Uzol na štítnej žľaze

seagle
28. jan 2019

Ahojte,

dnes som bol na sonu stitnej zlazy a endokrinolog mi zistil, ze mam na stitnej zlaze uzol a to 20x10 mm. Za mesiac mam este ist na krvne testy a punkciu. Lekar mi vsak oznamil ze to bude nutne riesit chirurgicky. Co som sa vsak dozvedel na nete tak je vtedy nutne odstranit cast alebo aj celu stitnu zlazu. Chcel som sa vas tu spytat ci mate skusenosti s nejakou alternativnou formou liecby.

janinah
28. jan 2019

Alternatíva nepomôže,stratíš čas.Ide sa na punkciu,aby sa zistil charakter tkaniva,potom sa naplánuje operácia ,lebo je to dosť veľký uzol.Krv sa berie,aby sa zistilo,či je funkcia šž znížená,zvýšená alebo normálna.Pri operácii berie sa len časť šž,ak je to nezhubné,...ak je to zhubné /čo je malá šanca/,tak sa vyberá celá šž + následná liečba.Netreba sa báť,ale netreba to podceňovať.

seagle
autor
28. jan 2019

A pokial by to bolo nezhubne a stitna zlaza funguje normalne, a nemam stym ziadny problem, teda nic ma neboli nemam ani priznaky ...k endokrinologovi som isiel koli tomu lebo ma tam poslal moj ORL lekar koli castym zapalom hrdla. Este pred vysetrenim mi doktor vravel na zaklade toho aku diagnozu ma moja mama, ze je len mala sanca, ze by som to mal aj ja nakolko to dedia vacsinou zeny. Viem zeby som toto mal riesit so svojim lekarom, ale k nemu mam ist az za 5 tyzdnou na tie odbery a tyzden na to na punkciu... chcem len vediet na co sa pripravit a ake mam moznosti.

blontimka
29. jan 2019

@seagle cela sa berie ak zistia, že máš rakovinu. Pol ak nie. Odporúčam čím skôr. Mňa uzol postupne začal dusit

seagle
autor
29. jan 2019

No uvidím po tej punkcii co mi povedia. Len teraz čakať do konca marca na to aby som vedel ako na tom som bude celkom haluz.

blontimka
30. jan 2019

@seagle no a pred operáciou musíš byť zdravý. Mne sa postupne oslabila imunita a bol to dosť problém.. koho máš endokrinologa? V lubochni sú vynikajuci. Ak ti tam povedia že operovať, tak isto operovať.

seagle
autor
2. feb 2019

@blontimka Endokrinologa mam v Dubnici nad Vahom. Som sa ho pytal, ze ako by sa to dalo liecit a vravel ze sa to bude musiet odstranit a ze to robia v Ruzomberku, tak neviem ci myslel v tej Lubochni alebo pramo v Ruzomberku v nemocnici. Moja mamka ma 4 taketo uzly...najvacsi ma 1,7cm, ale ju na operaciu neposlal...chodi na kontroly raz za pol roka tusim . Po zdravotnej stranke som v poriadku. Mna k endokrinologovi poslal moj ORL lekar koli chronickemu zapalu hrdla.... inak ziadne ine problemy nemam. Obvodacka mi este povedala ze je zvlastne, ze stitnu nemam ani zvacsenu.

blontimka
5. feb 2019

@seagle neviem, či konkrétne v Lubochni operujú. Ja som bola na operáciu v Martine. Tam ta na chirurgii hlavy a krku na príjme privita hned najprotivnejšia doktorka akú som kedy v živote zažila. HROZA
operujú isto aj v Martine, aj v Ružomberku. V Lubochni je narodny endokrinologicky ustav, kde sú veľký odborníci lekári. Tí som myslela, že by ti povedali, či operatovať či nie.... ale tam sa len ťažko dostať. Ja som sa tiež len kvôli tomu, že ja som bola tehotná a moja doktorka tiež.

dolynkag
5. feb 2019

akurát toto riešim s kamarátkou, ale vraj operujú od 3 cm, ak chceš, môžem ti napísať čo pomohlo kamarátovi, ktorý si takto štítnu žľazu zachránil - inak lekári nieže by ti chceli zle, ale oni vedia len rezať a samozrejme za to su platení, takže zváž všetko, lebo inak doživotne budeš piť lieky, čo je ďalší bonus pre zdravotníctvo naše, nie pre teba, ja by som do toho nešla, inak dračia krv pomohla, ale presné názvy ti rada pošlem do správy

molupe
27. feb 2019

@dolynkag mohla by som poprosiť aj ja názvy tých "liekov"? Dakujem. Tiež mi našli uzol na pravej strane cca 2cm a tiež mi robili punkciu čo bol teda des pretože uzol vraj v sebe nemal takmer žiadnu tekutinu ,čiže mám ho už dlhú dobu. Teraz ma čakaju dlhé dva týždne kým sa dozviem ortiel výsledkov. Bojim sa, nebudem klamať. Tak či tak musia SZ vyoperovať vraj.Celú. Pretože další uzol sa mi robí na lavej strane. Co však nechapem je....podla výsledkov mám SZ úplne v poriadku, prečo teda nemožu vyoperovať len ten uzol? Prečo celú SZ. Tiež mám pocit že doktori by najradšej len rezali. Nechcem byť celý život na liekoch. Vyskúšam čokolvek. Dakujem za radu.

molupe
27. feb 2019

@seagle ahoj, myslím že doktora máme toho istého. Tiež ma posiela do Ružomberka na operáciu. A co som počula od viacerých ludí tak posiela na operáciu takmer každého.

dolynkag
27. feb 2019

@molupe Kamarát Mal toho viac , niektoré mu zmizli, niektoré sa zmenšili, na operáciu nakoniec nemusel, kúpil si masť dračia krv živa Potierať ráno a večer priamo kde ma uzol a Potierať krčnú chrbticu a obličky ráno a večer pred spaním. Potom bral kvapky dračia krv extra 100% z toho 10 kvapiek ráno. toto mu poradila liečiteľka. Presne pod tými názvami sa to dá nájsť na nete.

lulika123
28. feb 2019

Ahoj ja mam na stitnej uzol 3x 2 cm ale nedavam si to odstranit zatial skusam zmenit stravu a tak .Je to na kazdom ja si myslim ze odstranenie stitnej je naozaj ta posledna moznost.Lebo ja nemam ziadne priznaky ani nic .Rozhodnut sa musi kazdy sam

blontimka
28. feb 2019

@lulika123 Držím palce. Mňa začal dusiť. Bolo to nepríjemné lebo sa mi znížila imunita a nechceli ma pustiť na operáciu.... chvalabohu mám za sebou.. A to som dlho vymyslala.... až,ma jedného dňa priskrtila

seagle
autor
1. mar 2019

@molupe Cital som ze ten uzol sa vyoperovat samostatne neda, ze sa to da len s tou castou sz na ktorej sa nachadza. Ty to vysetrenie aspon uz mas za sebou.. mna to este len caka. Takze vysledky budem vediet az v polovicke aprila. Tiez by som sa tej operacii vyhol keby to islo.

molupe
2. mar 2019

@seagle punkciu mi robili v pondelok a v stredu mi volali ze už sú výsledky. Vďaka Bohu dobré. Len uzol je dosť veľký vraj tak ma hneď objednal na operáciu. Keby sa dalo tiež by som radšej nešla. Stále dúfam ze nejakým zázrakom ten blbý uzol zmizne.

blontimka
4. mar 2019

@molupe mne ho zobrali tiež lebo bol veľký. Začal ma dusiť potom. Neviem či sa môže zmensovat

seagle
autor
11. apr 2019

Tak aby som tuto temu nejak uzavrel. Krv a punkcia sz mi dopadli dobre sz funguje ako ma. Na operaciu ma lekar aj tak poslal nakolko je to uz velky uzol,ale koli osobnym veciam ju musim este odlozit.

mimaa1
9. dec 2019

Dobrý deň,
viete mi niekto poradit kam na operaciu uzlika na štitnej zlaze? Lekarka mi dala možnosti: Humenné,Prešov, Ružomberok, Košice-Saca

molupe
9. dec 2019

@mimaa1 Ružomberok jednoznačne. Úžasný lekári, sestričky. Super prístup. Cítila som sa tam ako v hoteli.

seagle
autor
10. dec 2019

Tiež odporúčam Ružomberok...práve tu ležím v pondelok ma operovali koli sz...personal je veľmi milý a primárka co ma má na starosti tiež super.

seagle
autor
10. dec 2019

Ešte by som doplnil ze pokiaľ máte niekto tiež tento problém tak tu operáciu neodkladajte..ja som išiel na operáciu z osobných dôvodov po viac ako pol roku a zistili mi ze sa uzol zväčšil natoľko že začal zasahovať aj do zdravých časti sz a hrozilo mi že prídem aj o ne. Mal som však veľké šťastie a vyoperovali len isthmus s uzlom, takže treba to riešiť čo najskôr.

svrcko
13. dec 2019

Ja mám tiež uzlik na strane zatiaľ som chodila každy týždeň na kontrolu keďže sa mi strojnásobila keďže som ostala tehotná teraz čaká. Na vyšetrenie malinký už je na svete tak sa tiež bojím čo ako.

molupe
17. dec 2019

@seagle tak som rada ze už máš po tom. A prajem skoré uzdravenie.

molupe
17. dec 2019

@svrcko držím palce. Nieje čoho sa báť.

seagle
autor
9. jan 2020

@molupe ano ja už som tiež rád že to mám za sebou...a dakujem ;)

nikake
8. feb 2020

@seagle Začínam riešiť rovnaký problém. Písal si, že ti vyoperovali isthmus s uzlom, čo to znamená, časť ŠŽ ? Musíš brať lieky? Pred operáciou si neskúšal odporúčanú Dračiu krv ?
Ďakujem.

mimaa1
9. feb 2020

@seagle ako dlho po operácii si tam ležala

seagle
autor
9. feb 2020

@nikake Ahoj... isthmus je spojnica medzi lavym a pravym lalokom. Je to tkanivo stitnej zlazy... taky mostik medzi lalokmi. Uzol na stitnej zlaze sa neda vyoperovat samostatne... musi sa stym zobrat aj ta cast stitnej zlazy na ktorej sa uzol nachadza. Ja som ho mal na tom istme takze musel ist aj istmus. Dole prikladam aj obrazoky. Lieky brat nemusim nakolko oba laloky mi nastastie zostali a funguju normalne. Kukni si moje predchadzajuce prispevky tam to popisujem. Ta dracia krv mi na to nepomohla. Bral som ju 6 mesiacov a po 6 mesiacoch mi lekar zistil ze mi uzol narastol a zacal zasahovat aj do praveho laloku...nastastie pri operacii zistili ze nebolo nutne odstranit aj ten pravy lalok. Keby som vedel co mi hrozi tak by som nespekuloval a isiel na operaciu hned, a co som si pisal s viacero ludmi tak im alternativna liecba pri tomto probleme nepomohla. Pokial ta nieco este zaujima tak sa kludne pytaj.

seagle
autor
9. feb 2020

@mimaa1 V nedelu doobeda som nastupil do nemocnice... v pondelok rano ma operovali... v utorok rano ma z JISky prelozili na oddelenie.... a vo stvrtok po rannej vizite poslali domov. Takze cca 4 dni.

seagle
autor
9. feb 2020

@nikake a mozem sa spytat ty mas ten uzol na akej casti stitnej zlazy?