Večerná nevoľnosť

66simonka66
27. jan 2022

Ahojte, v poslednej dobe sa mi často stáva že mi príde strašne zle (cca každý druhý deň, väčšinou vždy len večer).
Príde na mňa taká ťažoba, prídem mi zle ako na odpadnutie, chytí má v tom momente stres, mám pocit ťažoby na hrudi, pocit že sa mi zle dýcha, spustia sa mi extrasystoly (kardiológ mi ich diagnostikoval cez holter ešte pred tým ako som mala tieto stavy 976/24hod), chvenie celého tela, niekedy dokonca až triaška ako keby som mala zimnicu, mám pocit že sa mi zle rozpráva. Vždy sa zľaknem že je to niečo vážne, cca za polhodinku mi ten stav prejde. Tlak mávam dobrý, tep nižší cca 65 ale tlakomer mi vždy namerá nepravidelnú činnosť srdca a aj to cítim. Už som z toho zúfalá, nechcem s tým otravovať doktora, je mi to trápne. Máte niekto podobnú skúsenosť? Ako ste sa to naučili ovládať? Myslíte že mi môže byť zle z tých extrasystol alebo to bude psychického pôvodu? Stres nemám, ten ma chytí len keď mi príde zle, vážne neviem čo mi to spúšťa, už sa hanbím aj pred manželom, vyzerám ako taký hypochonder.

irusa
27. jan 2022

Tetania ??? Panicka porucha ??

jjanulienka
27. jan 2022

V prvom rade sa nemáš čo hanbiť pred svojim lekárom a už vôbec nie pred svojim manželom, určite navštív lekára... podľa mna to ale bude skôr psychické... nestalo sa niečo poslednú dobu čo ta mohlo rozrušiť?

66simonka66
autor
27. jan 2022

@irusa neviem, proste z ničoho nič to na mňa príde, cítim ako to nastupuje, chvenie, búšenie srdca,..... až sa to úplne vystupňuje, ten extrém trvá cca 10minut a potom cítim ako to prechádza až to úplne prejde. Celé to trvá možno polhodinu a potom normálne fungujem ako keby sa nič nestalo.

66simonka66
autor
27. jan 2022

@jjanulienka práveže sa nestalo vôbec nič také čo by som vnímala ako stresujúce. Všetko je také ako vždy. Vôbec nerozumiem kôli čomu sa mi to spúšťa.

jjanulienka
27. jan 2022

No vieš teraz to už mas v hlave a hneď po prvom singnale si spomenies na ten stav to ta dostane do obrovského stresu a si tam kde si bola. A čo robíš keď mas ten stav? Skús si namocit zápästia studenou vodou, otvoriť okno a zhlboka dýchaj. Každopádne by som navštívila lekára aj psychológa.

66simonka66
autor
27. jan 2022

@jjanulienka dnes som napríklad už nerobila nič, už som sedela pri tv s čajom v ruke a zrazu to prišlo 🙁 Snažila som sa to ešte predýchať ale keď mi už prišlo na odpadnutie a mala som pocit že zasa začínam zle rozprávať, ako keby som necítila jazyk ledva som zašla do postele, otvorila si okno a ležala som až kým ma to neprešlo.

66simonka66
autor
27. jan 2022

@jjanulienka samozrejme hneď som si zmerala tlak, ale ten bol dobrý tak som sa snažila ukľudniť.

jjanulienka
27. jan 2022

Keby to bol zdravotný problém dial by sa aj v iných časoch, ale takto to už mas v hlave, že takto k večeru sa to deje... skús robiť v tých časoch niečo aby si na to nemyslela, skús sa ísť večer prejsť, samozrejme s niekym keby sa to stalo aj vonku ale nemyslim si. Mohol na teba doľahnút aj stres z tejto doby hocičo🤷🏽‍♀️

66simonka66
autor
27. jan 2022

@jjanulienka dúfam aj ja že to bude psychického pôvodu, ak to neprestane poviem o tom obvodnému a uvidím čo povie, len nech to už prestane. Ďakujem za radu ♥️.

jjanulienka
27. jan 2022

Keď to príde treba si povedať, že čo mi hrabe sak mi nič neni a hneď zamestnať myseľ niečim inym😬držím palce 😉