Uzol na štítnej žľaze
Ahojte,
dnes som bol na sonu stitnej zlazy a endokrinolog mi zistil, ze mam na stitnej zlaze uzol a to 20x10 mm. Za mesiac mam este ist na krvne testy a punkciu. Lekar mi vsak oznamil ze to bude nutne riesit chirurgicky. Co som sa vsak dozvedel na nete tak je vtedy nutne odstranit cast alebo aj celu stitnu zlazu. Chcel som sa vas tu spytat ci mate skusenosti s nejakou alternativnou formou liecby.
@dolynkag zdravím viete prosím aj mne poslať názvy tých prípravkov na štítnu? Ďakujem
Dobrý deň ja už si to nepamätám , nakoniec mi ju operovali
@miska771
@turicikovam kedže to už bolo dávnejšie, môžem k tomu napísať, že kamarat tie uzlíky stále má, navrhovali mu operáciu, ale stále nebol, bol u nejakej liečiteľky, ktorá mu tie prípravky konkréte odporučila, nezmizli, aktuálne neviem presný stav, takže ani presné prípravky vám neporadím, ono je viac možností, čo s tým robiť, každému držím palce, aby našiel tu svoju
@dolynkag Ďakujem🙏
Dobrý deň, dnes mi pri bežnej prehliadke na sono štítnej žľazy našli cystu o veľkosti 5 mm a uzlík o velkosti 11x4mm bez zjavnej patologie a vaskularizacie
V podstate som sa pytal ci si mozem dat urobit punkciu a povedali mi ze netreba lebo zo sono vidia uzlik a nieje tvarom ani nicim inym zle vyzerajuci..cakam na odber krvi kvoli hodnotam hormonov..prosim vas,viete mi poradit nejaky postup co by som mal urobit?o operacii zatial nrec nebola..moze sa uzlik casom stat z maligneho na benigny?
Dakujem🙃
@rebus11 budú to kontrolovať - podľa nálezu. Mne to prvé roky kontrolovali každého pol roka. Potom už iba každý rok. Mám takých útvarov 7 - už päť rokov.

@elka017 Dobrý deň , prosím Vás vyskúšali ste spomínaný Kelp? Pomohol?