icon

Úzkosť z veku

7. mar 2023

Mám 44 r 2 deti 14, 16r.Neviem čo mi je v poslednom čase, ale chytá má úzkosť z veku:(že mladosť je preč, deti trávia čas radšej s kamarátmi ako s nami aj, keď pár chvíľ cez víkend si ukradneme.Kamaratky sa mi rozvádzajú majú nové začiatky, ďalšia ide rodiť v 43 r a môj život sa mi zdá neuveriteľne nudný.Predtym sme žili štýlom jedno dieta, druhé, stavba domu, zmena práce stále sa niečo menilo ten aktívny život má napĺňal potom prišlo spomalenie cez pandémiu a odvtedy to ide dole vodou.Decka s nami nechcú ísť na korčule, muž zasadne k TV, alebo pokosi trávnik a cítim veľkú nespokojnosť nie je čo robiť, nie je s kým.Ked boli deti male ako kamarátky sme si planovali výlety, wellness čo všetko budeme robiť, keď podrastu.Prisiel ten čas a nič z toho jedna odsťahovana, dve zalaskovane v nových vztahoch, jedna babka v 46 r zbytok male deti takze su rady, že nohy vylozene.Ako si nájsť nejaký hlbší zmysel či nadchnúť sa poriadne zase o niečo?
Vždy som sa smiala z krízy stredného veku a mne sa zdá, že je to tu!!Nespokojnosť so všetkým.

Strana
z2
0silvia0
7. mar 2023

Najdi si nejaky konicek a venuj sa aj sama sebe.

yukki
7. mar 2023

Určite ten koníček! Teraz máš čas...

deti95060810
7. mar 2023

no počkaj ešte príde menopauza...
si myslím že to bude ešte len "zábava"
inak si užívaj života, lebo prejde ešte pár rokov a budeš pravidelný návštevník lekárov...

goodidea
7. mar 2023

Niečo si určite nájdi..nejaké hobby čo ta bude napĺňať ..lebo z nudy prichádza hriech a pokračuje to naistalovanim tinderu... :D

yanni
7. mar 2023

A co ti brani v 44roch mat aktivny zivot? A pri takych velkych detoch moze byt este aktivnejsi. Mam 45 a moj zivot aktivnejsi uz ani nemoze byt.

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
milanpetras
Odpoveď bola odstránená
komplikovana
7. mar 2023

teraz mas najlepsi vek na to robit, co si nestihla, co by si chcela. Objavuj samu seba. Napis si zoznam, co by si mohla realne urobit, kam ist. Vsetko je v tvojej hlave a tvojom nastaveni.

viera77
7. mar 2023

@yanni Presne! A v septembri už ako 46-ročná plánujem konečne začať študovať na VŠ a zvýšiť si kvalifikáciu...ešte len vtedy nebudem vedieť čo skôr na ďalšie 3 roky😀 Síce to neviem už ani teraz, keďže sa neviem a nedokážem nudiť a venujem sa vždy xy veciam.

aristka
7. mar 2023

Prve k deťom aj moje kvantum vecí odmietajú ,ale stale ich živime a byvajú s nami v nasom dome ,tak budú respektovať ,ze sa ide na rodinny výlet ,keď budú msť svoje ,prosím ,ale na mobiloch namiesto korculí ,nemusis byť Nerieš kamošky ,preco nevyuzijes cas pre seba ,chod cvicit ,do kina divadls a ak odmietne manzrl s tebou aj sama bud si ista ,ze nie si prvá ,ani posledná ,začni studovať ,je mnoho vecí čo sa da robit ,robils si len stereotypom v rod.zivote i zaneprazdnenostou si na zavrhla ,no treba to len znova najst.

autor
7. mar 2023

@yanni
@0silvia0 chodím cvičiť, na kozmetiku, pedikuru so psami na cvicak už neviem čo viac.Robim to preto, aby som sa nenudila radosť z toho extra nemam len prázdnu peňaženku.Nechcem aktivity sama som tvor spoločenský.Byvam ďaleko od mesta plus práca po praci musím ísť domov nemá kto psov vyvenčiť decká sú ešte v skole a potom znova do mesta nepôjdem.Tu v okolí robím čo môžem a čo sa ponúka.Tie časy kedy som jednu kamarátku odpinkala kvôli tomu, že som s druhou niekam išla su preč.Kazdy sa začal už starať o rodičov po lekároch, upratať, nestíham, nevládzem a tak by som išla a nemám s kým.Muz chodí domov okolo 18 dosť zďaleka cestuje.Decka krúžok učenie zavreté dvere.Asi si neviem zvyknúť na to, že toľko nemusím ručne práce ma nebavia, pečenie ma nebaví, uz z nudy som sa začala učiť cez appku jazyk.

autor
7. mar 2023

@viera77 študovať nemusím mám prácu remeslo nechcem ju meniť

julovka8
Autor odpoveď zmazal
zobaka
7. mar 2023

necitim sa o nic lepsie, zase keby som mala financie, vedela by som si urobit program

autor
7. mar 2023

@yanni inspiruj ma.Ty máš veľa detí čas Ti zbehne.Ja aj mám čo robiť, ale necítim z toho takú radosť ako, keď som sa venovala deťom korčule, ihriská, kamarátky každý deň bolo čo robiť.
@julovka8
@milanpetras ďakujem zlatá, zlatý si.Asi sa len zmieriť, že som v ďalšej etape života.Asi sa bojím osamelosti, nudy musím si dať asi viac práce nech nemám čas rozmyslat

beataxxx
Autor odpoveď zmazal
paulinam99
7. mar 2023

Kúpte si s manželom bicykle a začnite spoznávať okolie iným spôsobom.
Ani sa nenazdáte a opäť sa nezastavíte, lebo prídu vnúčatá.

Užite si tých cca 10 rokov kľudu, sú to najlepšie roky, lebo po 50-tke už budú aj choroby/bolesti atď. 😉

autor
7. mar 2023

@beataxxx to je môj sen!Muž ide s nami športovať nehovorím, že sa nám nevenuje, ale ako píšeš chýba mi taký babinec.Mam sestru tiež už väčšie deti tej stačí TV a čaj nepotrebuje ľudí mňa stále svrbia päty🙂)asi musím počkať, kým kamarátkam podrastu deti, alebo ich noví partneri zunuju.Tak ako píšeš cítim sa osamelo a neviem čo zmeniť.Odratavam dní do víkendu.Take, že napustiť si vaňu, sprav masku, čítaj knihu ma nebaví asi som zvláštna

autor
7. mar 2023

@paulinam99 prejazdené mame okolie aj s deckami, alebo na dovolenku nosíme stojan.

mandzula
7. mar 2023

@autor a co tak ist niekam nezistne pomahat? Nenaplnalo by ta to?

bluka2
7. mar 2023

Čo tak ísť na výlet niekam ďalej sama? Spoznas kopec ľudí. Možno by som začala nejakou púšťou v Maroku 😀

ivangeline
7. mar 2023

No praca,cas mimo domov,kruzky a zaujmy,priatelia,.. je to normalne v tomto veku...Muzi viac doma,zeny zas viac von.. ale bolo by fajn obnovit vztah aj s manzelom,nie? Najst si nieco spolocne. 🙂 Nebat sa skusat nove veci. Nie je nieco na co si nemala cas? Pospominat.. xD Mozno spoluziaci zo skoly? Ozvat sa starym znamym. Duchovna rovina? Tam je vsetko uz spoznane? xD

minsi
7. mar 2023

Píšeš, že máš rada spoločnosť,ale to sa vôbec nevylučuje s tým,ak pôjdeš niekde sama😊napríklad ja idem sama lyžovať, už v pozicovni sa na polhodinu zakecam, na lanovke taktiež a v bufete pri čaji sa taktiež s kadekym zoznamim a porozprávam. Jedine,kedy nemám spoločnosť je pri lyžovaní😁takže choď kľudne sama a keď si spoločenská, tak vlastne nikdy nebudeš sama🙃
Choď kľudne tancovať, cvičiť, objavovať prírodu, zámky, nové zážitky, divadlo, kino, reštaurácia....je toho naozaj kopu čo môžeš robiť, ak sa nebudeš ľutovať 😉

katarinka89
7. mar 2023

Nájsť si vlastný konicek

dadis
7. mar 2023

Nechod po praci domov kazdy den. Rozdel poobedne sluzby na vencenie a o 18 nech vyvenci muz, ked pride. V meste chod cvicit, obchodaku kniznice, parku, vystavu - najdi si niekoho z prace, kamaratky, zacni chodit na kruzok, co si vzdy chcela.. mam inak rovnako stare deti (ale nemam psa a namiesto manzela len priatela, s ktorym nebyvam)..ozaj to nie je vek na hadzanie flinty do zita 😉

mamatroch
7. mar 2023

Napr. Sa zacat systematicky ucit nejaky novy jazyk, nie len tak naoko, ze 5 slovicok denne. Ja som sa napr. kedysi zacala ako samouk ucit taliancinu, 5x do tyzdna vzdy o tom istom case 30 min. Po dvoch rokoch som uz citala knihy v tom jazyku a urobila si medzinarodny certifikat urovne B2 - to Ti pisem preto, aby si videla, ze systematicke a pravidelne ucenie vie priniest aj vysledky. A ten pocit, ked rozumieš piesne v tom jazyku ci si v nom mozes citat knihy (a nikto Ti do nich necumi vo verejnej doprave ponad plece) ci pozerat filmy stoji tiez za to.
Alebo pravidelne pomahat niekde ako dobrovolnik, napada mi napr. nejaky domov dochodcov, mozno by sa nejaka babicka potesila, keby vedela, ze ju napr. kazdu sobotu poobede prides navstivit (moja mamina tak napr. chodievala k jednej bezdetnej pani). A mozno mas aj v okoli niekoho takeho. Niekedy staci naozaj malo - mozno nejaka starsia pani z okolia by ocenila, keby jej mal napr. kto raz do tyzdna priniest nakup, pomoct v zahradke ci vyzdvihnut lieky z lekarne, prehodit s nou par slov pri kave... (Zavisi od Teba, na co sa citis, toto je len par napadov).
Alebo mozno nejaka mamina z okolia leti behom z prace a aj tak ledva stihne vyzdvihnut deti zo skolky pred zaverecnou. A mozno by jej pomohlo, keby jej tie deti aspon raz do tyzdna niekto vyzdvihol v normalnom case a bol hodinku-dve s nimi, kym si ona napr. v pokoji nakupi.
Skus si dat napr. inzerat do miestnych novin, napisat do miestnej FB skupiny, ci sa popytat napr. na mestskom / obecnom urade, v konkretnom domove dochodcov... Ze by si rada vyuzila volny cas uzitocne... Ci nevedia o niekom konkretnom alebo nejakej organizacii, kde by vedeli Tvoju pomoc vyuzit.

viestta
7. mar 2023

Teba už teraz stíha syndróm prázdneho hniezda. Ty okrem rodiny a domácnosti nemáš žiadne iné záujmy?

panelacikova
7. mar 2023

bože, čo iné by dali za to byť v tvojej koži. deti odrastené, zdravie slúži, krásny vek - 44 rokov.... baby ti poradili. nájdi si koníček, ktorý ťa bude napĺňať. nemusia to byť nutne chvíle trávené s kamarátkami, ktoré sa ti aj tak nemajú kedy venovať, každá má svoje starosti, svoju rodinu.... ak ste na tom finančne fajn, prečo si 1-2x neužijete s manželom nejakú poriadnu dovolenku? v lete s deťmi, v zime nejaký wellness sami.... jéééžiš, ja by som si užívala 😀

0silvia0
7. mar 2023

Napisem ti, ako fungujem ja. Obnovila som kamosky, na ktore velmi nebol cas ked boli deti male. Cize chodime na pivo, na koncerty, s kolegynou chodim do kina. S muzom tiez ideme na koncert, na pivo, teraz sme boli v kupeloch.
Zatiahni muza do spolocnych aktivit, obnovte vztah. Mne napriklad nevadi, ze ma deti uz nepotrebuju, ja sa z toho tesim. A nenapadne ich obcas pritiahnem k mojim aktivitam. Napriklad buduci tyzden ideme spolu na cestovatelske kino, prvy krat po 100 rokoch. Keby neisli so mnou, idem sama alebo volam kolegynu.
Cize skus trocha nadlahcit ten pohlad na tvoju situaciu. Napriklad dnes som prisla domov o siedmej vecer. Bola som v kniznici na cestovatelskom kine. Su aktivity, ktore mozes robit aj sama a pritom si medzi ludmi.

vikinka007
7. mar 2023

Tiež mám po pandémii rovnaké pocity, nič mi neprináša radosť a neviem sa z toho vymotať. V živote každej ženy to skôr či neskôr príde, nie si v tom jediná. Ale podporila by som ťa v aktivitách v meste, keď píšeš, že tam je viac možností. Naozaj sa domov neponáhľaj a rozdel úlohy doma aj deťom

Strana
z2