Už takmer mesiac neutíchajúca bolesť hlavy

sasenka1307
8. máj 2019

Ahojte.. nie je to tak davno co som sem pisala.. v polke aprila mi zacal tinnitus a par dni nato sa pridruzila bolest hlavy- je to tlakova bolest, vyzarujuca na podnebi, za nosom, za ocami a niekedy ked dam nizsie hlavu aj do spankov a cela. Odvtedy ma hlava este neprestala boliet . Robili mi MR mozgu, vraj je vsetko v poriadku. Na RTG mi zistili kyfozu krcnej chrbtice.. mam ist na rehabilitacie, ale zacinaju mi az od 15.5. Ma tu niekto podobny problem?

ovaaa
8. máj 2019

@sasenka1307 zuby mas ok?

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@ovaaa ano zuby v uplnom poriadku..

andyka321
8. máj 2019

@sasenka1307 a co krvny tlak?

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@andyka321 ten mam uz dlhodobo velmi nizky vacsinou 90/60 a pod.. snazim sa vela pit a hybat.. chrbat ma boli neskutocne hadam uz aj 2 roky.. len co ta hlava? Nikdy som nieco take nezazila... a samozrejme nezaberaju ani lieky od bolesti..podotykam hlava boli 24hod/denne a mam ani nie 2 rocnu dceru.m

demetria
8. máj 2019

@sasenka1307
Skus si dat vysetrit prinosove dutiny. Toto znie ako bolesti pri chronickej sinusitide.

demetria
8. máj 2019

@sasenka1307
Skus poguglit nieco o sfenoidalnej sinusitide. Ta jedina moze prebiehat bez inych symptomov sinusitidy, iba s upornou bolestou hlavy.

mogaa
8. máj 2019

@sasenka1307 to je z tinnitusu. Dali ti Magnerot?

mogaa
8. máj 2019

@sasenka1307 prepáč, pomýlila som si to s tetániou

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@demetria pozrela som a to nebude asi moj problem..nemam ani nadchu..

lucyluv
8. máj 2019

A dutiny máš ok?

tanika
8. máj 2019

@sasenka1307 mala si na MT mozgu popísané aj prinosove dutiny ? Ak áno zober CD a chod aj Na Orl ani z toho zistia či je problém v dutinách lebo nemusis mat nádchu . Ak nemáš popísané dutiny . Zišlo by sa vyšetrenie na Orl a oni by ta mohli poslať na ct prínosových dutin . Ja teraz idem na MR mozgu + angio+popis aj dutin lebo neurológ si mysli že problém je v dutinách . Pred dvoma mesiaci som mája zapal dutin. Ja nádchu nemám ani dom nemala pri zápale . Len mám natlakovanu hlavu a a bolesť už skoro dva mesiace 😪.

heyoka
8. máj 2019

@sasenka1307 Ja sa hlásim, mne sa to nezlepšovalo, kým som nezačala cvičiť na krčnú chrbticu..zablokované 4 stavce...pískanie v ušiach mám už 3 roky, tlaky na spánkoch, na čelusti atď všetko pretrváva ale už to nie je také časté ako na začiatku...

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@heyoka ach moj boze..uz 3 roky? A cvicis kazdy den? Piskanie viem, ze neprejde... kolko mas rokov? Aj ti doktori stanovili jasnu diagnozu? Ako dlho si mala neprestajnu bolest hlavy?

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@tanika na ORL som bola ako prve kvoli tinnitusu. Aj som lezala na ORL oddeleni v TT kde mi davali kortikoidne infuzky.. cize toto by isto zistili. Mna vysetrovali uz 3 neurologovia a tvrdia, ze nemam neurologicky problem.. posledny neurolog este nestanovil diagnozu.. az po poslednom sone ze uvidi

tanika
8. máj 2019

@sasenka1307 no hádam áno ale to zistia iba CT Dutin keď urobia alebo MR kôň kde bude vedieť dutiny niekedy ani to že ti pozrú kamerou Fín USA nemusia zistiť nič ..... zo prekvapený že neurológ ta neposlal ns Orl aby vylúčili problém s dutinami . Lebo dnes sa na lekárov spoliehať nemôžeš . Ja som bola na Orl pred mesiacom a že všetko o. K ale podľa neurológa zjavne nie je . No veď uvidis .

tanika
8. máj 2019

@sasenka1307 prepáč preklepy píšem mobilom 😉

demetria
8. máj 2019

@sasenka1307
Na sfenoidalnu sinusitidu treba mysliet. Nebyva pri nej nadcha, len uporne bolesti hlavy. Na MR by mala byt vidiet, ale pamatam si zo skoly, ze nam na ORL vraveli, ze mali pripad, ze na MR nic a na CT nakoniec videli, co bolo treba. A opacne.
A este poznam pripad z okolia. Zhodou okolnosti dcera zdravotnicky. Tiez sa dg. spravila az po dlhsom case a viacerych vysetreniach.
Pokial sa toto vyluci, moze sa ist cestou, ze je to od chrbtice. Mne na bolesti chrbtice pomaha beh. Zacala som kvoli bolestiam krizovej chrbtice a zrazu mi zmizli aj dlhorocne bolesti hlavy.

heyoka
8. máj 2019

@sasenka1307 no pískanie je také..sú fázy keď ho nevnímam..ale napr.teraz za posledný mesiac vnímam pískanie intenzívne..hlavne keď zaľahnem spať...ja mám zablokované krčné stavce...a cviky na krk mi veľmi pomáhajú..brala som jeden čas Betahystin mylan..tak to mi trochu pomáhalo..ale najviac pomáha pravidelná prechádzka po vzduchu...a tie cviky..môžeš to mať od práce, ktorú vykonávaš ale môže to byť aj psychika..ak nájdem tie cviky na svojpomoc pri problémoch s KCH, pošlem ti..

vavaska
8. máj 2019

Ahoj, ja pridávam svoje skúsenosti, tiež som mala problémy s pretrvávajúcimi bolesťami hlavy, pochodila som všetko možné, až sa nakoniec zistilo, že je to od spánkovo-sánkového kĺbu ( odborne temporo-mandibulárneho, skratka TMK)...nepuká ti niekedy v sánke pri žuvaní, zívaní?

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@demetria mne MR robili uz v TT a nic nezistila, iba na RTG mi kyfozu krcnej zistili. Vsak spytam sa aj na toto.

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@vavaska ano v sanke pri otvarani ust mi puka.. kedysi som to riesila so zubarom ktory vravel, ze v noci skripem zubami.. viac sme to neriesili odvtedy. A kolko ta bolela hlava? Po diagnoze sa dialo co ake napravy?

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@heyoka mna ta hlava boli dost silno.. betahystin mi davali v nemocke a nezaberal..teraz beriem rano tebokan a vecer dorsiflex.. a vtedy ked ta bolela hlava 24hod/denne ako dlho to trvalo? Nepamatas?

pink_lady
8. máj 2019

@sasenka1307 to je krcnej chrbtice, do rehabky si nájdi nejaké cviky na nete /nie násilné / a cvic naozaj každý den... Prestuduj "škola chrbta", mrkni na SM systém, dbaj na správnu polohu hlavy nonstop...

pink_lady
8. máj 2019

@sasenka1307 ja musím cvičiť uz xy rokov začalo mi to ako tebe...

sasenka1307
autor
8. máj 2019

@pink_lady vazne? Mala si tiez tak strasne dlho bolesti hlavy? Vobec neutichaju... je to hroza a k tomu ten tinnitus.. a uz si na tom dobre?

heyoka
8. máj 2019

@sasenka1307 keď mi prvýkrát začali silné tlaky na spánkoch, to bolo ešte predtým než začalo pískanie, to jest cca rok 2013..bolo to tak silné, že sa mi zdalo, že sa podomnou kymáca podlaha..že som na lodi...bolo mi takmer denne na zvracanie a na odpadnutie...brutálne ma to obmedzilo v každodennom živote, to som trpela asi pol roka, kým sa to nejak samo od seba nezačalo zlepšovať a na komplet vyšetrenia som šla pred 3 rokmi, keď mi zistili tú K.CH...bola som aj na mri aj na vyšetrenie vnútorného ucha..našťastie negatívne výsledky..ale krčná ch.to je ti taká ,,sviňka,, že ti pekne môže spestriť život...boli dni keď som bola relatívne v pohode, a potom aj týždeň dve po sebe...len čo som ráno vstala už závrate..alebo závrate v noci...a zas na vracanie a tak stále dokola..proste peklo..treba častejšie pohyb na vzduchu, treba si vedieť odreagovať myseľ aj telo..a veľa denne cvičiť na krk...fakt..toto mi pomohlo najviac a hlavne sa vyhýbaj tomu, aby si mala hlavu dlho v jednej polohe, to je najhoršie na k.ch...a ešte mám tzv. Iplikátor..sú to ostré umelohmotné ostne nalepené na látku..to si podložím pod krk alebo hoc kde kde ma bolí a veľmi pomáha..

katrin21
8. máj 2019

@sasenka1307 krcna chrbtica.. chod dobremu napravacovi a zacni cvicit tie rehabilitacie, pripadne mne pomaha thajska masaz, taka liecebna,nie relaxacna.a tiez hlava moze boliet aj z travenia!
Kamoska ma sustavne bolesti, mava vyskoceny stavec hrudny a problemy s krcnou..chodi napravacke, je aj hypermobilna...
Inak kup.si DVD Zdravy chrbat od Zory Czoborovej,je skvele!!! Odporucam na bolavy chrbat, krk...celkovo..

pink_lady
9. máj 2019

@sasenka1307 strašne bolesti hlavy, niekedy motaky.... Mesiace v kuse.... Tinitus presne pred 2r zacal, po skoro roku poctivého cvicenia prestal, teraz uz len občas... Mala som škaredé blokády, jeden Dr mi ro čiastočne napravil... Ked cvičím je to lepšie, par dni to odflaknem a hneď to citim... Hlava ma bolieva uz len minimálne, klop klop

pink_lady
9. máj 2019

S chrbticou krcnou sa serkam dokopy uz asi 7 rokov dokopy ak nie sj viac ale vtedy som booa 1.krat na rehab asi

sasenka1307
autor
9. máj 2019

@pink_lady tebe zmizol tinnitus? Uplne?? Krasna predstava