icon

Užívam Ebrantil 30 a stále mám vysoký tlak

lagunka0000
22. nov 2020

Ahojte, tiež sa vám stalo že keď vám zmenili lieky na tlak tak sa vám tlak rozhádzať, pred tým som užívala prestane 1/2 ráno a mala som fajn tlak. Ale kvôli vyšetreniam na obličky mi ho zmenili na Ebrantil 30. Už týždeň ho užívam a stále vysoký tlak okolo 148/92. Kedy asi zaberajú lieky na tlak, máte niektorá s tým skúsenosť. Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
lagunka0000
autor
22. nov 2020

@bambulienka25 ale keď som užívala prestance tak som mávala okolo 127/78 takže teraz som z toho mimo a začínam stresovať

loginexistuje
22. nov 2020

ja beriem triplixam (to je trojkombinacia lieku v jednej tablete) a concor (na srdce) mne zabrali rychlo (aj ked nahodou zabudnem a vystupa mi tak rychlo to stiahnu dolu)

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
22. nov 2020

ako ta 30 tka je mala davka a ucinok nabehne az po pr tyzdnov co pisu v letaku ja by som sa nestresovala tie hodnoty nie su zle

lagunka0000
autor
22. nov 2020

@bambulienka25 prestance boli tabletky na tlak čo so brala pred tým, beriem magnosolv a magne b6

lagunka0000
autor
22. nov 2020

@loginexistuje však mi to lekárka zvýšila na 2 tabletky ráno a večer. Kde v letáku si to videla prosím že kedy nabehne účinok? Ja som si to tam nevsimla

loginexistuje
22. nov 2020

@lagunka0000
Popis a určenie

Liek obsahuje liečivo urapidil a používa sa na dlhodobú liečbu vysokého krvného tlaku (hypertenzie). Pokles krvného tlaku je pozvoľný a jeho dlhodobé podávanie preukazuje trvalý účinok

https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/ebr...

loginexistuje
22. nov 2020

@lagunka0000 podla letaku je to odporucana davka ja by som sa nestresovala normalne to uzivaj a nemeraj si stale tlak mne napr kazala moja kardio nedavat uz magnezium a pod a ani ho neberiem

lagunka0000
autor
22. nov 2020

@loginexistuje mne práveže kázali užívať magnézium a dokonca mám na predpis ak kaldyum teda draslík, toho vraj mám hraničnú hodnotu teda tu spodnú

loginexistuje
22. nov 2020

@lagunka0000 tak ja mam aj ine vaznejsie diagnozy a mne by sa to uz bilo s inymi liekmi

lagunka0000
autor
22. nov 2020

@loginexistuje tak potom áno, že magnézium nemáš užívať. No ja po všetkých možných vyšetreniach okolo srdca som konečne dostala termín na vyšetrenie štítnej. Tak mi zistili zväčšenú, niekoľko cyst a podozrenie na autoimunitnu poruchu