Uzol na štítnej žľaze. Ako s tým žijete?
Je to riziko rakoviny?
Mala som.Vybrali mi pravú stranu ŠŽ.Hystologia negatívna.
Mne dali termín na endokrinológiu až o mesiac.
Mala som,po case sa mi akoby rozdvojil a tak som isla na operaciu.Zobrali mi polovicku stitnej zlazy a na druhej mam tiez malicke uzliky a chodim kazdy pol rok na kontrolu do Lubochne.
Zijem s uzlami uz skoro 30 rokov
Nestrašte, budú ju musieť zobrať aj mne? Od čoho to závisí? Má 4mm
@autor....od toho,či sa spraví biopsia,aké budú výsledky.Ci bude rásť alebo nie..od teba,od lekára,od tvojho nastavenia....faktorov je niekolko
Mám už roky. Len pozorujú. Nestresuj. 4 mm je nič
Ja mam 2 uzle - 6mm a 1cm a iba ma sleduju. Chodim 1x za rok na ultrazvuk a krv. Inak mam stitnu zlazu v poriadku.
Uzliky na štítnej zlaze ma strašne veľa ľudí. Väčšina o tom ani nevie. 4mm je fakt prdlajz, nic sa ti nestane. To aj zbytočne na tu endokrilogiu ideš. Budu ťa sledovať, keď sa už doterigaš.
@gemerka17 ja viem že už tam budem musieť chodiť pravidelne :( ja som šla na usgbkrku z celkom iného dôvodu a toto mi našli. Ktovie odkedy to tam mám.. Inak hormóny šž sú v poriadku
Takze takto. "Uzol" na stitnej zlaze moze byt vselijaky. Moze to byt obyčajný adenom, ktory si tam zije svojim životom, do funkcie štítnej zlazy nezasahuje. Potom moze byt aj taky ktory funkciu znizuje alebo aj zvysuje. Najhorsia varianta je taka ze to môže byt aj karcinom. Treba chodiť na kontroly k endokrinologovi. On vezme krv, zisti aka je funkcia, ci treba doplniť hormony alebo naopak utlmit laicky povedane. Spravi ultrazvuk štítnej zlazy, ak sa mu bude zdat podozrivy ten uzol tak ihlou spravi biopsiu, a podla vysledku sa rozhodne ako dalej. 4 mm je malinko, ale moze to rast. Uzle na stitnej zlazy ma obrovske množstvo ludi, naozaj velmi vela. Hlavne treba chodiť na pravidelne kontroly. Rakovina stitnej zlazy je skvele liecitelna 🙂 ale to sa Vas zatiaľ netyka. Ja len nevypisujte na MK a nechajte to na endokrinologa, termin o mesiac je uplne v poriadku
Ja mam tiež náhodný nález takto zachytený, akurát to mam 10 krát horšie ako ty. 2 uzly zachytené vo veľkosti 2 cm a 1,5 cm. Biopsia mi tiež nedopadla happyendom a na kontrolnu čakám na výsledky. Hormóny sú v poriadku. Štandardne sa robí biopsia od 1 cm. Dovtedy sa sleduje. Ty ho máš tak maličký, že sa ti aj môže vytratit taky útvar. Aj keby si išla na prvy termín u endokrinologa o pol roka, je to ok, nič hrozné nemáš.