccija
22. feb 2021

@dadis áno väčšina, ale nie všetci majú HO neviem či si sa do nej tak obula

dadis
22. feb 2021

@luccija ja? 😅

dadis
22. feb 2021

@luccija akoze moj zamestnavatel je velmi opatrny..kto musi robit z kancelarie musi mat 1x tyzdenne pcr test, ak nastupuje v pondelok rano, tak rano popri PCR si musi spravit aj AG test, aby mohol vstupit vobec do budovy. Ak by som isla do prace s tym, ze sa necitim na 100% - tak sa so mnou ten zamestnavatel rozluci, lebo ohrozujem ostatnych..a to nerobim v zdravotnictve, ale v biznise...fakt by kazdy normalny zamestnavatel radsej prial, aby jeho "neisty" zamestnanec nesiel par dni do prace a neohrozoval ostatnych a hlavne - aby neohrozoval chod firmy. A covid je zakerny v tom, ze sa moze prejavovat prave len tou bolestou hlavy, unavou a pod. A neviem preco si myslis, ze HO je taka vyhra, mozem ti za seba povedat, ze to je narocnejsie sa sustredit doma na pracu, Ale toto pisem len na margo toho, ze adula sa vyjadrila posmesne a degradujuco na moju adresu, znevazovala moje pracovne postavenie. Absolutne ma nepozna a dovoli si ma odsudzovat.

adula12
22. feb 2021

@dadis si predstav, ze ja robim denne aj ked som len v kancelarii. Robim u hasicov a musim mat kazdy tyzden test. Takze ja by som do toho radu sla aj keby som sa citila unaveno. Lebo nie vsetko je covid. 😉 mne vdaka tomu, ze som sla v nedelu na test zistili, ze som pozit. A vdaka tomu som neohrozila kolegov v praci. Takze u mna je toto zodpovednost. 😉

slavaf
22. feb 2021

@dadis To je blbosť, treba si prečítať príbalový leták atg testov. Sú určené pre príznakových, aby sa vylúčil/potvrdil covid, prípadne sa mohlo uvažovať o inaj diagnóze. A áno, sú totálne nepresné, v mojom okolí je pomerne veľa ľudí, ktorým ani pri príznakoch neukázal pozitivitu, hoci PCR pozitívny bol.

dadis
23. feb 2021

@slavaf presne tak, sú nepresné. Ak má príznaky, môže sa objednať zdarma na PCR test. Ag testy by nemali byť využívané tak, ako sa využívajú dnes. Dnes idem k lekárovi s dcérou, musíme mať Ag test nie starší ako 1 deň. To akcpetujem, to je presne účel, aký majú plniť. Treba chrániť personál v nemocnici - ale len znižovaním rizika, že sme pozitívne. Neznamená to, že sme negatívne a teraz sa nikto okolo nás nebude chrániť. To riziko, že niekoho nakazíme len znižujeme. A tak treba brať Ag testy, len ako znižovanie rizika, nie absolútnu ochranu. Nie je správne, že keď sa cítim zle, tak idem na AG test zistiť, či som pozitívna. To je absolútne nepochopenie. A pri ich nepresnosti je to hazard.

dadis
23. feb 2021

@slavaf to, že ako sa využívaju dnes - dovysvetlím - tým že sú také dostupné, tak na Ag testy chodia aj kontakty pozitívnych, chodia tam ľudia s príznakmi - skupiny ľudí, ktorí by mali st na PCR testy - ale kvoli lepsej dostupnosti, jednoduchosti idu na Ag test. Ano, niektorym vyjjdu pozitivne, ale je vysoka sanca, ze pozitivnych nezachytia. Pre plosny preventivny sreening su ok, ak zachytia aspon male percento ludi, ktori netusili, ze by mohli byt pozitivni. Ale nie pre "potencialne" pozitivnych. Len preto, ze tam je riziko falosnej negativity.

alchemilkazltozelena
23. feb 2021

Antigen je pre bezpriznakovych, pcr pre priznakovych, vsade to dookola omielaju kto si nevie zapamatat nech si to niekde napise 😑

slavaf
23. feb 2021

@alchemilkazltozelena
Antigénový test sa odporúča pri objavení príznakov ochorenia / v prípade úzkeho kontaktu s pozitívnou osobou minimálne po 2 dňoch od tohto stretnutia.

alchemilkazltozelena
23. feb 2021

@slavaf link?

alchemilkazltozelena
23. feb 2021

@slavaf cize aj pcr je pre priznakovych

Hlavne ze zdravi ludia bez priznakov sa maju testovat ako ovce kazdy tyzden 🙈

slavaf
23. feb 2021

@dadis standardnepostupy.sk › _filesPDF
Metodika k testovaniu na prítomnosť koronavírusu SARS-COV-2 ...

slavaf
23. feb 2021

@dadis Je tam jasne napísané, že atg je hlavne pre príznakových a menej vhodné pre bezpríznakový h. Problém je, že ani pri príznakových to nefunguje.

Strana
z2