Uznanie invalidného dôchodku pri stredne ťažkej depresii
ahojte, prosim vas ma niekto uznany ID stredne tazka depresia a uzkostnma porucha?
To nie si tak stabilizovaná, že vieš hodiť do roboty? Vieš si predstaviť žiť z ID?
@3009 bola polozena otazka a ja nepisem, ze nepracujem.
To nie si tak stabilizovaná, že vieš hodiť do roboty? Vieš si predstaviť žiť z ID?
@3009 a ano, niekto ma moznosti zit len z ID, co je na tom zle. je to uplne jedno,ja sa pytam vsak na ine
Treba sa poradiť so psychiatrom, celkovo nelepsenie sa stavu, dlhodobá PN, hospitalizácia...
To nemas ani 40% ešte by si k tomu musela mat niečo
To nemas ani 40% ešte by si k tomu musela mat niečo
@tramtada31 mam aj dalsie diagnozy
Treba sa poradiť so psychiatrom, celkovo nelepsenie sa stavu, dlhodobá PN, hospitalizácia...
@1andrea111 predtym som bola rok na pn a nic mi nespominali, teraz som nebola dlho a to musim byt zas rok ci kolko? nad hospitalizaciou som uvazozala lebo mne lekar len dvihal gramaz liekov a prt pomohol
Stredne ťažká depresia má hranicu 45 percent plus iné diagnózy, treba sa spýtať psychiatra že by si chcela skúsiť požiadať o ID ako to vidí. Mal by poradiť, on bude písať správu.
Stredne ťažká depresia má hranicu 45 percent plus iné diagnózy, treba sa spýtať psychiatra že by si chcela skúsiť požiadať o ID ako to vidí. Mal by poradiť, on bude písať správu.
@1andrea111 sa cudujem ze mi to nenavrhli predtym. nerozumiem, navysovat daky a neriesit ma. teraz mi dal dake psychotika navyse no tak akoze co mam nosit celu lekaren so sebou.
@1andrea111 teraz mi ukoncil pn so slovami, lebo ide im po krku socialna positovna. takze nie preto ze by ma stabilizovali. mozem od takeho lekara odist a idt k inemu?
To si mas zistiť sama lekár ti nebude navrhovať ID, lebo vie aké sú to sumy.Tak sa daj hospitalizovať a potom žiadaj o ID
Preto ti to nenavrhol, lebo on ako psychiater vidi, či si schopná prace. Našu svokru odpisal, že tam nie je sance už pracovať, predchádzali tomu testy, vysetrenia. Zase tých psychiatrov kontrolujú, teba bude kontrolovat posudkovy lekár, nie je to len tak dostat ID.
Môžeš od lekára odísť a ísť k inému, treba však najskôr nájsť druhého čo Ťa vezme, čo nie je jednoduché. V akej oblasti pracuješ?
To si mas zistiť sama lekár ti nebude navrhovať ID, lebo vie aké sú to sumy.Tak sa daj hospitalizovať a potom žiadaj o ID
@eliska13 a zoberu ma do nemocnice ked nemam na to odporucanie? akoze tam pridem?
Môžeš od lekára odísť a ísť k inému, treba však najskôr nájsť druhého čo Ťa vezme, čo nie je jednoduché. V akej oblasti pracuješ?
@1andrea111
@1andrea111 administartiva a sluzby,
Preto ti to nenavrhol, lebo on ako psychiater vidi, či si schopná prace. Našu svokru odpisal, že tam nie je sance už pracovať, predchádzali tomu testy, vysetrenia. Zase tých psychiatrov kontrolujú, teba bude kontrolovat posudkovy lekár, nie je to len tak dostat ID.
@tramtada31 na ziadne ma neposlal. vobec.
ako dlho si vypisana teraz, ze ti chce ukoncit pn? chce ti ukoncit psychiater? ked sa necitis dobre nemali by ti ukoncit
Poznam niekoho kto mal plny aj polovicny ID s depresiou, avsak islo o zly stav.
ako dlho si vypisana teraz, ze ti chce ukoncit pn? chce ti ukoncit psychiater? ked sa necitis dobre nemali by ti ukoncit
@zobaka necitim sa dobre. a lekar na to ze zial ze uz som dlho na PN a ze SP im zakazuje dlhe PNky. takze vlastne nepocuva co vravim.
kolko si pn pol roka ci viac? no mali by to brat v uvahu ak sa citis tak zle a chce ti zrusit pn kludne chod do nemocnice
Možno navrhnúť lekárovi že keďže sa stále cítiš zle či by nenapísal odporúčanie do nemocnice.
Chod na soc.poistovnu dostanes papiere tvoja lekarka ti ich potvrdi a uvidis.
Tu ti nik nepovie ci a kolko ti uznaju ID.
Pocitaj s tym ze cele to moze trvat aj polroka.
kolko si pn pol roka ci viac? no mali by to brat v uvahu ak sa citis tak zle a chce ti zrusit pn kludne chod do nemocnice
@zobaka ono ja vlastne celkom nechapem, v nemocnici sa dalej pokracuje s liecbou ale co mi da viac, tam su aj sedenia kazdy den?
pochybujem, tebe by bolo najlepsie liecenie, kde by si to mala komplexnejsie, lebo len lieky nic neriesia
pochybujem, tebe by bolo najlepsie liecenie, kde by si to mala komplexnejsie, lebo len lieky nic neriesia
@zobaka ja potrebujem sedenia , poradenstvo. lekar ani nevidel riadne predosile sprave, v zivote sa mi len nabalili veco a vobec nemenili ani diagnozu.
pred 2 mesiacmi napise ze akutny stav a po 2 mesiacovh napise ukoncit PN?
nejak nechapem. nevladzem ja bojovat s niekym, vravela som ze sa este necitim ale prioste SP uz im nepovoli moju PN predlzit.
Depresia je v princípe vnímania posudzovania liečiteľná diagnóza, preto sa k nej pristupuje v rámci posudzovania ID podľa závažnosti, z toho dôvodu sa ako vážnejší stav vníma ten, ktorý je sprevádzaný hospitalizáciami. Čo sa týka ostatných diagnóz, ako asi vieš, tak zo všetkých diagnóz vyberá posudkový lekár jednu ako nosnú, nemusí vybrať práve depresiu a jednu vedľajšiu, na ktorú sa napočítava max. 10%.
Depresia je v princípe vnímania posudzovania liečiteľná diagnóza, preto sa k nej pristupuje v rámci posudzovania ID podľa závažnosti, z toho dôvodu sa ako vážnejší stav vníma ten, ktorý je sprevádzaný hospitalizáciami. Čo sa týka ostatných diagnóz, ako asi vieš, tak zo všetkých diagnóz vyberá posudkový lekár jednu ako nosnú, nemusí vybrať práve depresiu a jednu vedľajšiu, na ktorú sa napočítava max. 10%.
@belasy_motylik vieme, muz ma asi 15 vedlajsich a jednu hlavnu a chybalo mu 1 bod.
a to tlacia na psychiatra, ci obvodny ta vypisal? dva mesiace naozaj nie je dlha doba, podaj si o id a pytaj liecebnu