icon

Vedľajšie účinky po vakcine na COVID19

jasimina
8. aug 2021

Ahojte baby ktore ste sa dali očkovat na covid 19 a aké ste mali vedľajšie účinky

mapa
10. aug 2021

@gelifil krcmery v prvom rade hlasi, ze nic lepsie ako vakcina na tuto pandemiu neexistuje, bol prvy na Slovensku, ktoreho zaockovali... takze neprekrucat, nevytrhavat z kontextu a hlavne si nevymyslat 😉

luccija
10. aug 2021

@jasimina dostala som tetaniu do týždňa po prvej dávke Pfizer.Dnes som bola u neuro a tiež mi povedala, že to bude tým..predtým mi to potvrdila druhá lekárka.Na druhu dávku nepôjdem.
Izrael celý zaockovany a su na tom biedne.A to som sa chcela "chrániť" a sedím doma mesiac na PN na liekoch a ešte ktovie čo ma čaká.Teraz sa čaká na super vakcínu a potom sa bude čakať na niečo iné a 3x do roka nás budú očkovať.

pr85
10. aug 2021

@foma detto u mna. Bal som sa negativnych reakcii a nic mi nebolo.

judar
10. aug 2021

Vedlajsie ucinky ....30rocny kolega infarkt do tyzdna od vpichu, znama zas doma na pnke lebo nevie chodit...este dobre ze som si ten sajrajt nedala vpichnut lebo kto vie co z toho bude o 5-10r alebo viac po evolucnom smere

anonym0001
10. aug 2021

@makova333 no nie, je to uuuuplna náhoda..... 🤦🏻‍♀️ Akože neurologicke poruchy sa zdravým ľuďom náhodou nedejú. Ani bez vakcíny. Ani inokedy.

tayla
Odpoveď bola odstránená
makova333
11. aug 2021

@anonym0001 "Akože neurologicke poruchy sa zdravým ľuďom náhodou nedejú. Ani bez vakcíny. Ani inokedy." Tak akoze ci naozaj? 😀

kiki68
11. aug 2021

@anonym0001 ale deju zial ( mne sa v 24 zacala tocit hlava a tri dni sa tocila, pricina neznama) , kamosa spoluziacka bola v kome cca tyzden po vakcine proti kliestovej encefalitide. Vzdy sa moze nieco stat

gelifil
11. aug 2021

@ivik4 takze ciste vydieranie...ide o to, kto im odola, kto je ako psychicky silny...proste psycho hra

miiichaelaaa
16. aug 2021

@matkahelka mne už po prvej vakcíne astrou sa spustili problémy s vysokým pulzom. A nech mi nikto nehovorí, že to nie je vakcínou 😩 taká blbá náhoda by to nebola.

mariannasazvala
18. aug 2021

@jasimina u nás doma sa dala zaočkovať len mamka, lebo patrí do rizikovej skupiny kvôli pľúcnemu ochoreniu a už to stihla aj oľutovať, po očkovaní jej tlak vystrelil do nebies, teda nie, že by sa na tlak neliečila už dávno, no toto boli ozaj dvojnásobne vyššie čísla než by sa na tlakomery mali zobraziť, no a mimo toho sa od očkovania vôbec necíti vo svojej koži, sú to už takmer dva mesiace a ona sa raz dva zadýcha, je vkuse unavená a nezvládne ani z polovice to čo zvládla ešte mesiac pred očkovaním.....ak ide o očkovanie to či sa dať zaočkovať alebo nie, to sa ti žiaľ nepodarí rozlúsknuť tu na MK, je to totiž rozhodnutie každého jednotlivca osobitne a každý na očkovanie zareaguje úplne inak, nie je preto ale samozrejme vhodné nikoho za jeho rozhodnutie odsudzovať, každý na to má svoj vlastný názor a to je úplne v poriadku...mali by sme sa v prvom rade pokúsiť byť dostatočne ohľaduplný k rozhodnutiu iných a prestať s touto nezmyselnou nenávisťou, ničomu to nepomáha 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

emptymoni
19. aug 2021

@luccija som na tom rovnako tiež po týždni tetania a dala som si Johnsona pochochodila som všetky vyšetrenia a vsade všetko dobre neurologicka mi povedala že to je na 90% tetania ktorá som mala už skôr no prejavila sa vdaka ockovaniu ach jaj je to dost neprijmne no, hlavne tie bolesti hlavy a trasenie rúk/ nôh za tie 3 týždne po očkovaní som už zjedla tolko liekov čo za cely život nie... clovek sa chce chrániť pred covidom a vyfasuje toto tak ďakujem pekne teda..

luccija
19. aug 2021

@emptymoni mrzí ma to, mne je už lepšie, ale zďaleka nie som fit.Aj sme zrušili dovolenku netrúfam si ísť na turistiku.Mne najviac pomohlo, že som v tej akútnej fáze brala 3x denne ukludnovak a nebola som tak dráždiva.Kup si aj milgammu N, a b komplex Forte.
Tiež Ti asi nevedeli prísť na to čo Ti je?u mňa to bolo jasné hneď mravcenie stuhnutosť hlavy kŕče...ale kamarátka odpadávala a vyše roka nevedeli čo jej je.

emptymoni
19. aug 2021

@luccija najhoršie bolo to čakanie na vyšetrenia ja som len doma plakala a myslela že mam tú najhoršiu chorobu dokonca som aj vybehla cez víkend na pohotovosť kde som žiadala o CT mozgu a vyhoveli mi aj keď neurologicka povedala že nieje potrebné, no ten strach keď clovek nevie čo mu je ho donúti robiť take veci že nechapem. Včera som sa rozhodla že nebudem brat už žiadne lieky a dala som sa na čagu sibírsku a musím povedať že včera som spala celu noc kľudne bez toho aby som sa zobudila konečne 10 hodín spanku a to som čágu zobrala len prvý krát včera som zvedavá aké bude mat účinky po týždni/mesiaci dúfam že sa dám dokopy.

luccija
19. aug 2021

@emptymoni aké Ti dali lieky?určite áno len treba pravidelne magnézium to spôsobuje tie kŕče, mravcenie, búšenie...je to neprijemne aj ja som už raz išla sanitku volať, keď som nevedela čo to je
Musím pozrieť to, čo píšeš ešte som to nepocula

emptymoni
19. aug 2021

@luccija dali mi guajacuran, magnezium všetky možné varianty aj tabletkove aj tie rozpustné, horčík, rôzne ďalšie vitamíny/ minerály. Nič mi nepomohlo tak som všetko vysadila a dala som si len tú čagu včera a dnes a celkom ok sa citim dokonca som zvládla ísť aj sama do mesta čo pred pár dňami som sa nemohla ani postaviť z postele. Dnes som aj u gynekológa bola a povedal že všetko super a že jeho po vakcíne 4 mesiace bolela hlava čo predtým v zivote bolesti hlavy nemal povedal že každé telo si zvyká na tie latky inak a že namam za tými bolesťami hľadať nejaku vážnu príčinu🙂

autina
24. aug 2021

@sterea ahojte, chcem sa spýtať má niekto po očkovaní sputnik v modriny po rele zatial dve

sterea
24. aug 2021

@autina -nemám, ani moji kolegovia a ani som nepočula o niekom čo by mal po sputniku modriny. Modriny môžeš mať aj zo štípancov od takých malých chrobáčikov. Moje deti takto mávajú bolestivé modriny.

filili
24. aug 2021

Starší manželský pár zaočkovaný, pani po očkovaní skončila v kóme, medzitým jej muž zomrel na infarkt...kým sa prebrala, bol už pochovaný...😢

sterea
24. aug 2021

@filili -akou vakcínou?

paritupon
20. okt 2021

Piatok som sa dala očkovat.
1 den - Bolest ruky zimnica
2 den Hrozna bolest ruky zimnica prehanalo.Hlava migrena
3 den zimnica unava bolest klbov zavrat busenie strdca .Hlava migrena
Mám 6 den .Bolest hud prava strana .Migrena hlavy busenie strdca ,zavraty.
Zajtra uz idem lekár. Zle to znášam z rodiny iba ja.

semtexka1
5. dec 2021

@paritupon ahoj, prešlo ti to potom prosím? Mam niečo podobné...

ailiba
5. dec 2021

@jasimina ocková sesternica poškodenie srdcového svalu (oficiálne uznali, že z očkovania), môj ujo neurologické problémy (občas nevie ovládať telo), svokor ma dní, keď sa ani nevie postaviť, kamoška mala týždeň vysoké teploty. Bratranec je odvtedy stále chorý (zápal pľúc, oslabená imunita), manželov kolega mal slabú porážku. Sestra robí v lekárni a ani nebudem spomínať, čo všetko jej ľudia hovoria. Ale poznám aj takých, čo si nič nevšimli.

beataxxx
5. dec 2021

Vsetky priznaky nemozno zvalovat na vakcinu, objektivne by ste ich 99,99999 percent mali bez vakcinacie, toto je bohuzial vysledok laickej internetovej propagandy…..nehnevajte sa na mna za moju uprimnost…..tiez som po tretej davke mala migrenu par dni a horucku, to znamena, ze telo si tvorilo protilatky, co je vyborne……

tayla
Odpoveď bola odstránená
beataxxx
6. dec 2021

Cela moja rodina su lekari- mama, muz, svagrine aj svagrovia, vela priateliek, takze o tom sme nespocetne krat debatovali a toto su tlmocene ich nazory - vsetci sa zhoduju o nevyhnutnosti vakcinacie

ailiba
6. dec 2021

@beataxxx bud rada, že si sa s ničím takým nestretla... Bohužiaľ nie každý to moze povedat.

matkahelka
6. dec 2021

@beataxxx je hlupost co pises. ja som svojmu muzovi volala pred 3 dnami RZP, co mal taky sialeny tlak a pulz (doteraz s tym nikdy problem nemal, 2tyz. pred ockovanim bol cielene kvoli ockovaniu u hematologa, u neurologa, na kardiologii). asi 5.otazka od pani na linke bola, ci nebol 2-3 tyz. dozadu ockovany, pretoze - citujem, je to po ockovani casty jav. ked dosla RZP a opisali sme tazkosti, sam sanitar skonstatoval, ze je kvantum ludi, ktori po vakcine maju kardio problemy, ktore predtym nikdy nemali a ze on sam od druhej davky astry v marci marodoval od marca az do oktobra, co mu tlak strasne skakal a lekari ho nevedeli liecbou nastavit. neviem, v akom vakuu sa pohybuju lekari z tvojej rodiny, ked si dovolia povedat, ze 99% ludi by tazkosti aj bez vakciny malo tak ci tak. staci vsak ist na stranku SUKL, kde su zaznamenane NU po vakcinach. moja endokrinologicka nema menstruac.cyklus uz pol roka, odkedy bola ockovana, ms dostane len po vyvolavacke a sama povedala, ze 3.davku si sakramensky zvazi, pretoze ma obavy.
nikto nespochybnuje opodstatnenost vakcinacie, ale reci typu, ze ludia vsetko zhodia na vakcinu a problemy by mali tak ci tak, su kolosalne hluposti.

semtexka1
6. dec 2021

@matkahelka súhlasím, ja som 9 dní po vakcine a dnes som bola na urgentne kvôli tomu, že mi skákal tlak a tep a už som bola zúfalá, nevedela som si pomôcť. Mam 38 a doteraz som nemala s týmto vôbec žiadny problém. V stredu idem na krv, EKG a pod., ale lekárka je presvedčená rovnako ako ja, že je to z vakcíny.. Teraz sa bojím, čo ma zasa čaká a kedy mi začne byť nanovo zle...

beataxxx
7. dec 2021

Zvyseny tlak je nasledok vakcinacie, spominam si, ze tiez som to mala po prvej davke, po dvoch tyzdnoch sa to same upravilo.ja sa nechcem s nikym hadat, verim, ze o nejake dva roky sa nas zivot vrati do normal, ale ci sa to niekomu paci,alebo nie, bez vakcinacie to asi tak rychlo nebude, ibaze by sme sa vsetci izolovali a to sa neda bohuzial