icon

Uznanie invalidného dôchodku pri stredne ťažkej depresii

7. máj 2025

ahojte, prosim vas ma niekto uznany ID stredne tazka depresia a uzkostnma porucha?

Strana
z3
tramtada31
8. máj 2025

Do Pezinka sa je tazke dostat, ja som mala odporúčanie na hospitalizáciu na svokru a nedostala som ju na ziadnu, ani na neuropsychiatriu. Primár z jednej kliniky mi ešte aj zložil telefon, keď som ho prosila, že ju potrebujeme hospitalizovať a pomôcť jej, aj ten by sa mal nechat hospitalizovať, lebo evidentne nevie jednat s ludmi a nemá nervy s nimi komunikovat dlhsie ako minútu cez telefon.

bosorkabb
8. máj 2025
@tramtada31

Do Pezinka sa je tazke dostat, ja som mala odporúčanie na hospitalizáciu na svokru a nedostala som ju na ziadnu, ani na neuropsychiatriu. Primár z jednej kliniky mi ešte aj zložil telefon, keď som ho prosila, že ju potrebujeme hospitalizovať a pomôcť jej, aj ten by sa mal nechat hospitalizovať, lebo evidentne nevie jednat s ludmi a nemá nervy s nimi komunikovat dlhsie ako minútu cez telefon.

@tramtada31 skoro nemožné. A týka sa aj detských psychiatrických kliník.
Stabilizuju a pošlú domov.
Keď tak si ľudia platia terapie súkromne.

knmmch
10. máj 2025

ja plánujem požiadať o ID, mam rekurentnú ťažkú depresiu, bojujem s ňou už 9 rokov, nanešťastie posledná epizóda s pokusom o samovraždu a následná hospitalizácia 4 týždne.. ..našťastie som plynulo mohol prejsť plynulo na denný psychiatricky stacionár, tj každý deň skupinová psychoterapia a pod.. ..som z toho nešťastný, lebo som plnodnotne pracoval, mám manželku a 2 deti tak dúfam, že sa ID nebudú robiť problémy, čo by mi mohlo pomôcť nejako preklenúť toto ťažké obdobie..

autor
10. máj 2025
@knmmch

ja plánujem požiadať o ID, mam rekurentnú ťažkú depresiu, bojujem s ňou už 9 rokov, nanešťastie posledná epizóda s pokusom o samovraždu a následná hospitalizácia 4 týždne.. ..našťastie som plynulo mohol prejsť plynulo na denný psychiatricky stacionár, tj každý deň skupinová psychoterapia a pod.. ..som z toho nešťastný, lebo som plnodnotne pracoval, mám manželku a 2 deti tak dúfam, že sa ID nebudú robiť problémy, čo by mi mohlo pomôcť nejako preklenúť toto ťažké obdobie..

@knmmch a mozem sa opytat co ti to spustilo?
drzim palce

knmmch
10. máj 2025

si myslím, že stres a náročná situácia v práci resp. v rodine.. ..posledné 2 razy to bolo po akcii a veľkom množstve alkoholu, takže alkohol som úplne už vysadil.. ..ale až pri hospitalizácii sa zistilo, že je depresia zrejme endogénna, čiže vrodená..

autor
10. máj 2025
@knmmch

si myslím, že stres a náročná situácia v práci resp. v rodine.. ..posledné 2 razy to bolo po akcii a veľkom množstve alkoholu, takže alkohol som úplne už vysadil.. ..ale až pri hospitalizácii sa zistilo, že je depresia zrejme endogénna, čiže vrodená..

@knmmch alkohol depresiu len zhorsuje. este existuje alkoholicka depresia. ano mala som podobne stavy, ale lekarke som nepriznala ze som pila dost a ublizovala som si.

autor
10. máj 2025
@knmmch

@knmmch s alkoholom som mala problem ked mi umrel otec.

knmmch
10. máj 2025

ja len mám pocit, že to väčšie množstvo alkoholu umožnilo spustiť depresiu.. ..nikdy som s alkoholom problém nemal, pil som príležitostne ako väčšina slovákov..

1andrea111
10. máj 2025
@knmmch

@knmmch a momentálne si PN?

knmmch
10. máj 2025
@1andrea111

@knmmch a momentálne si PN?

@1andrea111 áno som pn..

autor
10. máj 2025
@knmmch

@1andrea111 áno som pn..

@knmmch a pri tazskej depresii mas ake priznaky
alkohol je svina, ale na oblbnutie mysle ....
len to nie je riesenie, ....to je cesta do pekla

knmmch
11. máj 2025

mal som pokus o samovraždu, zachránili ma v poslednej chvíli.. ...nanešťastie tie myšlienky sa vracajú:-/ inak klasika, nič sa mi nechce, som unavený, pocity beznádeje, zbytočnosti a pod.. byw. nikdy som v alkohole nehľadal riešenie, skôr som jo užíval v rámci štandardných spoločenských zvykov..

Strana
z3