Veľmi vysoký pulz a búšenie srdca
Ahojte zienky..
Pred týždňom som z ničoho nic pocítila, veľmi silne búšenie a srdce mi išlo ako šijací stroj ...
Pulz som mala 210 a nešiel dole, ani v klude..takze zachranka a pomohla mi až injekcia adenozin..
Máte niekto takú skusenost s vysokým pulzom??
Beriete nejake lieky?zistili Vam prečo sa to u Vás deje??
Čakajú má ešte vysetrenia, ale až vo februári, tak má to zaujíma..
Dakujem
@silviaeli keby som to mala raz za 5 rokov, nesla by som, skusila by som liek (aj to Ti poradia v tej ambulancii), to mas pri sebe a das si a pockas chvilku. Nie vzdy zabera, to musim povedat. Ale vela pacientov zvladne uspesne tie ´vagove manevre ´. Na zachvat AVNRT sa nezomiera samozrejme, velmi dobre su tolerovane aj tie Pulzy okolo 200, cize sa neodpadava. Betablokator je liek volby, nakolko AVNRT spusta predsienova Extrasystola (mame ju vsetci) a potom sa ´zblazni ´ta draha v AV uzle a nastartuje AVNRT Tachykardiu. Keby som mala taky zachvat napr. kazde 3 mesiace, isla by som na Ablaciu.
Dobre je mat vzdy doma Magnezium, ked clovek pocituje extrasystoly, hned si dat. Plus to zvyknu byt aj deficit Kalcia (dolezity mediator na membrane srdc. buniek), da sa aj Kalcium dat, plus Kalium (banan).
Ale na Echokardio by is mala uz teraz ist, Patrit ku kardiologovi.
@alexandra2010 ono záleží asi aj aký typ tachykardie to je, ak je tam niečo vážnejšie - a to určí kardiológ, tak nad 200 už môže hroziť zastava...zalezi aj od organizmu...ka som mala maximum 190 a stačilo mi teda 😁
@alexandra2010 dakujem za odpoved, som už kludnejsia a áno chcem ešte teraz navštíviť kardiológa a porozprávať sa..
A ten kalcium asi budem pravidelne užívať..🤔
Pri 1.tehu syn 18r. som prekonala Hellp syndróm,
Pri 2.tehu syn 6r. mi gynekológ odporučil kalcium a všetko prebehlo úplne v poriadku..
Magnezium sa bojím, lebo keď mam vysoký pulz, tak nízky tlak a magne by mi ho znížil, no aspoň si myslím..
Ešte raz dakujem krasne za všetky odpovede..😉😊
@silviaeli sinusova tachykardia..(tachykardia je spolocny pojem pre rychly pulz, pridava sa napr sinusova - rytmus je sice rychly ale pravidelny a ta je prakticky neskodna; moze ju vyvolat stres, namaha, porucha stitnej zlazy, vycerpanie,... potom je napr supraventrikularna (SVT) tachykardia a to uz az tak neskodne byt nemusi.) Preto je to dlezite dodiagnostikovat. Brala som dlhodobo tusim concor a potom vasocardin, ten mi konkretne lepsie zaberal. Inak mne velmi pomoze ked to na mna uz len obcas pride dat si silny medovkovy caj - robim 2 sacky medovkoveho caju od herbexu na 250ml ...ak citim aj uzkost uz ze co bude, tak vtedy som si zvykla supnut polku n eurolu /mne stacilo 0,25mg/. U mna to nastartoval stres z dizertacky a uzivanie antikoncepcie.
@silviaeli dcéra má 6 rokov.Prvy záchvat mala v 5 rokoch, za rok bola 4x hospitalizovaná, záchvaty mala aj opakovane.Ze dostala adenozin , stabilizovali ju a večer znova....Jej dávajú dormicum,oblbovak,keď jej podávajú adenozin.Ano,ono ti to srdce aj zastane pri Tom.V podstate ti ho resetnu,aby naskočilo na normálny rytmus...To tá riadne dlho nechali čakať teda.Nas riešia okamžite ,ale tak to je malé dieta.My už čakáme na termín ablacie.Ale ideme prednostne,keďže je malá.Len deťom to robí jedna jediná lekárka v BA a je tam dlhá cakacka.Ale našej sa to stáva veľmi často a nie je prognóza zlepšenia.Napr ja ako užívam vasocardin som nemala ani raz.A keď cítim ,že mi začne divne preskakovať srdce, dám si ho hneď pod jazyk.
@carmenuska juj taka mala😘🙁..ja mam tiež 6r syna.
Takze dcérka to má dedične??.
No fakt je to taký pocit, že vypne..mna stabilizovali na 95 , ale ja som zaregistrovala lekára hned po podaní, že vravel...mali sme 50..tak som myslela, že kleslo max na 50..🤔nie off🤭
Vela som už o tom zákroku citala..je to ozaj na 90% úspešne ..takze to znamená úplne pokoj po zákroku, čo Vam aj zelam, nech všetko dobre dopadne 🙏🏻
A inak môjmu staršiemu synovi zistili náhodne arytmiu v 5r. a chodili sme na sledovanie k jednej úžasnej pani dr. Pirčova detsky kardiológ, ale pred 2rokmi odisla z KE a pracuje už len v BA..Nepočula si o nej??
@silviaeli Ahoj môžem sa spýtať čo všetko Ti zistili od čoho máš taký pulz? aké tablety si dostala ?
Ja mám nízky tlak nízky pulz 43-52 ale cca 2-3x mi vyskočí pulz na 146/198 na (2-4minuty) To ešte zvládam v pohode
Mám vážne stavy keď z 40- vyskočí na 198 potom sa to ukľudní a po 15 min zase z 40-na 198 a keď to mám takto cca 2hodky tak
tŕpnutie rúk tváre mravcenie nôh
Pociťujem nutkanie na vracanie stolicu
Bolesť hlavy neviem otvoriť oči atď ....
Mali ste takéto záchvaty?
@detto707 ahoj ja mam supraventrikularnu tachykardiu..beriem metoprolol..ale od novembra som mala záchvat 3x..no mne pomoze len adenosin, nebiem ukľudniť sama keď mi vyskočí pulz na 210..až take záchvaty ako ty nemam, len je to nepríjemne a únavne ..odporúčajú mi katetrovu ablaciu..ale uvazujem
@silviaeli 3x zachvat za pol roka je dost. To je indikacia na ablaciu. 95 percentna uspesnost.
@alexandra2010 áno už o nej uvazujem, pripravujem sa na to psychicky a objednam sa na čakačku 🤭😊
@lianka123 a aj ti nejak cítite alebo beriete lieky na zníženie tepu chodíte na kardiologiu ?ja som mala totiž ten holter a včera mi volal kardiológ že zaznamenali nejaké extrasystoly ale že nič podstatne ale že mám celkovo vyššiu frekvenciu že ani nevie že či to zopakujeme alebo mi dá nejakú polku tabletky užívať na zníženie ani sa nejako nevyjadroval že akože nič záväzne akurát ten tep vyšší ani kontrolu mi nedal tak ja neviem povedal že však uvidíme ale čo uvidíme neviem keď nemám ísť ani na kontrolu ako mi to oznámil automaticky som sa začala sledovať a srdce trepe jak besne
@blableblu hlavne ked to na mna ide musim sa rozdychat, ukludnit, sadnut. Nemavam to casto a uz s tym viem existovat. Ja dost sportujem tak si myslim, ze to ma drzi v normale. Ale ked ma meraju tak ja mam v pokoji vcelku vysoky, vzdy sa ma pytaju ci mi je dobre.. tabletky neberiem, chodim na holter kazdy rok.
@lianka123 aha tak že vy máte srdcovú vadu tak preto máte ten tep taký jaj to je iná vec ja ho mávam taký bez nejakej vady srdcovej takze to je iné ja som čítala take veci že taký ľudia ktorým bije rýchlejšie srdce že skôr zomierajú alebo sú viac v ohrození koli tomu že sa srdce rýchlejšie opotrebováva tak preto sa toho obavám
Ahojte 🙂 aj keď je to staršia debata idem sa s vami podeliť o skúsenosti keďže so supraventrikulárnou tachykardiou mám veľmi veľa zážitkov a žijem s ňou už cez 10 rokov a dúfam, že tým niekomu pomôžem 🙂 ako tak čitam tak som rekordmanka lebo môj pulz je bežne okolo 300 :D vždy to príde nečakane bez nejakej zjavnej príčiny čo mohlo tachykardiu vyvolať ale vo všeobecnosti sa to prikladá stresu a asi na tom niečo bude keďže som po ablácii ale po pár rokoch sa to objavilo znovu, presne v období zvýšeného dlhodobého stresu...ja som veľmi dlho váhala či absolovat abláciu no už som nemala na výber pretože sa u mňa tachykardia objavovala už veľmi často (aj každé 2 týždne), žiadne lieky nezaberali ani podanie adenocoru ani vagove manevre, proste to muselo prejsť samo, a s týmto pulzom ma už ani nechceli pustiť z nemocnice :D ak by sa tachykardia objavovala len raz za niekoľko mesiacov alebo rokov určite by som nešla na zákrok...poviem vám nie je to nic príjemné nebudem vás zavádzať tak ako mňa lekári že to je jednoduchý zakrok, ktorý trvá max hodinku :D a možno som vynimka a patrim medzi tych 5% ludi ale u mna ta ablácia asi uspešna nebola 🙂 vo všeobecnosti sa na tachykardiu odporúča relax a vyhýbanie sa stresu, dodržiavať pitný režim a cvičenie 🙂 ešte mi lekárka povedala že s vekom by sa to malo zlepsovat tak sa takto snažim ukľudniť 😁
@petronela6891 so supraventikalnou tachykardiou som žila 16 rokov.. Pulz nad 300.... Som tri roky po ablacii... Zatiaľ je to ok... V tvojom prípade je potrebné abláciu podstúpiť opäť to určite vieš... A stres s pulzom nad 300 nemá nič spoločné... Srdce vydrží aj 700 úderov... Pri ablacii mi pulz vytiahli nad 450
@lianka123 dobri den a vi mate stale visoke pulzi
Ahojte 🙂 aj keď je to staršia debata idem sa s vami podeliť o skúsenosti keďže so supraventrikulárnou tachykardiou mám veľmi veľa zážitkov a žijem s ňou už cez 10 rokov a dúfam, že tým niekomu pomôžem 🙂 ako tak čitam tak som rekordmanka lebo môj pulz je bežne okolo 300 :D vždy to príde nečakane bez nejakej zjavnej príčiny čo mohlo tachykardiu vyvolať ale vo všeobecnosti sa to prikladá stresu a asi na tom niečo bude keďže som po ablácii ale po pár rokoch sa to objavilo znovu, presne v období zvýšeného dlhodobého stresu...ja som veľmi dlho váhala či absolovat abláciu no už som nemala na výber pretože sa u mňa tachykardia objavovala už veľmi často (aj každé 2 týždne), žiadne lieky nezaberali ani podanie adenocoru ani vagove manevre, proste to muselo prejsť samo, a s týmto pulzom ma už ani nechceli pustiť z nemocnice :D ak by sa tachykardia objavovala len raz za niekoľko mesiacov alebo rokov určite by som nešla na zákrok...poviem vám nie je to nic príjemné nebudem vás zavádzať tak ako mňa lekári že to je jednoduchý zakrok, ktorý trvá max hodinku :D a možno som vynimka a patrim medzi tych 5% ludi ale u mna ta ablácia asi uspešna nebola 🙂 vo všeobecnosti sa na tachykardiu odporúča relax a vyhýbanie sa stresu, dodržiavať pitný režim a cvičenie 🙂 ešte mi lekárka povedala že s vekom by sa to malo zlepsovat tak sa takto snažim ukľudniť 😁
@petronela6891 dobrý deň , môj rekord bol 260 úderov a to ma nechali týždeň v nemocnici . Beriem lieky tep sa mi ukludnil no čaká ma ablacia . Všetci ma strašia že som mohla umrieť lebo ja ani moje okolie sa s takým pulzom ešte nestretlo
@petronela6891 dobrý deň , môj rekord bol 260 úderov a to ma nechali týždeň v nemocnici . Beriem lieky tep sa mi ukludnil no čaká ma ablacia . Všetci ma strašia že som mohla umrieť lebo ja ani moje okolie sa s takým pulzom ešte nestretlo
@nejdemaprihlasit neboj neumries...ja som mala cez 360 záchvatove stavy aj 5 x do mesiaca, ktoré trvali 3-4 hodín a žila som s tým 18 rokov, kým som nepodstúpila ablaciu
@nejdemaprihlasit neboj neumries...ja som mala cez 360 záchvatove stavy aj 5 x do mesiaca, ktoré trvali 3-4 hodín a žila som s tým 18 rokov, kým som nepodstúpila ablaciu
@irusa tak mňa každý straší že som mohla umrieť a to som aj odložila dovolenku na ktorú mám ísť v utorok lebo primárka z interného povedala že v žiadnom prípade nemám nikam ísť

@pink_lady áno ale sú aj rizika..🙁