Už druhý deň ma bolí hlava a som strašne unavená
Už druhý deň má boli hlava+ som strašne unavená a nie covid nemám bola som na teste
@slavaf nemyslim si, na rozdiel od odporucania MZSR, ze ak ma niekto sypmtomy (ale nie len bolest hlavy a unava - ale aj dalsie, horucku, kasel a pod), ze ma ist na AG test. Aj ked zachytnost u takychto ludi je pri ag testoch velka, nemyslim si, ze v takomto pripade treba "setrit" a zvolit si lacnejsi a menej presny variant. Rovnako si nemyslim, ak bol niekto v kontakte s pozitivnym, aby siel len na AG test. To je myslim problem, ze sa to na SK tak siri...je dostupne testovania a ludia si tam chodia larom farom (napr. nepockaju odporucany pocet dni v izolacii po kontakte s pozit, aby isli na ag test). Maju v rodine pozitivneho, daju s v "nedelu"v obci otestovat a v pondelok idu do prace. Myslim si, ze Agtest by nemal uplne nahradit rt-pcr.
@alchemilkazltozelena pre bezpriznakovych su ag testy velmi nepresne...
@dadis vacsina rozhodne z domu nepracuje... Dokonca poniektore firmy nepovolia HO ani tym, ktori by to bez najmensieho problemu zvladli, kedze povaha ich prace to plne dovoluje..

@slavaf ja neviem, ci sa potrebujes hadat, alebo co, jasne pisem. Ag test na rozdiel od RT-PCR nezachytava pozitivitu v prvych dnoch od infekcie. Najvhodnejsie pouzitie AG testovje 6 – 10 dni od infekcie, najvacsiu zachytnosť maju u symptomatickych pacientov, naopak pomerne nizku zachytnost(a tým pádom aj výpovednú hodnotu) maju u asymptomatickych jedincov. Ak ma niekto len neurcite syptomy, ako bolest hlay a unava a ide na ag test a vyjde mu negativny - brala by si ho ako negativneho? Citila by sa pri takejto osobe bezpecne? Ved ta baba v otazke sa pyta na to, ze ma tieto symptomy a je negativna. Nikto by za tychto okolnosti nemohol o sebe tvrdit, ze je negativny. Nemal ist na ag test, mala lezat doma v izolacii a cakat, ci sa z toho nieco vyvinie, alebo to bola len migrena. Toto vsjo co som chcela napisat. No a niekto, myslim adul mi pisala, ze som "naivna" ak si myslim, ze len tak hocikto si moze dovolit kvoli bolesti hlavy ostat doma a nechodit do prace. Ano, myslim si stale, ze by to tak malo byt. Necitim sa vo svojej kozi, nikam nejdem a spravam sa ako infekcny.