icon

V črevách mám kvasinky

katka13122
14. sep 2012

Ahojte,mam crevach kvasinky a nemozem sa ich zbavit,je tu nejake spolutrpitelka?je tu vela tem na kvasinky ale to su vacsinu u deti 😖

tribratri
19. jún 2018

@vavrenka mohol by som aj ja poprosit info? dakujem...

marusia12
19. jún 2018

@katka13122 jablkový ocot v tabletách... vyskúšaj.

vavrenka
19. jún 2018

@tribratri posli mi do ip mail adresu. Pohladam doma v pc.

miriamho
3. aug 2018

@mamazem ja som vybrala uz druhu dozu mastichy ale nepomaha , zbytocne vyhodene peniaze???

drobcek1000
2. jan 2019

@zigzag ahoj prosim ta vies mi povedat ake priznaky si mala? Ja som to mala potvrdene pred dvoma rokmi ked som odisla z prace k doktorke ze sa mi neda zhlboka poriadne nadychnut. Po 6 ticj tyzdnoch diety sa mi ulavilo ale asi to bolo malo lebo teraz pred Vianocami mi zacali tiez tie iste problemy nemoct sa poriadne nadychnut, bolest chrbta, teda svalov na chrbte, naduvanie, plynatost a zase hnacky po kazdom nevhodnom jedle :( nebola som si to este overit u doktorky nakolko som mala tie iste priznaky aj vtedy ale asi by som mala aby som bola kludnejsia ze nemam nic vaznejsie, hoci cloveku beha hlavou cokolvek :(

viva13
11. júl 2019

prosím poradíte ako sa vyšetruje či mám candidu v črevách? mám už dlhoročné problémy lekári nepomahajú

drobcek1000
20. júl 2019

@viva13 vzorkou zo stolice, ja ich mam tiez v crevach, v januari som sa na ne liecila, bola som na diete 3 mesiace, pomohlo ale len na chvilku :/ polavila som, zacala jest aj to co by som az tak nemala a myslim ze v malej miere sa mi vracaju naspat :( takze zacinam s dietou znovu :/

slavka173
8. aug 2019

Mali ste niekto chronicku nadchu z candidy ?

alexandraalexandrova
8. aug 2019

@slavka173 moj syn

slavka173
8. aug 2019

@alexandraalexandrova a este nejake priznaky ? Ako prisli na candidu ?

slavka173
9. aug 2019

@alexandraalexandrova ja mam uz skoro rok nadchu, absolvovala som operaciu nosovej prepazky a nepomohlo to. Vsetky vysledky mam ok, tak ma napadlo, ci to nebude Candida, kedze som za ten rok vybrala asi 10 druhov antibiotik.

alexandraalexandrova
9. aug 2019

@slavka173 ja som to s lekarmi ani neriesila...je to zbytocne. Zo stolice sa da malokedy spolahlivo dokazat ze mas premnozene kvasinky a lekar na teba bude cumiet ze co od neho vlastne chces a co si vymyslas. Na to co je synovi som prisla po dlhej dobe dedukciou, ked pri velmi castych a dlhotrvajucich nadchach a kasli bez akychkolvek inych priznakov ( chap bez teploty, bez slabosti, bez bolesti) a vyskusani vsetkych dostupnych liekov prirodnych aj neprirodnych ostal jeho stav nemenny a na liecbu vobec nereagujuci. Vtedy som zacala patrat po tom ci to mozu byt kvasinky a precitala som o tom kvanta clankov a for a prispevky ludi co s tym maju skusenost a potom sme este spravili domaci pluvaci test ktory vysiel pozitivny a mne tie jeho stavy davali konecne zmysel. Ine priznaky ma este plechovy kasel bez sekretu, obcasny. Upchaty nos a sopel obcasny, hlavne zacne vecer, trva v noci rano a doobeda sam od seba odstupi.Ale su dni ked nema sopel ani upchaty nos vobec. Plus pachnuci dych, tiez obcasny.
Ak si vybrala 10 druhov atb a bez liecby probiotikami, ak jes normalnu, beznu stravu ktora je plna cukrov a skrobov, je vysoko pravdepodobne ze kvasinky mas premnozene. Ma ich premnozene asi kazdy druhy clovek, vacsina o tom netusi. Sprav si ten test: rano nalacno, este predtym ako sa napijes, napluj do pohara cistej vody a sleduj ako slina reaguje. Ak ostane na povrchu a casom sa bez stopy rozplynie, kvasinky nemas. Ak sa z nej zacnu tahat smerom dole ako keby take vlakna a zacne to pozvolna klesat, kvasinky premozene mas. Ak ti to vyjde pozivitne, ozvi sa, napisem co s tym, aj skusenosti co uz mame k tomu...

slavka173
9. aug 2019

@alexandraalexandrova na mna lekari tiez pozeraju ako na hypochondra, tak sa to snazim rozlustit sama. Ja mam praveze nadchu stale, niekedy neznesitelny tlak v dutinach, nedokazem normalne fungovat. K tomu hroznu unavu, nespavost, bolesti svalov, vyrazky na chrbte, svrbenie v lavom uchu, krce v bruchu, dusivy kasel a zacali mi hrozne padat vlasy. Dala som sa vypisat na pnku, lebo som nevladala nic robit. Slinovy test som robila, podla vsetkeho je pozitivny. Probiotika uzivam skoro stale, ale asi to nestacilo, stravujem sa normalne. Dakujem za kazdu radu.

alexandraalexandrova
9. aug 2019

@slavka173 slinovy test treba nalacno, rano. Vsetko co si tu vymenovala moze byt priznakom kvasinkove infekcie. Jedine co pomaha je velmi prisna dieta plus liecba protikvasinkovymi doplnkami. My sme boli na takej volnejsej diete rok a kvasiniek sme sa nezbavili, lebo som este netusila ze ozaj treba brutalne prisne obmedzit vsetko cim sa kvasinky zivia. Myslela som ze bude stacit vylucit cukor a lepok, ale kdeze... Ked mi to po roku doplo ( stav sa sice o cosi zlepsil ale nevyriesil ), tak sme zacali s ozaj prisnou dietou, drzi ju iba 9 dni zatial, ale treba asi dva mesiace a potom pokracovat aj rok, s tym ze nieco sa moze do jedalnicka vratit postupne, su ale veci ktore sa vobec neodporucaju ani po liecbe znova zaradit. Tiez berieme GSE a oreganovy olej kazde rano, jeme vela kokosoveho oleja, ale urcite pridam este minimalne Lepicol na vecer a budeme pokracovat. Ak chces tu je link na tu dietu, je to tabulka, su tam vyznacene vhodne aj nevhodne potraviny, preklikaj...ale upozornujem ze to bude narocne, lebo vacsinu veci proste nebudes moct jest:
https://www.ulozto.cz/hledej?q=protikvasinkova-...
Keby nejake otazky, kludne pis aj IP

slavka173
9. aug 2019

@alexandraalexandrova tak to neviem, ako prezijem takuto dietu. Zatial dakujem pekne.

alexandraalexandrova
9. aug 2019

@slavka173 nie je za co. Prezit sa to da, treba sa na to nastavit hlavne psychicky a odhodlat sa...

slavka173
9. aug 2019

@alexandraalexandrova no ved musim, lebo mi je fakt zle, nezelam to nikomu.Uz som mala vselijake myslienky.

alexandraalexandrova
10. aug 2019

@slavka173 pozri, ta prva faza trva dva mesiace. To podla mna das, ved to nie je na cely zivot. Potom sa daju zaradit do jedalnicka aj dalsie veci. Po case zas dalsie...odkedy je syn na diete, nedrzime doma cukor, nemame doma pecivo, nic take, cize aj zvysok rodiny je obmedzene a osobne sa citim urcite lepsie...a kvasinky mam tiez, ako som pisala ma ich kazdy druhy clovek, len nie kazdmu sposobuju az tak vazne symptomy. Odkedy takto varim, zapisujem si vsetky recepty aby som nemusela rozmyslat co zas uvarit. Je to dost jednotvarne, zelenina, maso, vajicka, orechy, semena a to dokolecka v roznych jedlach...ale da sa to nejako zmanazovat. Ak sa rozhidnes do toho ist a budes mat nejake otazky, kludne sa mi ozvi, mozeme si vymienat recepty napriklad...
Drzim palce 🙂

slavka173
10. aug 2019

@alexandraalexandrova dakujem pekne 🙏

viva13
10. aug 2019

Prosím poradíte mi? mám diagnostikovaný aj ja tento syndrom drazdiveho creva prosím neviete poradiť, niečo učinne na prečistenie čriev, na odstránenie hlavne zbytkov liekov z čreva a na zničenie prípadných parazitov?Mavam silne krce pri hnackach.Bol mi odo rany ster z konecka a vysledky mam o.k. som zufala mam toto casto tie krce a hnacky

alexandraalexandrova
10. aug 2019

@viva13 ako sa stravujes?

viva13
11. aug 2019

@alexandraalexandrova asi normalne mliecne som vysadila aj mastne

slavka173
11. aug 2019

@viva13 treba uzivat nejake kvalitne probiotika + vlakninu, najlepsie psylium.

viva13
11. aug 2019

@slavka173 uz som vyskusala vsetky mozne dostupné probiotika vzdy prislo aj tak.psylium som uz tiez mala

akecheta
11. aug 2019

Téma stará ale ak má niekto takýto problém treba piť puškvorec obyčajný, odvar z korena

alexandraalexandrova
11. aug 2019

@viva13 v prvom rade by bolo dobre vediet ci presne ti je. Okrem traviacich problemov ine priznaky nemas? Na parazity je dobry vermox, u nas zozenies len u veterinara tusim, ale uzivaju aj ludia, lebo zabera dobre. Ak chces prirodnejsie tak Trojčatka, ruská tinktura z troch bylin je to, tiez na parazity. Na precistenie criev je treba v prvom rade zmenit stravu, vylucit lepok, cukor, mlieko, priemyselne spracovane potraviny plne chemie, obmedzit lieky ktore nemusis nutne brat, myslim tym ze netreba brat hned na kazdu blbost tabletku a tak. Neviem ci mas aj kvasinky, skus urobit test co som pisala vyssie slavke, co ti vyjde, lebo tam je dieta zas ina, ako ked len chces precistit creva. Na precistenie je klucove jest denne megadavky vlakniny a nemyslim tym psyllium ci tabletky s vlakninami, ale hlavne surovu zeleninu, hlavne kapustu a tiez pomlete a namocene lanove semena. Za seba psycllium velmi neodporucam, lebo tam musis pit velmi vela tekutin, inak ti zahusti stolicu a sposobi tazku zapchu. okrem upravy stravy je fajn robit si klystiry teplou vodou 38-42 stupnov celzia, do toho na liter vody 5g soli a 5g sody bikarbony rozpustit a rano este nalacno urobit vyplach. Zvladnes aj doma. Plus je nutne aktivne sa hybat, staci aj obycajna prechadzka a rychal chodza, ale aspon hodinku denne, lebo creva sa tak rozhybu celkom ucinne. A treba ratat s tym ze tvoj stav sa neupravi zo dna na den, bude to trvat...

slavka173
11. aug 2019

@viva13 ake vysetrenia Ti este robili ? Helicobactera nemas ?

viva13
11. aug 2019

@slavka173 mala som ale vzdy som pri nom vracavala a teraz nemam ten problem

slavka173
11. aug 2019

@viva13 on sa moze prejavovat rozne, mne sa pri nom iba grgalo a bolo mi zle. Niekto nemusi mat traviace problemy vobec.

katuskatka
26. sep 2019

@alexandraalexandrova dobrý deň prosím vás mne tu tabuľku s potravinami nejde stiahnuť. Poprosila by som vás či by ste mi ju neposlali na email. katuskatka@azet.sk ďakujem veľmi!