icon

Užívate Rivotril?

esselte
10. jún 2020

Ahoj, užívam ad paretin a rivotril, ale len minimálnu dávku, teraz už na Slovensku nie je dostupný, neviete čím by som mohla nahradiť, nikde sa už nedá zohnať, ďakujem

Strana
z3
lucina1100
2. sep 2024

@limak21 takže ona sa chce rozviesť iba kvoli tomu že ste užívali rivotril? dobre tomu rozumiem? pre nič iné? a vy si nehladajte robotu len vo svojej profesii, ale aj iné a možno aj preto sa hnevá žena, ja by som vám doporučila si nájsť robotu kde budete zamestnávať hlavne ruky a potom hlavu, ale to vám radím zo svojej skúsenosti, vy už nemožete isť pracovať na vysoké pozície, potrebujete čo najnižšie tlaky v robote, proste prísť a odísť radšej za menej penazí, ale na teraz vám to zachráni život verte mi.
A odpoved na ten rozvod: no toto si myslím že neni na rozvod, pokial nieste alkoholik ktorý chodí den čo den na mol a netýra ženu a deti a nerobíte dlhy kade tade a nehráte automaty tak toto neni na rozvod. Určite vás lubila - mala rada, ale z niečoho ona musí byť unavená možno zo vzťahu vášho, že hej to už nič nedáva. A syn kolko má rokov? ako si predstavuje majetkovoprávne vysporiadanie? ved to neni sranda tieto veci, myslím si že zbytočne manželka prehána, ale určite má nato dovod. Skuste sa s nou porozprávať, nech vám povie svoje pocity, dojmy, skutočný dovod rozvodu, či jej niečo vadí, ale tlačte naňu nech pravdu povie, že všetko sa dá napraviť si myslím.

lucina1100
2. sep 2024

@limak21 A nepotrebujete ísť na prednú horu kvoli rivotrilu, dobre tomu rozumiem chcete ísť preto, lebo ste na nom závislí? ako závislí? kolko ho užívate? a ten rivotril sa nesmie brať dlhodobo, toto xy - vý lekár dobre posral. A ano nedal sa zohnať na SK od určitého obdobia, ja som chodila poň do Rakúska, ale ja ho doteraz mám stále neotvorený iba v rezerve, pretože sa to dá aj bez neho zvládnuť len treba vedieť ako a treba chcieť a hlavne treba ruky zamestnávať od rána do večera, prešla som si tým a len to my pomohlo. Užívate magézium vo vysokých dávkach? vitamíny dáke, elektrolity? proste vela vitamin a minerálov potrebujete v konských dávkach, my toto z manželom všetko užívame a pomáha to, my sme sa rivotrilu nedotkli už niekolko rokov a mám ho doma pod nosom.

limak21
3. sep 2024

@lucina1100 ďakujem, skúsim. Môžem sa Vás niečo spýtať ? Prečo Vás tak zaujímam ? Som pre Vás cudzí človek.

lucina1100
5. sep 2024

@limak21 preto, lebo aj ja som bola chorá a nemal mi kto pomocť, a bola by som vďačná keby mi vtedy niekto pomohol, podal pomocnú ruku a dal správne informácie, lebo som s tým bojovala cca 7 rokov a naplakala som sa den aj noc 7 rokov v kuse, a každý deň som manželovi vravela že bojujem ako bojovník na pole od rána do večera. Minuta bola ako celý deň, stále mi bolo zle na umretie, bez rivotrilu som nemohla existovať tak preto chcem pomáhať ľudom ak možem a chcem🙂

limak21
5. sep 2024

@lucina1100 tak to klobúk dolu pred Vami, že ste to dala po toľkom trápení. Manžel Vás určite podporoval v tom boji si myslím.Stále nechápem, ako ste to zvládla a vzdala sa BZD a zemestnala.
Ja prežívam niečo podobné. Hlava chce, telo odmieta. Najhoršie to je ráno. Tie stavy bezmocnosti, únavy, nechuti sa aj osprchovať, vykonať základné hygienické potreby. Neustále musím myslieť na všetko krásne, čo bolo. " Odmietam " si to celé pripustiť.
Zajtra mám termín u psychiatra. Mám mu oznámiť, ako som sa rozhodol. Liečiť ambulantne, alebo ústavne. Ako som už spomínal, návrh na rozvod je už podaný z manželkinej strany. Byt sa bude musieť zrejme predať. K našim nechcem ísť. Otec má 80 a mama 74 r. Nemienim ich trápiť. Okrem toho, bývam v meste a naši na dedinke, kde by ma ešte viac ubíjali pohľady susedov, ľudí v obci. Nechcem psychicky ničiť ani manželku a syna, hlavne jeho, práve je v maturitnom ročníku na gymnáziu. Musí sa sústrediť na školu, chce ísť na výšku. Musí sa venovať hokeju, má celkom slušne našliapnuté k progresu, už ho skúšajú aj muži v extralige, síce zatiaĺ len na tréningoch. Ešte som nespomenul, že manželka pracuje, ako sestra v súkromnej ambulancii, kde má zodpovednosť za pacientov...ortopédia, denzinometria.
Som v bludnom kruhu. Podaných žiadostí o prácu mám už veľa, hoc čo by som zobral, zatiaľ bez úspechu. Oslovil som kamaráta z detstva. Sľúbil, že mi pomôže. Ale ja už strácam nádej, zmysel.
Inak som z Nových Zámkov a veľa ludí ma tu pozná. Neviem si predstaviť, že nepôjdem si pozrieť synov zápas ( začína hok. sezóna ).
Chcem bojovať, ale ako ?
Čo povedať zajtra doobeda doktorovi ?
Kde ísť robiť ?
Som na dne 😑

limak21
Autor odpoveď zmazal
limak21
5. sep 2024
lucina1100
5. sep 2024

@limak21 musíte začať pozerať aj sám na seba, nielen na syna a manželku. Na vás kto pozerá? Ja bývam v dome v novostavbe a tam bolo roboty vyše hlavy, aj ked nebolo čo robiť, ja som si stále hladala robotu. Ja by som nepodpísala rozvod, nič zlé ste neurobili. Veď hokej je drahý špáz a žena určite namá finančné prostriedky všetko sama ťahať aj hokej, pretože moji susedia hrávaju hokej a chlapci 17 ročný hrávaju za sk reprezentáciu a chodia po celom svete a viem čo to obnáša do peňazi, tak z čoho vaša žena ťahá domácnosť, syna, školu, hokej no všetko ked vy ste bez príjmu. Nieste zlý človek, tak prečo by ste sa mali rozviesť ustupovať? áno tie stavy velmi dobre poznám aké máte aj vy, moj muž ma velmi podporoval, trpel somnou, ale nestačilo to, lebo dakedy bolo toho na neho vela, hlavne ked musel lietať po svete kvoli práci, ked šiel na skialp na pol dňa, alebo na bicykel na pol dna a ja som nechcela aby šiel, lebo premňa to bolo hrozné sama ostať doma, tie stavy čo som mala boli hrozné, ale dala som to a viete prečo? lebo som chcela. Povedala som si že zvíťazim a zvíťazila som. Bojovala som 7 rokov ako bojovník na poli a vravela som si ved si mladá pane bože. Potrebovala som adrenalín a ten ma z toho dostal. Brala som vitaminy magnezium, stress vitaminy a to mi velmi pomáhala. Rivotril som vysádzala pomalicky naozaj pomaličky a nahrádzala som to magnezkom a stress vitaminom čo je neskutočne dobre. Naučila som sa dychové cvičenia ktoré mi zachraňovali život od Vima Hoffa ma na youtube dychové cvičenia aj v sk jazyku a sú neskutočne dobré. A začala som si všímať, že adrenalín mi začal robiť dobre. Nemohli sme mať detičky 10 rokov a chodili sme do zahraničia na umele oplodnenia ktoré ma psychicky ničili, ale pointa k tomu adrenalínu, že sme potrebovali nové dobré auto ked sme chodili každý druhý den kade tade po doktoroch. tak sme kupili nové auto dali sme havarijnu poistku a ja som si povedala, ked rozbijem auto vsak daju nám nove a to som nešoferovala vobec iba vodicky som mala urobený. Manžel doniesol auto a ja som si ho zobrala a odišla som, muž skoro zomrel, že kam idem s novým autom a ja že voziť sa a tak aj bolo. Chodila som každý den sa voziť a ten adrenalín mi velmi pomáhal a plus celodenná práca aby som stále zamestnávala ruky, nohy a aj hlavu a to mi pomohlo.
Ale vo Vašom prípade zlihal lekár ktorý vám predpisoval liek ktorý je vysoko návykový a nehladal iné riešenie, moja psychiatrička erdeg žena bola tvrdá prísna, nemala rada plačkov tak som musela aj ja tak robiť aby som jej vzdy povedala že sa mám dobre že niesom žiaden plačko a tak sme sa nakoniec velmi skamarátili až z nás sa stali kamarátky a povedala, že takého človeka ako som ja ešte nestretla, že by som mala byť psychologičkou a pomáhať ludom a tak pomáham ludom, ale žial diplom nemám to je už neskoro. Potrebujete pomocť od syna a od ženy, porozprávajte sa s nimi, že čo prežívate, aké je to pre vás ťažké, že potrebujete pochopenie, rozprávať sa, no proste pomoc , lásku. A vy nemôžete iba doma sedieť v paneláku stále musíte chodiť a niečo robiť. A roboty je dosť, prepáčte za uprimnost. Ja som ekonomka, ale žial vybrala som si robot isť robiť do jedálne A bola to tá najlepšia robota na svete. Bola to robota manuálna čo som v tej chvili potrebovala. Robili som 8 hodín v kuse aby som mala stále ruky, nohy, hlavu a mysel zamestnanu. Schudla som vtedy velmi vela pametám si, lebo som robila ako drak, ale to preto, lebo som chcela. Moj muž to nesiel prežiť, že ja ekonomka ktorá mala predtým velmi dobrú prácu a muž na velkom poste robil a aj robí a ja že som si nasla v sukromnom domove dochodcov takúto robotu no bol hotový, ale ja som bola spokojná a velmi mi to pomáhala. Bolo nové auto, tak som chodila autom do práce čo sa mi páčilo a mohla po robote chodiť a labzovať konečne sama a nebyť na nikoho odkázaná a čo čert nechcel, otehotnela som po 4 mesiacoch po 10 rokoch trápenia z sľz skrz lekárov, to bolo ako ked mi dá niekto facku a zial musela som ostat doma, kvoli vysokemu veku a riziku, takze to chcem povedať robota je len treba chcieť a nevyberať si. Kúpte si tie vitaminy ak máte peniaze, odfotím vám ich ak chcete.

lucina1100
5. sep 2024

@limak21 A čo robiť zajtra? no v prvom rade zmeniť psychiatra a dajte na Váš vnutorný pocit dojem. A čo vám poradím dedina by vám život zachránila, rodičov nebudete trápiť oni su už starý, ale vy pozerajte na seba a odýdte na nejaký čas k rodičom, zamestná vám to hlavu a aj ruky a pomoze hlavne psychidcky, lebo tam je roboty vyše hlavy a to potrebujete

livia369
10. feb 2025

@miri.b pomôžte mi s rivotrilom prosìm

Strana
z3