Užívate Rivotril?
Ahoj, užívam ad paretin a rivotril, ale len minimálnu dávku, teraz už na Slovensku nie je dostupný, neviete čím by som mohla nahradiť, nikde sa už nedá zohnať, ďakujem
@johninko1954 ahoj...mozem sa opytat odkial jo mas? Ja ho vsade zhanam a nemozem zohnat Dakujem
@miri.b ahoj, čítam tvoje príspevky, ja mam známeho farmaceuta, keď potrebujem lieky bez receptu zoženie zariadi, ale on mi povedal že rivotril mi nedokáže zohnať ani objednať nič že to nemajú v systéme, že sa mu to neda.
Inak sú to riadny blazny, odstavia liek a nedajú náhradu ako mam dosť fakt🙈
@lucina1100 niekedy sa dá zohnať, ale aj si musíme priplatiť:(
Zdravím, zmazala som moje správy v tejto skupine, lebo sa mi množili správy typu: Môžeš zohnať, predať.... Rivotril. To som nikdy nerobila. Len som posunula info o situácii na trhu. Teraz sú už aj tak tie informácie neaktuálne. Prosím preto, aby ste ma nekontaktovali kvôli dopytu. Ďakujem
@olllga7 rivotril sa da krásne zohnať. Mne ho normálne doktorka predpísala a bola som si ich vytiahnuť hneď za hranicami v najbližšej lekárni. Žiaden problém. A to je jedno či česká alebo rakúska hranica😊
Moj velmi známy robí v lekárni, a teda je šéfom lekárne, ale povedal že na sk ho nedistribuju a nedalo sa mu to zohnať ani od dodávateľov.
@lucina1100 Ahoj Dakujem..Len že maju v CZ nejaky vypadok nedaju sa objednat ..som volala do lekarne ze momentalne su neni 🙈😞Tak budem skusat volat ci sa uz daju objednat
@olllga7 ja som bola v Rakúsku si vyzdvihnut, manžel mal tam cestu do BA tak odbehol tam do lekárne.
Ale v dákej lekárni určite budú mat dáke skladove zásoby, len ktorú máte najbližšie musíte však?
@lucina1100 Dakujem...do rakuska som volala do lekarni a že držia len tabletky rivotril nie kvapky...to mi je divne...a ano šla by som aj dalej do lekarne do CZ len musim zistit v ktorej lekarni maju 🙈😞
@lucina1100 Ahoj nevies mi prosim ta dat kontakt ak mas na tu lekaren v rakusku? Bola by som ti vdacna Dakujem 😊
@olllga7 to neviem, lebo manžel išiel do najbližšej lekárne, ale kde to bolo to ja neviem. Dal recept a bez problémov mu dali lieky. V Rakúsku ani nikde inde nemajú problém z receptami, to je jedno kde si všade v EU.
@olllga7 áno ny sme mali tabletky, nie kvapky
@esselte ja viem kde sa dá zohnať aj na slovensku.
Zdravim, viem kto na Slovensku legalne vyraba liek Rivotril.Kto ma zaujem zavolajte 0911 849 719
@johninko1954... Kde sa to prosím vyrába a kde predáva?
@lucina1100 v BA na Mickiewiczova 13 majú Rivotril normálne v lekárni. Skúste.
@veronika2704 zohnali ste? Užívate ho ešte na epilepsiu?
@veronika2704 ten je dobrý na epilepsiu
Ahojte,
16 rokov užívam Rivotril 4x2 0,5mg.
Tento týždeň som to oznámil manželke.
Sme spolu 19 rokov a máne 1ného syna .
Dobrovoľne chcem podstúpiť liečenie na Prednej hore. Jej reakcia boľa rozvod.
Aby som bol úprimný:
- v 2021 som prišiel o prácu ( 13 r. manager ) a neviem sa chytiť uz 3 roky, vyskúšaľ som kade čo, ale nikde som neuspel
- bez jej vedomia som zobral úver 20k€, ktoré som do centa použil v prospech rodiny. Syn má neľacný koníček v športovej oblasti.
- nikdy som nebol bez nich na dovolenkách
- zarábal som celkom slušne a všetko dával "na stôl"
- celý život som obetoval im
- manželka tiež robila maximum musím povedať, žili sme krásny život, stále na cestách, turnaje po Európe, ano je pravda, že sme, alebo som "zabudol" šetriť.
- služobné autá, mobil, rôzne benefity z mojej práce
- pomáhali nám obe rodiny, z jej i mojej strany
Otázka teda znie, milovala ma a miluje, ak sa rozhodľa pre rozvod ?
...jej argument je, ja sa na tom nechcem podielať, pre mňa je na 1vom mieste syn a tiež nechcem, aby trpel, 3 roky si nevieš nájsť robotu, stačilo.
Ešte dodám, splácame hypotéku tiež.
@limak21 prečo beriete Rivotril 16 rokov? to sa za prvé nesmie a aj ja som ho užívala a dá sa to pekne všetko zvládnuž aj bez neho verte mi. Prečo ste ho užívali? a prečo chcete ísť na prednú horu?
A po ďalšie, za 3 roky si neviete nájsť prácu? a akú prácu ste hľadali? môj manžel je tiež na velmi vysokej funkcii a tiež zarobí, ale povedal, keby raz prišiel o robotu tak by šiel aj hnoj kydať, len aby doniesol peniaze domov a ja to isté. Tiež som ekonomka a po xy rokov som dobrovolne sa vzdala tejto roboty a išla som robiť do jedálne do domova dôchodcov, to bola tá najlepšia robota. A to chcem tým povedať, roboty je dosť len ludia si vyberajú a preberajú a nechce sa im robiť. Ja som bola na tom velmi zle, mala som velke zdravotné problemy a hlavne psychicke a dostala som sa z nich tak, že teraz pomáham iným ludom a moja dr - psychiatrička nechápala a vždy vravela, ludia by si mali brať z Vás príklad a nie iba plakať a stali z nás kamarátky. A verte mi bolo to hrozné obdobie, zamestnávala som stále ruky nohy od rána do večera, brala som vitamíny , ale v prvom rade som musela chcieť sa z toho dostať.
A v neposlednom rade, ludia nepozerajú na zadné vrátka a toto tiež moj manžel nevedel musela som ho to naučiť a veru ked velmi ochorel mi bol vdačný, že som na zadné vrátka myslela ja a naučila som ho to a hlavne v dnešnej dobe.
@lucina1100 so všetkým s Vami súhlasím, ale otázka znela inak 🤔
@limak21 práveže je velmi dôležité poznať všetky informácie, aby ste dostali správnu odpoveď. Ako vám poradiť keď nevieme okolnosti? všetko zo všetkým súvisi. Ja neviem prečo chcete ísť na prednú horu keď vás chce manželka opustit, musí mať na to dôvod, tak ako vám mám odpovedať? buď idete preto že ste alkoholik, alebo preto, že ste závislí na liekoch a musíte doma vyvádzať. Viete, zaoberám sa týmto velmi dlho a pomáham ludom, ale bez toho aby ste povedali všetko to nejde a odpoved nenájdete. Mrzí ma to, rada by som vám pomohla.
@limak21 prečo ste si nenašli robotu 3 roky? akú robotu ste si hladali? vyberali ste si? ved manželka vám dala jasnú odpoved, prečo chce odísť milovať s tým nič nemá spoločné, iba vy viete či ste jej a synovi dáko ubližovali ked má na toto takýto dôvod, no prepáčte, ale pravý dôvod ste nenapísali, iba ste písali okolo horúcej kaše.....ale k veci nič
@lucina1100 ok, tak takto
- 2008 lekar xy pred dôchodkom mi ako 1vý predpísal Rivo ( zhodnotil, že sa jedná o grafospazmus ).
- V 2012 po odchode na dôchodok, mi doporučil svojho šikovného šudenta v BA, aby sa ma ujal.
Tento primár xy ma zobral. Zo začiatku sa mi musím napísať, intenzívne venoval. Postupne však naše konzultácie boli čoraz zriedkavejšie. Recept mi vypisovala sestra. Po nejakej dobe, aby som nemusel chodiť osobne, mi ho posielala poštou, bez dátumu, aby som si ho dopísal podľa potreby, nakoľko myslím v 2018 bol tento liek vyňatý zo Zoznamu kategorizovaných liekov v SK. Chodil som do CZ. Použivala pečiatky viacerých lekárov.
Nikto, z týchto Doc., Prof., a pod., ma neupozornil na silu lieku a jeho vážne vedlajšie účinky. Práve naopak "...s tým sa dá žiť a normálne fungovať do konca života...",
- Okolo r.2020 som sa ja začal cez rôzne sociálne siete a fóra zaujímať a študovať, ako nebezpečný je a návykový.
- Viem už teraz, že som mal o tom informovať manželku a rodinu. Tajil som to, pomáhal mi, bol príjem do rodiny, mal som dosť vysokú pozíciu v nadnárodnej spoločnosti.
- Nebol som agresívny na manželku, len bežné veci, ktoré sa dejú aj v iných rodinách. Sem tam menšia hádka, ale skôr som ustúpil ja veľa krát.
- Nikdy sa nestalo, že by som použil fyzické násilie, NIKDY !!!
- Je ale tiež pravda, že bežné domáce práce ako upratovanie, nakupovanie a pod., robila len ona.
- Prácu som si hľadal. V priebehu 3och rokov som vystriedal 6 firiem. V žiadnej som nevedel zúročiť svoje 13 ročné skúsenosti, úplne iné sféry...
- A teraz podaná žiadosť o rozvod zo ženinej strany.
- Možno z mojej strany vnímané, ako príliš kruté a nespravodlivé.
Či ?
Pekný deň.

Ahoj ano uživam .