icon

Úzkosti a depresie

stelly652
17. dec 2025

Ahojte ľudia chcem sa s vami podeliť ohľadom úzkostných stavov,ktoré pretrvávajú u ľudí ktorí sú úzkostlivý a liečia sa ňou,ale stále mi chodí po mysle,že kde dakedy niekto sa až tak zaoberal nad tým slovíčkom a sledoval ako dnešná doba ide do predu že úzkosť je nevyliečiteľná alebo Depresie odkiaľ to vynašli takéto názvy??....že už existujú nato odborníci.....Mam zopár otázok pre vás..je pravda že úzkosť súvisí stým že vyvoláva panické ataky?...Nespavosť,Stres,napätie v celom tele???...Stres beriem patri k životu každý ho mame...Len prečo majú ľudia takéto stavy?...s minulosti?..s traumy?..s detstva?..či???......🙄......

anonym_0de598
17. dec 2025

@stelly652 smrt v rodine, trauma z detvstva , psychicke tyranie...zneuzitie...genetika...vela toho je

anonym_39d208
17. dec 2025

Aj priepustne crevo. Intolerancia. HiT.

athia
18. dec 2025

@stelly652 ja sa liecim na panicku poruchu po porode mi to vyvolalo asi nespanok. Je to nedostatok vraj serotoninu v mozgu. Spustace su hlavne v klude. Ak s nimi nevies zit treba ist k psychiatrovi a posudi ci je to na lieky. Je to uplne normalna choroba ale zvlada sa iba liekmi ked chces ataku uplne zastavit

anonym_e3735d
18. dec 2025

Treba mat pravidelny rezim, zdravo jest, mat menej podnetov (zrus siete a neskroluj) meditovat, oddych, priroda, spanok. Medovka, bylinky, knizky. Ked pride atak, treba dychat zhlboka. Cvicit jogu. Ziadnu chemiu netreba, vyvolava zavislost. Da sa to aj prirodnou cestou. Magnezko na predpis, ziaden alkohol. Je toho vela a da sa to eliminovat aj ked sa uzkosti nikdy nezbavis, je to narusenou psychikou po traume alebo z detstva.

stelly652
autor
18. dec 2025
@anonym_e3735d

Treba mat pravidelny rezim, zdravo jest, mat menej podnetov (zrus siete a neskroluj) meditovat, oddych, priroda, spanok. Medovka, bylinky, knizky. Ked pride atak, treba dychat zhlboka. Cvicit jogu. Ziadnu chemiu netreba, vyvolava zavislost. Da sa to aj prirodnou cestou. Magnezko na predpis, ziaden alkohol. Je toho vela a da sa to eliminovat aj ked sa uzkosti nikdy nezbavis, je to narusenou psychikou po traume alebo z detstva.

@anonym_e3735d ďakujem za tipy

stelly652
autor
18. dec 2025
@athia

@stelly652 ja sa liecim na panicku poruchu po porode mi to vyvolalo asi nespanok. Je to nedostatok vraj serotoninu v mozgu. Spustace su hlavne v klude. Ak s nimi nevies zit treba ist k psychiatrovi a posudi ci je to na lieky. Je to uplne normalna choroba ale zvlada sa iba liekmi ked chces ataku uplne zastavit

@athia ja to možno asi mam s detstva tu traumu keď som bol malý a do teraz si to držím v sebe a v hlave sa mi vyrývajú myšlienky s detstva zle spomienky a tym ide stres a napätie na mňa a neviem ako to vypnúť a zabudnúť