icon

Úzkostlivé stavy

16. feb 2021

Zienky co vam pomaha pri uzkostlivych stavoch.Ako dlho ich a mate a ako ste sa s tym popasovali?

lucia851
16. feb 2021

Mne len antidepresiva

arianna25
16. feb 2021

Myslim ze to zavisi od priciny a okolnosti.
Jeden cas som mala panicke stavy v uzavretych malych priestoroch aj v autobuse, po tom ako ma zamkla a napadla v praci (herna) jedna slecna, ktora prehravala na automatoch.
Mne pomohol psycholog. Postupne som si zvykala nebat sa ze niekto do mna skoci v malom priestore.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
luccija
16. feb 2021

Zistiť čo Ti ich vyvolava

chanel_c
16. feb 2021

Mne pomaha magnezium, relaxor (bylinkovy doplnok), cbd, meditacia, bylinkove caje, prechazky

autor
16. feb 2021

@luccija Ja viem co mi ich vyvola,snazim sa tie myslienky potlacit,niekedy sa to da,ale niekedy nie a vtedy uz sa citim zle a placem.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
thewitch
16. feb 2021

@cocolino234 čiže ty si aj nejako prešla od antidepresív že ti to nepomáhalo na cbd? Alebo len výnimočne? Naozaj ma to zaujíma, moju tetu tie lieky len berú o peniaze, nemôže sa kvôli nim ani vyplakať a ani jej nepomáhajú a zbytočne sa pchá liekmi... tiež má niečo podobné ako ty, úzkosť, pocity viny, pred tým mala až panické ataky teraz už neviem či jej aspoň to ustúpilo ale jednoducho celé naprd

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
luccija
16. feb 2021

@cocolino234 nesúhlasím prvé čo sa rozoberá na psychoterapii je to, co úzkosť spôsobuje. Každý sa boji niečoho iného zlý partner, práca, strach o zdravie, peniaze...ľudia sa často boja vymyslených bubulakov a privolávajú si úzkosti sami.Priklad bojím sa, že ma vyhodia z prace, nebudem mať peniaze, nájsť prácu je ťažké, nebudem vedieť platit hypo prídem o byt...a tak úzkostlivy človek je v práci, ktorá ho nebaví, boji sa šéfa a pod...a má úzkosti, lebo ma v hlave tento katastrofický scenar.človek, ktorý nie je úzkostlivy nedotiahne svoje myšlienky do tohto kolotoča a povie prišiel som o prácu možno si nájdem lepšie platenú..Všetko je to len hra myslenia.

luccija
16. feb 2021

@cocolino234 xanax nie sú antidepresiva.Xanax utlmuje centrálnu nervovu sústavu, takže logicky po vysadení prišli ataky.A treba čoraz vyššie a vyššie dávky.AD fungujú na inom principe

scorpionlady
16. feb 2021

Pripravok Viva od zinzina. Obsahuje patentovany vytazok zo safranu, nie je navykovy, ma podobne ucinky ako antidepresiva len je to prirodne a bez vedlajsich ucinkov.

autor
16. feb 2021

@luccija prosim ta ty si mala depresie ,alebo uzkostlive stavy? co ti konkretne pomohlo,prosim porad mi. Ja mam niekedy normalne dni,ale zase ako dnes od rana na mna ide taky strach, ze sa mne ,alebo mojim najblizsim nieco zle stane. Viem ,ze tak premyslat nemam, nikdy som tak nepremyslala,ale v lete ma jeden lekar strasne vystrasil.Pochodila som vela vysetreni a povedali mi ,ze je to OK. Malo by mi byt lepsie.Len mam pocit, ze sa vtedy moja psichyka akoby zlomyla a premyslam tak viac negativne. Predtym som rozmyslala tak, napr. bola som na preventivke bolo vsetko OK, tak som sa tesila super ,mozem byt kludna. Teraz premyslam tak bola som n apreventivke ,ktora dopadla celkom dobre,mala by som sa tesit,ale nie ja sa uz teraz obavam co bude o rok. No musim zmenit myslenie,nemozem si namyslat hluposti ohladom seba a najblizsich. Len ako na to ????

queen_mary
16. feb 2021

Preboha len nie CBD

heymissg
16. feb 2021

ahoj skúšala si magnézko? No ja mám tetaniu a pomáha to... A ešte mne ovplyvňuje ako sa cítim strava. Mám nízkohistamínovú dietu (ale samozrejme, mám aj iné zdravotné problémy) a dosť to pomáha. Plus zabudla som joga a relaxácie sú super. Ja som chodila na relax jin jogu a mne to úplne čistilo hlavu. Ak budeš chcieť napíš do súkromnej správy, dám ti link na lektorku

thewitch
16. feb 2021

@cocolino234 ďakujem, naozaj ma to trápi, tá žena proste ja som ju nikdy nevidela plakať, nikdy som ju nevidela smutnú ani nič a potom ako dostala v práci vyhorenie tak odvtedy to nie je ona ... a strašne si prajem aby sa jej polepšilo...
@luccija no a to je jedno aj keď fungujú inak, v každom prípade to práve mojej tete nijak nepomáha a naozaj to tie stavy potláča a najhoršie čo potláča je ten plač ...

a síce neviem o cbd nič, možno by to ani ona neskúsila ani vysadiť lieky ... keby to skúsila, tak síce má priateľa ale ten by ju nepodržal pri stavoch ktoré by mala po vysadení a to by ju viac rozrušilo a neviem akoby to dopadlo.... keďže sú tam už aj hádky za sebou medzi nimi ... skôr jej stále predhadzuje pred oči veci ale podržať nie ... lenže ani od seba nemôžu byť sú spolu dlhé roky a už ani jeden zrejme nechce ostať sám a už sú vo veku kedy hľadať nového partnera je zaťažko.... ☹

thewitch
16. feb 2021

@luccija A áno každý to má inak ... ona je napr. vydesená kvôli minulosti ale aj partner nie je bohviečo... ale to už a asi nič nezmení ... myslí na minulosť ale rady typu minulosť je za nami ani to už nepomáha ... čudujem sa ak vôbec niekedy

milka1533
19. feb 2021

.mne pomáha magnézium 😊

sebastian_677
6. sep 2022

Zaleží ake sú silné či sú úzkosti primárne alebo sekundárne alebo pridružene k psych.chorobe.Tam už nejaké Magnesium alebo prechádzky nezaberajú ale doktory