Kto trpí strašnými úzkosťami?

1. sep 2023

Ahojte, je tu niekto kto má skúsenosť alebo trpí strašnými úzkosťami? Keď mám úzkosti niekedy pretrvávajú aj celý deň, zvraciam, nechutí mi jesť, dokonca ma aj v noci budia a mám pocit že som blázon alebo že sa z toho zbláznim. Beriem lieky a chodím na psychoterapie, ale zaujíma ma či to má niekto podobne a či úzkosti môžu naozaj takto ničiť život a byť také strašidelné 🥲

shewinka
1. sep 2023

a bude horsie

zuwa78
1. sep 2023

Ake lieky beries?a ako dlho?

autor
1. sep 2023

@zuwa78 beriem 6 týždňov Trittico

zuwa78
1. sep 2023

Trittico na uzkosť?.....ešte som nepočula......to je na nespavosť.....

zmrzlinka2021
1. sep 2023

Nemas nasadene antidepresiva?

zuwa78
1. sep 2023

Ako sa po tritticu vobec citiš?

autor
1. sep 2023

Trittico je antidepresívum, ktoré lieči nespavosť, pocity nepokoja, depresiu a úzkosti. Ale asi je neefektívne, keď mi nezaberá, mala som nasadenú Alventu ale musela som ju vysadiť kvôli halucinaciam, ktoré mi spôsobovala

deti95060810
1. sep 2023

Trittico je slabé Ad...troška silnejšie je Cipralex... možno by ten lepšie pomohol, pretože ten je na úzkosti...
Neurol nepomáha? je na ukľudnenie...

autor
1. sep 2023

@deti95060810 budem musieť vymeniť určite, takto už ďalej nevladzem stav sa mi nezlepšuje a do tej Alventa som vkladala nádej ale vedľajšie účinky hrozné.

missellis
1. sep 2023

Ani jedno čo si brala nie je SSRI… Možno nech ti skusia SSRI. Utlmujuce sú Citalec, Paretin. Mne zabral na úzkosť, teraz po 7 rokoch začínam zas.

zefyra
1. sep 2023

Áno, ja, liečim sa 28 rokov a nič z toho

autor
1. sep 2023

@zefyra preboha, to si neviem ani predstaviť 🙈 mne sa to objavilo s popôrodnou depresiou takže je tu nadej ,že mi to prejde

euka210
1. sep 2023

Na uzkost pomaha xanax a pod.ad su na take stavy slabe z mojej skusenosti...niekedy aj xanax mi zabral tak na 2h...ale to som za pol roka schudla 9kg kvoli uzkostiam...negrcala som, hoci na vracanie bolo, bolest brucha, nechutenstvo. Urcite treba nieco priamo na uzkost ked je to poporodna depresia.

autor
1. sep 2023

@euka210 mám neurol 😊

slovakboy
1. sep 2023

Ja som mal take úzkosti. Mne pomohol Escitalopram. A psychoterapie a dychové cvičenia a myšlienkové cviky. A pravidelný pitný a stravovací režim. A nepozerať žiadne správy, žiadnu hudbu, len relaxačnú. A sledovať svoje pocity - také vyciťovanie. Stopnúť každú aktivitu pri ktorej cítiš zlý pocit a pokračovať v aktivite ktorá ti robí uvoľnenie. Pravdepodobne máš zle lieky keď to máš take zlé tak dlho. Escitalopram mám potvrdené od viacerych že na úzkosti zaberá. Nie je veľmi silný a je to liek prvej voľby. A niekedy aj poslednej. Keď nič nezaberie, tak Escitalopram áno. Tak som počul neviem čo by na to povedali odborníci ale mne to fungovalo. Tiež ale až po 6 týždňoch som začal cítiť prvé zlepšenie. Dovtedy len doma som bol a dodržiaval som ten režim. Každý den som ale chodil na prechádzky po meste. Najprv len pol hodiny potom postupne až hodina a pol. Musel som sa nútiť ale šiel som. Máš aj panické ataky a depresívne stavy? Ja som mal panické ataky a v prvé dva týždne po zhoršení choroby aj depresie. Keď máš zachvat pomáha Neurol ale Neurol nelieči len zachraňuje od veľkej bolesti a stopni jej rozvinutie. Treba brat aj take lieky v akútnej fáze.

banderaska29
1. sep 2023

ahoj autorka, pamatáš si aj prečo ti začali uzkosti ?

iwesska
1. sep 2023

@slovakboy Mne Escitalopram vobec,mam pocit,ze jem lentilky a to uzivam 1,5tbl.

autor
1. sep 2023

@slovakboy áno mám aj depresívne stavy, tiež si mal pocit že sa zblázniš pri tých uzkostiach ?

autor
1. sep 2023

@banderaska29 mne sa to spustilo po pôrode ked som skoro zomrela, bol to pre mňa veľký emočný šok, ktorý mi spustil toto peklo ktoré musím prežívať 🙈

doriiis
1. sep 2023

Skúsenosť nemám,ale držím vám všetkým palce.Nech je už len lepšie❤️

zuwa78
1. sep 2023

Ja som tie stavy mala... ale neboj nezblaznis sa...je to len chvilkovy stav

autor
1. sep 2023

@zuwa78 no ja mávam úzkosti aj celý deň

missellis
1. sep 2023

Ja mam úzkosti od februára Derealizacia pocit že sa zblaznim. Odkedy som nasadila Citalec sa to oveľa zlepsije. Citalec je mierne sedativne antidepresívum. Pomáha mi.

hankab
1. sep 2023

Liecim sa 5 rokov, pomohli mi az 6.-te AD v poradi, skusala som od Citalecu, cez Alventu.. dalsie nazvy si uz nepamatam 😅 rok a pol som chodila ako zombie, az potom zabrala kombinacia Mirzatenu a Magrilanu. Takze treba skusat, aj ked tie stavy su na zblaznenie, ja som velakrat hovorila ze by som “radsej” mala rakovinu ako toto 🤦🏽‍♀️ lebo fungovat so silnymi uzkostami 24h denne a este chodit do prace a podavat vykon tam bolo fakt to najhorsie co som doposial prezila.
Drzim palce, urcite chod na kontrolu k doktorke a dopodrobna jej popis ako sa citis.

marianarem
1. sep 2023

Ja som mala katastrofalne uzkosti po jednej neprijemnej dlhej viroze pred 7 rokmi, bolo to naozaj velmi zle a isla som nakoniec na 3 mesiace do Pezinku na psychiatriu.Naozaj to vie cloveka uplne zlozit. U mna osobne ale lieky nic moc, jedine ten Neurol, ale ten pomaha len velmi kratkodobo a potom je problem sa ho zbavit. Mne pomohla psychoterapia a cas a co najpokojnejsi zivotny styl.

slovakboy
1. sep 2023

@iwesska áno jedna známa hovorila že Escitalopram jej robil dobre ale že sú to len lentilky berie už doživotne nejaké iné lieky a je spokojná. Ona mala depresie nie úzkosti.

autor
1. sep 2023

@hankab presne toto aj ja vravím, že by som brala niečo iné ako toto 🙈 duša sa lieči ťažko, je to beh na dlhé trate a úplne ma to zlomilo. Ale trošku mi pomáha čítať a vedieť že v tom nie som sama. Lebo keď ma prepadnú tie stavy nerozumiem čo sa so mnou deje a myslím si stále, že mám nejakú vážnu psychickú chorobu 🙈

slovakboy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. sep 2023

@marianarem tiež som bola na psychiatri 3 týždne, nepomohli mi 😂

slovakboy
1. sep 2023

Ako dlho to máš? Vieš čo to spustilo?