icon

Veľmi veľa jem

sara287
23. júl 2018

Ahojte, z napisu ste sa asi dovtipili o com sa chcem porozprávať.. Neviem ani kedy to začalo, ale uz d k dlhšiu dobu sa neviem kontrolovať v jedle. Vždy si poviem ze uz "chudnem" a vydrží mi to pol dňa. Potom keď sa najem mam výčitky a zas si poviem ze od zajtra. Mam 173 cm a 72 kíl. Nie som tučná ale pribrata a strašne mi to vadí mam aj zlý pocit zo seba ale keď ja neviem odolať tomu jedlu.. Mate niektorá takýto problém? Rozmýšľam ci mam ist k psychológovi, alebo ako to riešiť.

Strana
z2
vyhuelka
24. júl 2018

@sara287 veru ja tiež tak okolo 11 niekedy aj neskor... ja som to mala tiež tak, každý večer pomaly sme si išli von sadnúť, hentaká pizza, také cestoviny, maso moc v reštikách nejem takže furt len také hnusné veci :-/ teraz jem veľmi veľa polievok, tie ma pekne zasýtia a veeeľa pijem 😀 a čipsy som úplne prestala jesť, aj sladké.... včera som si dala pre chuť jedneho gumenného medvedíka 😀 a papám veľa ovocia, hlavne doobeda, podvečer už nie lebo tam je veľa cukru a keď mám chuť na niečo otvorím si oriešky (nesolené)

pevná vôľa je sviňa ja viem, ale raz uvidíš že sa zatneš a pôjde to 🙂

victoriab
24. júl 2018

@sara287 a aby som nezabudla - cestoviny s mužom milujeme <3máme ich každý víkend, keďže celý týždeň jeme viac menej v práci mäso ;) "jedz, modli sa a miluj" v praxi 🙂

danusskaaa
24. júl 2018

@sara287 mam podobné chute 😣 vcera som sa však zacala a mala detox (len pijem) vydržala som - mne sa potom stiahne zaludok a je lepšie. Musím sa však aj dalej kontrolovať, lebo aj priberam ale hlavne mi je ťažko a nemam chut ani dýchať. Keby som nebehavala, tak mám urcite viac kg. Treba sa zatat!!! 3 dni sa potrapis ale potom uz telo nebude tak vyzierat

sara287
autor
24. júl 2018

@danusskaaa a je to s tým detoxom ok? Ja som mávala od 14 migrény, teraz v dospelosti pomaly prestali ale od minulého týždňa ma opäť každý deň boli neznesiteľne hlava.. Neviem čím to môže byť.

sara287
autor
24. júl 2018

@victoriab uz som skúšala aj kaše, ale veľmi mi nechutia tie vločky ovsené 😀🙈 ešte chcem skúsiť ryzovu kašu. Krupicu mam rada, ale neviem ci môže byt. Ja sa ani v tej strave veľmi nevyznám, sacharidy, tuky, nasýtené nenasýtené 😀 dala som si urobiť teraz jedálniček na mesiac, tak som zvedava..

victoriab
24. júl 2018

@sara287 ja som ovsenej došla na chuť, dala som tam med a banány, s tým ej to fakt super, hlavne si robím vločky s mliekom, s vodou mi to nechutí. ale prosím ťa, tuky, sacharidy, to neriešim ani ja 🙂 a hlavne ma bolí hlava, keď sa nenajem napr. ráno, keď sme sa napr. s mužom hádali a moc mi nechutilo jesť, mala som migrénu týždeň v kuse, už som myslela, že ma šlahne! hlavne rob všetko s mierou a bude to dobré ;)

libawet
24. júl 2018

@sara287 " Žermén" sa volá tá francúzska diéta 🙂

sara287
autor
24. júl 2018

@libawet 😀😀😀

danusskaaa
24. júl 2018

Vraj su tieto detoxi prospešné aj pre telo! Ale opatrne s nimi, nie že budeš dietovat tyzden. Proste jeden deň raz za mesiac napríklad, len piješ vodu, čaje alebo "zdravé" džúsy (fresh za studena lisovany). Očistiť tym čreva (niekoho vraj preháňa vtedy, mna nie). Ďalší deň jes s rozumom- zdravsie a hlavne menej!!!

saslavka73
24. júl 2018

@sara287 blbý jedálniček

adulikka
24. júl 2018

@emakiki tak teraz si ma prekvapila ,ja začala užívať vitamin B ,aby na mňa neliezli ovady a iny hmyz a akosi som začala viac aj jesť...tiež nechápem čo mi začalo chutit ,čo som stále hladná...tak teraz čo? Doštípaná ,alebo chudá ?

alexandraalexandrova
24. júl 2018

@sara287 ak mas velkost 42, pekne sa obliekat mozes uplne bez problemov, dokonca aj farebne, len treba najst strihy co nezvyraznuju partie kam sa uklada tuk. Tiez taky jednoduchy trik jest ku vsetkemu misku surovej zeleniny, salatu, zasyti a nezjes tolko kalorii. Ale pricinu tak ci tak musis hladat u psychologa. Drzim palce

sara287
autor
25. júl 2018

@alexandraalexandrova môžem aj nemôžem.. Ja som si vždy dávala záležať na tom co som mala oblečené.. Rada nosim šaty, sukne ale nechcem vždy chodiť vo voľných šatách a zakrývať brucho a tak.. A naozaj, hlavne je to vidieť na tvári.. Plus teraz aj kupko, no tento rok sa nechystám vôbec 😀 uvidím, dala som si teraz urobiť mesačný jedálniček, tak sa chcem posnažiť ho dodržiavať.. Keby sa mi toto podarilo, bolo by to super.. Ten psychológ bude až krajná možnosť. Podľa mňa už len to ze som si to priznala, niečo rieši.ci?

emakiki
25. júl 2018

@adulikka chuda s repelentom
😉

adulikka
25. júl 2018

@emakiki len minule jazda na bicykli a 4 ovady ma ustipli na nohy a to ani necitis ,nepocujes ,ze ti sadli na nohu .a ake to mala opuchnute potom...

bmuller
25. júl 2018

tak skus aspon namiesto sladkosti jest ovocie - najma jablka, teraz je rozne sezonne - slivky, broskyne, melon... ovocie sice tiez obsahuje cukor, ale ma aj kopu vody a vlakniny, a zaroven uspkoji chutove pohariky sladkou chutou

emakiki
25. júl 2018

@adulikka a pomaha ti ten vit. B?

adulikka
25. júl 2018

@emakiki ale ano ,no boli sa prejst dva krat ,kde sa tie ovady vyskytujú ,a neustipli ma ,každé rano užívam ten vitamin B

alexandraalexandrova
25. júl 2018

@sara287 Nuz, tvoj postoj je typicky a bohuzial vacsinovy. Priznala si ze mas problem s prejedanim sa, ale to ze to ma suvis s psychikou stale akosi popieras. Pritom to ze kvoli vahe sa budes parit cele leto a nepojdes na kupalisko, jasne poukazuje ake velke problemy mas so sebavedomim a ze by na tom bolo dobre cim skor zacat pracovat. To vazne ti stoji za to pretrpiet cele leto v horucavach, len aby si sa vyhla trapnemu pocitu ze ta ludia sudia alebo sa ti vysmievaju? Na kupalisku bezne vidam aj 100 kilove tety, plavaju si, su spokojne, neriesia co si kto mysli a je to tak spravne. Odopriet si nieco kvoli nazorom cudzych ludi, alebo dokonca sa takto podvedome trestat za to ze nie si idealna je znakom toho ze sama seba nedokazes prijat a povod takychto pocitov byva velmi hlboky, skoro vzdy siahajuci az do raneho detstva. Presne kvoli tomuto je prejedanie sa psychologicky problem, lebo pricina ja hlboko skryta a sama ju malokto odhali, vlastne skoro nikto. Ano, schudnut mozes vdaka jedalnicku, ale ten tvoj pocit hanby za seba a neprijatia seba samej, ten ti ziadny jedalnicek nevyriesi ani ked schudnes sa to nevyriesi, lebo pricinu si neriesila... A v buducnosti mozno bude stacit jeden negativny impulz, komentar a znova sa zacnes prejedat...preco si myslis ze tolko ludi na svete chudne cely zivot, opakovane skusa rozne diety a nadvaha lstava tak ci tak? Zamysli sa nad tym... aj ja som mala kedysi o sebe iluzie, ako to zmaknem, ako staci disciplina, zacala som sa zdravo stravovat, cvicit, behat, schudla som 14 kil a potom prislo nieco docela banalne, co ma vyhodilo z konceptu a ja som zacala znova nekontrolovane jest, pribarala som nazad vsetko plus este nieco navyse. Lebo ludska dusa je krehka viac nez si myslime. Clovek sa musi naucit ma rad seba aj ked ma 100 kil, uvedomit si svoju hodnotu, poriesit bariery co mu v tom brania...uspesne a natrvalo sa da schudnut az potom. Ale presviedcat ta nema zmysel, ak si sa rozhodla psychologa vynechat, je to tvoja vec..

victoriab
26. júl 2018

@sara287 alexandra má pravdu. aby som kvôli väčšiemu bruchu nešla na kupko? kurnik, ledva som čakala, kedy vyjde slnko, aby sa dalo kúpať, no a čo, že mi trčí brucho. a aj tie šaty nosím, dám si sťahovacie nohavičky, cítim sa lepšie a je. nebudem sa hádma pariť v rifliach, šak by ma porazilo. prestaň riešiť, čo si myslia ostatní a ako pred nimi vyzeráš, môžeš mať aj 45 kíl, ak s anemáš rada, nepomôže nič. chudážena nie je sexy, sebavedomá žena je sexy. byť dokonalá vo svojej nedokonalosti, o tom to je ;) veľa šťastia 🙂 my sme si boli včera popinkať tenis a potom sme sedeli na kofole a absolútne neriešim, je to dobré, tak, ako to je. šaty si nakupujem v sekáči a ráno, keď si vykračujem do práce, neriešim, či mi trčí brucho, ale usmievam sa, že svieti slnko, stretávam takého pána lichotníka, ktorý mi vrvaí: dobré ránko! máte ohromný šatník!a ja som sa pousmiala ešte viac naštartovaná do nového dňa. ;)

hawo
20. aug 2018

Ahoj, napíš na https://www.facebook.com/imwell.sk/ alebo na www.imwell.sk 🙂
Skúsime to vyriešiť nastavením stravy konkrétne pre tvoj typ metabolizmu

sara287
autor
21. aug 2018

@hawo a ako by ste to vyriešili?

hawo
21. aug 2018

@sara287 ahoj, na to by sme potrebovali vedieť oveľa viac údajov 😉 a podľa nich potom môžeme navrhnúť riešenie

martina2006
Autor odpoveď zmazal
zuzana18072020
5. feb 2021

zadel si jedlo na 5 krat denne ale normalne porcie a normalne jedlo nie dajake dietne blbosti ale zas nic mastne aj na ranajky aj na desiatu, obed, olovrant, veceru popri tom cvic a pojde to
hlavne nevyhadzuj peniaze za tabletky na chudnutie skor nejake vitaminy aby si vladala.

Strana
z2