Veľmi silná - latentná tetánia
Ahojte 🙂 chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s fakt silnou latentnou tetániou. Po dlhom čase sa mi vrátila a úplne inakšia, než som bola “zvyknutá” a teda okrem veľmi silných prejavov ma prepadávajú aj silné strachy z iných chorôb (als,sm)… Bol mi podávaný Guajacuran a magnezko do žily, ale nijako to nepomohlo. Denne užívam vysoké dávky mg (magnosolv, magnerot, magnezium chelat) a neuromultivit, Tryptofan B, Ašvagandu a stále nič… Lekárka so mnou už velmi nekomunikuje, len predpisuje magnosolv, žiadne ďalšie vyšetrenia nerobila (len pred 2 rokmi MRI mozgu a EMG (nie ihlové) na tetániu). Tým ju samozrejme nechcem nejako znehodnocovať, len je to už skôr také, že čokoľvek poviem, že sa mi deje, vždy len mávne rukou, že “to je všetko len tetánia”. Denno-denne trpím týmito príznakmi, celý deň:
Stuhnutý jazyk, pocit akejsi slabšej artikulácie, mravenčenie pier, podnebia
Nespavosť
Mravenčenie celých nôh - stehná, lýtka, spojené so zášklbmi
Unavené a ťažké ruky od pliec nadol
Bolesť svalov
Stuhnuté dlane, problém s písaním a manipuláciou s malými predmetmi, trasenie prstov
Malé zášklby po nohách, na bruchu, na zadku
Pískanie v ušiach
Bolesť svalov na celom tele - hlavne stehná, lýtka a ramená
Veľká únava
Úzkosti
Vysoký tep (aj v kľude okolo 100)
Pálenie svalov pri pohybe, pocit veľmi vysokej námahy pri bežných činnostiach
Pocit “ako keby ma zrazil autobus”, pomalosť
Nervozita, obrovský strach, stres
Nesústredenosť, vnútorný nepokoj, smútok
Bolesť stehien
Pomalá chôdza
Mravenčenie v rukách od lakťov nadol
Bolesť kĺbov a okolo členkov/zápästia
Ospravedlňujem sa, viem, že je tu veľa diskusii na túto tému (aj som ich veľa prečítala), ale naozaj by mi pomohlo sa trošku upokojiť, že sú to fakt len prejavy tetanie a nebáť sa. Za každú odpoveď vopred ďakujem 🙂
@anicka199103 ahoj, ako si na tom po rokoch?
Babulky zdravím, boli by ste prosím ochotné vyplnit anonymný dotazník zameraný na tetaniu? Zber dát je súčasťou výskumu VEGA. Veľmi by to pomohlo 🙏ďakujem
@michaelam2 prosim co vám zistil doktor ,z čoho ste mali tie priznaky ? Bola to ta tetania ,ci niečo inakšie?
@konikvrany Aký konkrétne vapnik ste brala ? Pomôže aj obyvmcajny kalciovy sirup?
@falbala132 kde sa nachádzajú tie oxakaty
@ivanaa346 nakoniec som sa k lekarovi ani nedostala, preslo to same ked som sa zacala viac hybat a viac casu travit von
@ivanaa346 Vápnik v tabletách od výrobcu Galvex. Žltá krabička.
@anicka199103 Vam nemoze fungovat magnezium bez vapnika a draslika. Ved to neexistuje. V tele bez seba nevedia fungovat. Pomer musi byt tusim 2:1. Musite brat aj vapnik!!!!!! A mozno ak draslik.
Ja som sa skoro predavkovala magneziom ktore mi vooobec nezaberalo. Az som zacala brat vapnik a potom sa az zacali diat veci. Po tyzdni totalne zlepsenie.
@konikvrany aký vápnik a koľko beries
@konikvrany aký vápnik a koľko beries
@michaela404 pri silnej tetánii beriem tých napríklad Galvex tabliet viac počas dňa. V mojom najhoršom období som brala 7 tabliet denne počas 1 týždňa. A potom som pokračovala v užívaní 1x vápnik ráno a 1x Magnézium večer. Ale hovorím, samostatné magnézko nikam nevedie. Ich pomer musí byť v tele rovnocenný. Treba doplňovať obidve zložky.
Chcem sa opýtať keď mám Mg 500 a Pyridoxin 20 mg a potrebujem ešte k tomu aj vápnik a draslík alebo ako viete mi prosím poradiť
@michaela404 pri silnej tetánii beriem tých napríklad Galvex tabliet viac počas dňa. V mojom najhoršom období som brala 7 tabliet denne počas 1 týždňa. A potom som pokračovala v užívaní 1x vápnik ráno a 1x Magnézium večer. Ale hovorím, samostatné magnézko nikam nevedie. Ich pomer musí byť v tele rovnocenný. Treba doplňovať obidve zložky.
@konikvrany napísala som správu vedeli bi ste mi prosím odpísať že koľko čoho
@konikvrany takže vapnik galvex 7 tabliet a ako si si to rozdelila kolko krát denne si zobrala tých 7 tabliet a magnézia kolko
@konikvrany takže vapnik galvex 7 tabliet a ako si si to rozdelila kolko krát denne si zobrala tých 7 tabliet a magnézia kolko
2 týždne som jedla iba vápnik .
6-7 tabliet som si rozdelila počas dňa. 2-2-2 alebo 2-3-2
(a vitamín D denne samozrejme, niekto doplňuje aj vit K - ay sa nerobili usadeniny v cievach a mäkkých tkanivách)
Po 2 týždnoch som znova začala brať aj 1 tabletu magnézia pred spaním a vápnik som znížila na 2tbl ráno.
Po 2 týždňoch som sa cítila ako znovuzrodená.
2 týždne som jedla iba vápnik .
6-7 tabliet som si rozdelila počas dňa. 2-2-2 alebo 2-3-2
(a vitamín D denne samozrejme, niekto doplňuje aj vit K - ay sa nerobili usadeniny v cievach a mäkkých tkanivách)
Po 2 týždnoch som znova začala brať aj 1 tabletu magnézia pred spaním a vápnik som znížila na 2tbl ráno.
Po 2 týždňoch som sa cítila ako znovuzrodená.
@konikvrany napíšem vám spravu este sa chcem niečo spýtať

@sisamisaaa Sodik treba vyvazovat draslikom - inac nepocitite zlepsenie.
Tak ako Magnezium treba vyvazovat Vapnikom.