Uznanie invalidného dôchodku pri stredne ťažkej depresii
ahojte, prosim vas ma niekto uznany ID stredne tazka depresia a uzkostnma porucha?
Do Pezinka sa je tazke dostat, ja som mala odporúčanie na hospitalizáciu na svokru a nedostala som ju na ziadnu, ani na neuropsychiatriu. Primár z jednej kliniky mi ešte aj zložil telefon, keď som ho prosila, že ju potrebujeme hospitalizovať a pomôcť jej, aj ten by sa mal nechat hospitalizovať, lebo evidentne nevie jednat s ludmi a nemá nervy s nimi komunikovat dlhsie ako minútu cez telefon.
@tramtada31 skoro nemožné. A týka sa aj detských psychiatrických kliník.
Stabilizuju a pošlú domov.
Keď tak si ľudia platia terapie súkromne.
ja plánujem požiadať o ID, mam rekurentnú ťažkú depresiu, bojujem s ňou už 9 rokov, nanešťastie posledná epizóda s pokusom o samovraždu a následná hospitalizácia 4 týždne.. ..našťastie som plynulo mohol prejsť plynulo na denný psychiatricky stacionár, tj každý deň skupinová psychoterapia a pod.. ..som z toho nešťastný, lebo som plnodnotne pracoval, mám manželku a 2 deti tak dúfam, že sa ID nebudú robiť problémy, čo by mi mohlo pomôcť nejako preklenúť toto ťažké obdobie..
ja plánujem požiadať o ID, mam rekurentnú ťažkú depresiu, bojujem s ňou už 9 rokov, nanešťastie posledná epizóda s pokusom o samovraždu a následná hospitalizácia 4 týždne.. ..našťastie som plynulo mohol prejsť plynulo na denný psychiatricky stacionár, tj každý deň skupinová psychoterapia a pod.. ..som z toho nešťastný, lebo som plnodnotne pracoval, mám manželku a 2 deti tak dúfam, že sa ID nebudú robiť problémy, čo by mi mohlo pomôcť nejako preklenúť toto ťažké obdobie..
@knmmch a mozem sa opytat co ti to spustilo?
drzim palce
si myslím, že stres a náročná situácia v práci resp. v rodine.. ..posledné 2 razy to bolo po akcii a veľkom množstve alkoholu, takže alkohol som úplne už vysadil.. ..ale až pri hospitalizácii sa zistilo, že je depresia zrejme endogénna, čiže vrodená..
si myslím, že stres a náročná situácia v práci resp. v rodine.. ..posledné 2 razy to bolo po akcii a veľkom množstve alkoholu, takže alkohol som úplne už vysadil.. ..ale až pri hospitalizácii sa zistilo, že je depresia zrejme endogénna, čiže vrodená..
@knmmch alkohol depresiu len zhorsuje. este existuje alkoholicka depresia. ano mala som podobne stavy, ale lekarke som nepriznala ze som pila dost a ublizovala som si.
@knmmch s alkoholom som mala problem ked mi umrel otec.
ja len mám pocit, že to väčšie množstvo alkoholu umožnilo spustiť depresiu.. ..nikdy som s alkoholom problém nemal, pil som príležitostne ako väčšina slovákov..
@knmmch a momentálne si PN?
@1andrea111 áno som pn..
@knmmch a pri tazskej depresii mas ake priznaky
alkohol je svina, ale na oblbnutie mysle ....
len to nie je riesenie, ....to je cesta do pekla
mal som pokus o samovraždu, zachránili ma v poslednej chvíli.. ...nanešťastie tie myšlienky sa vracajú:-/ inak klasika, nič sa mi nechce, som unavený, pocity beznádeje, zbytočnosti a pod.. byw. nikdy som v alkohole nehľadal riešenie, skôr som jo užíval v rámci štandardných spoločenských zvykov..

Do Pezinka sa je tazke dostat, ja som mala odporúčanie na hospitalizáciu na svokru a nedostala som ju na ziadnu, ani na neuropsychiatriu. Primár z jednej kliniky mi ešte aj zložil telefon, keď som ho prosila, že ju potrebujeme hospitalizovať a pomôcť jej, aj ten by sa mal nechat hospitalizovať, lebo evidentne nevie jednat s ludmi a nemá nervy s nimi komunikovat dlhsie ako minútu cez telefon.