Úzkosť a nevoľnosť. Ide o zdravotné problémy z chrbtice či psychiky?
Ahojte,dobrý deň,
Idem sa vám trosku vyžalovať,vyrozprávať,lebo mám pocit,že sa úplne už zbláznim :(
Začalo mi to celé nevoľnosťou písala som aj dávnejšie diskusiu,že prišlo mi z ničoho nič zle,trás tela,slabosť ruky nohy,pocity na odpadnutie… vyšetrenia odbery v rámci preventívnej ok,EKG v poriadku,gynekologia v poriadku,neurologia tam mi Dr dal obstrek,suché ihly a tento týždeň som bola na kolagén do celej chrbtice. No mne stále nieje dobre,každý deň mi prichádza zle,boli má chrbát hlavne v oblasti krížov,prichádzajú mi pocity na odpadnutie,točenie hlavy,taký nepokoj. Som takmer nefunkčná,každý deň mi je niečo. Je pravda,že už sa aj veľmi sledujem,hľadám,googlim,samozrejme samé najhoršie diagnózy mi vychádzajú a ja sa snažím nato nemyslieť,ale hlava nepustí. Prestalo mi aj chutiť jesť,preháňa ma.. ale to preháňanie možno bude magnosolvom,lebo užívam ho každý deň. Mám diagnostikovanú tetaniu,no žeby mesiac aj niečo vkuse som mala takéto stavy :( je mi z toho veľmi smutno,vôbec neviem fungovať v práci som pn už tretí týždeň,budúci týždeň mám ísť k Dr,zopakovat odbery. Moja teda otázka je,že ci máte niekto podobne skúsenosti,ci môže chrbtica spôsobovať take stavy,alebo aj psychika. Som objednaná ku psych.ale až v marci,to bol najskorší možný termín. Bojím sa ísť už aj so psom vonku,alebo do obchodu. Proste stále mi príde zle akokeby od žalúdka taký stres a už to ide dostanem nechuť do jedla,slabosť tela,točenie hlavy,pocit že odpadnem … musela som sa aspoň trosku vyrozprávať,lebo už neviem čo mám robiť 🍀
Môže aj z chrbtice, ale z Tvojho popisu mám pocit, že už je to skôr psychického pôvodu. Mne pomohlo sedenie s psychológom, pomohol mi naučiť sa zvládnuť paničky atak, ktorý sa prejavoval podobne ako u Teba. Naučila som sa relaxačné cvičenia a to mi pomohlo prekonať tie príšerné stavy strachu.
@koniarova nedá sa,obvolávala som kade tade.. dobreze má nevysmiali,že keby každý chcel platiť,kde by sme sa dostali 🫣
@nika23t ja som k psychiatrovi objednaná,Dr mi povedal,že je jedno kam pôjdem,lebo rozdiel je len v tom,že psychiater mi už aj rovno liečbu môže nasadiť ak bude treba ..
Ano, ale možno nemusíš hneď siahnuť po liekoch. V každom prípade prajem, aby si čo najskôr našla pomoc a zlepšilo sa Ti to. Lebo viem, aké je to tazke takto fungovať.
Vypytaj si od obvobnej zatiaľ lieky na ukludnenie.Aj na chrbticu ti to trocha pomôže nebudeš taká napätá.To všetko prišlo tou chrbticou?
Antidepresíva vie predpísať aj všeobecný dr. Toto je úzkosť ako vyšitá. Neboj, nebude to trvať večne.
@nika23t ďakujem pekne :( ja som takmer úplne nefunkčná,doma viacmenej len ležím a ak mám niekde ísť,príde mi zle,ledva sa dám dokopy,čo inokedy som sa fintila,malovala,teraz ledva zuby umyjem,ucesem a trosku nahodim makeup aspoň.. dnes som čakala u Dr v čakárni a prišlo mi tiež veľmi zle,minule som tak čakala a z ničoho nič mi vybehol tep na 151,teplo v krku hneď mi robil Dr EKG 2x po sebe,no bolo úplne v poriadku … doteraz som nemala vôbec take problémy :(
@luccija viacmenej neviem čím to začalo v januári začiatkom mi prišlo zle,nepokoj,trás,taký neklud.. a odvtedy akokeby to ide so mnou .. :( lieky na ukľudnenie mám Grandaxin na večer užívam 1 tbl. Tie mi predpísal neurológ
@shee11 ach jaj,doteraz som nikdy nemala take problémy ani by má v sne nenapadlo,že niečo take môžem mat :(
@shee11 ja mám pocit,že sa už zbláznim,mám 11 ročnú dcérku,stále len najhoršie scenáre mám v hlave,veľa plačem z toho už :(
Stále si mi neodpovedala, prečo si toho psychiatra nezaplatíš. Neverím,že nedostaneš skorší termín. Odkiaľ si?
Ja si tiez myslim ze zatial by mohol pomoct psycholog, moja mala od prveho rocnika na ZS take stavy niekedy to bolo lepsie niekedy horsie, teraz bude mat 11 a pri nastupe na druby stupen sa to zhorsilo na chvilu velmi zase rano zacala zvracat strasne sa stresovala zo vsetkeho ma obavy, proste mi to peipada ako nejaka uzkostna porucha, no i napriek zjavnym fyziologickym prejavom nas externa psychologicka ukludnila ze je taka povaha a ze s tym treba len pracovat, ked sa ale opat objavili jej obavy so skolou navstivili sme aj skolsku psychologicku, lebo som chcela aby mala aj v skole na koho sa obratit a stacilo jedno sedenie a videla som pokrok ze s nou asi nejake veci vydiskutovala a naucila ju nejake techniky, ktore jej mozu pomoct v stave ked ro na nu prichadza, niekedy ju to vsak aj tak premoze ked ma z niecoho velky stres napr zo skusania alebo pisomky a rano sa vyzvracia, uz z toho velku vedu nerobime aby si aj ona nepripadala ze s nou nieco nie je v poriadku ale trapi ma to stale a vzdy sa s nou snazim pokecat ze tie veci z ktorych ma stres nie su take dolezite a skusame hladat riesenia a snazim sa to v jej ociach odlahcit. A preto ma napadlo ci nemas aj ty z nejakych konkrernosti uzkost napriklad niekto v praci? Nieco v praci? Alebo nejaku socialnu uzkost, mas taketo stavy aj ked si sama doma? Ja sa napriklad tiez roztrasiem niekedy ked s niekym konverzujem a potom mi z nejakeho dovodu pride taky pocit ze uz mi ta konverzacia nie je taka prijemna a roztrasiem sa. Niektori ludia su citlivejsi. Drzim palce
@koniarova odpovedala som vyššie.. a som z Ke
@leilani práveže vôbec nemám stres ani v práci,ani doma,preto nerozumiem,že z čoho to mohlo takto prerásť .. podľa mna teraz už z toho,že celé dni rozmýšľam,že čo mi môže byt :/
@shee11 ja som reálne z toho slabá,mám pocit slabých nôh,niekedy mám pocit,že neprejdem ani na wc :( je to strašne fakt :(
panický atak... potrebuješ lieky ad...
Pohledej si psychosomaticke ambulance, pomuzou ti.
@shee11 presne :((( veľmi veľa už plačem,prosím nech to prejde,nech aspoň z časti fungujem tak,ako doposiaľ. Dnes v čakárni u dr,úplný nepokoj,točenie,búšenie srdca,nervozita,sestrička má brala dnu,lebo videla že som nespokojná aj pred ňou som sa už rozplakala :( cítim sa fakt strašne :(
@shee11 muž má vzal do obchodu,nech sa trosku rozptylim,do dmka čo inokedy som tam vedela stráviť aj hodinu,dnes len Rýchlovka porucala som čo mi súrne trebalo do umývačky tablety,na pranie veci a už aj som sa plasila preč,lebo mi bolo nedobre :( chcel má vziať ešte na nákupy do obchodného centra,ale samozrejme hlava má nepustila,bolo mi zle a už len domov som chcela ísť 😣
Ahoj mme ked bolo psychický zle zavolala som záchranárov a oni ma odviezli na najblizsiu psychiatriu .... Teda neviem ci mas deti... To by bolo.narocnejsie..drzim ti palce
@koniarova tak osobná skúsenosť hľadala som pre syna zaplatený termín o 5 mesiacov takže áno kto nezažil ze hľadáš psychiatra neuverí a podobne som bola na tom s rematologom .Kde by ma zobrali nechceli ze iný kraj 🤢🤢🤢hľadala som pol roka
Skús iné lieky na ukludnenie docasu napríklad frontin alebo xanax SR

Zaplať skorší termín u psychiatra. Podľa mňa potrebuješ liečbu.