Veríte lekárom?
Chcem sa spytat - dievcata, veríte lekárom? Lebo ja nie. Zatial som nemala, chvalabohu, vážnejšiu chorobu, ale stačilo mi, čo so mnou dorábali v pôrodnici. Na jednej strane ma dožiera ich totalne neosobny, ba až arogantný prístup, že si človek pripadá ako uplny chudak. Okrikujú pacientov, sú uštipační.
Ďalšia vec, ktorá ma štve, že po odbornej stranke je to úplná hroza. Niekedy mam pocit, že ti doktori nevedia vobec nič. Kamoska nemohla otehotnieť a jej gynekologička len zalamovala rukami. Tak si kamoska naštudovala, že ake vyšetrenia jej treba robit a rad za radom si ich od doktorky pýtala. A takto sa mi sťažujú viacerí známi. A ked uz lekar nevie “kam z konopi” tak zaručene každému zadrie ako musi schudnúť.. 😀😀
Ja uz to v poslednom case riesim tak, že ked mam nejaky zdravotný problem tak si diagnózu urobim sama. Ako samoplatca si popripade dam urobit sono konkrétneho organu a u kamarátky, ktorá ma lekáreň zoženiem lieky.
Verit sa da iba v pana Boha, ostatne treba preverovat 😉
Lekári sú na rôznej úrovni a preto je možnosť vybrať si lekára, ja im verím a ak sa mi niektorí nepozdáva, tak idem k inému. Obyčajne tí starší majú aj skúsenosti a niekedy sa im ani nečudujem, že sú nie vždy najlepšie naladením ale aj k ním chodia rôzní pacienti a niektorí ich dokážu dosť vytočiť. My máme veľmi dobrú, skúsenú obvodnú a pri tej vyťaženosti sa dá obdivovať, že dokáže byť taká pokojná. Nemajú veľa času na pacienta, takže im treba povedať čo najpresnejšie ako to vidíte a oni majú znalosti (nielen z internetu). Niektorí lekári by si za svoju prácu zaslúžili aj väčšie ocenenia, napr. jeden gynekológ, ktorého poznám v nemocnici operuje ťažšie prípady a niekedy pracuje vo svojej ambulancii ešte aj večer o 10-tej.
@petrofka Mne ani tak nevadi ze lekar nieco nevie...mala som obvodneho a na vstupnej prehliadke so mnou stravil hodinu... pytal sa ma na uplne vsetko aj male veci aby dostal uplny obraz. Ked som povedala ze som mala boreliozu, povedal ze nevie co to je... bez hanby, hned si to tam predo mnou naguglil v mobile, postudoval a potom povedal ze je to Europska choroba ktora v Kanade takmer nie je ale podla toho co si nastudoval ma posla na krv aby zistil ako som na tom. Odvtedy mu verim, lebo kludne mohol nad tym mavnut rukou len aby nevyzeral nevzdelany, ale jemu zalezalo na mojom zdravi viac ako na svojej pyche.
Zase druha skusenost ked mi padol kus zeleza na nohu a urobil dost hlboku ranu a nasledne hrozny opuch, isla som na pohotovost. Ani som na tu nohu nemohla stupit. Lekar ma posla na rtg. Potom z toho vyhodnotil ze tam nie je nic zlomene a poslal ma domov. Ani sa mi na tu nohu nepozrel... viem ze pre neho je najdolezitejsie vylucit zlomeninu ale tym pristupom mi ukazal ze ma moje zdravie uplne v pazi a ze si akurat splnil minimalnu povinnost. Toto mne vadi najviac.
Takéto samoliečenie ako si robí autorka tejto otázky nemusí byť dostatočné, treba chodiť na preventívne prehliadky, naša obvodná z rozboru krvi zistí veľa, urobí pri tom aj EKG, na internet nie je všetko, aby to stačilo.
@andreatytler mna ani tak nestve, ze niekto nevie, ale to, ze si ani za ten Google nesadne a nema ochotu sa nieco nove naucit. Ked je nejaky problem, hned chcu vsetko operovať, odstranit, este ani poriadne nevedia výsledky.
@petrofka Suhlasim. Tiez mam skusenosti ze operuju velmi radi.
Ja mam tiež ťažké srdce na nich. Áno, poznám zopár naozaj dobrých lekárov, perfektných naslovovzatých odborníkov plných pokory, ktorý to berú ako svoje poslanie. Ostatní? Arogancia, povýšenectvo, často aj nekompetencia. Skončili medicínu asi po známosti, per rectum alebo per vaginam ako sa hovorí 😀

Ja verim ako ktorym...
Mam to stastie ze maleho pediatricka je moja rodina patri k naj ak nie naj u nas v okrese...tej verim...ked mi povie ze napr.urolog ku ktoremu maleho posiela je dobry verim jej...
Verim jej usudku postupom vsetkemu...naozaj 100%.tak isto lekarom kt.mi ona odporuci co sa maleho tyka (kardio a urologia)
S mojimi doktormi neviem. Mam vseobecneho lekara ktory bol fakt super na zaciatku no teraz poatupom casu a rokov mi pride ze vyhorel a moc neriesi...
K dokrorom v nemocnici (bola som doteraz v nemocnici len s malym) verim asi tak ze vzdy zavolam tej jeho doktorke ze toto ma toto robia ci je to ok...resp.jej poviem meno lekara kt.maleho vysetril a povie ze ten je dobry neboj...
Takzw je to tak 50/50...
Napr.moja ex gyndoska otras tazko je to