Viete vysvetliť výsledky z magnetickej rezonancie?

Prosím vás a doktor vám nevedel vysvetliť ??
@sofinkamamuko prišlo mi to dnes na email vysvetli mi to v pomdelok ale čakám už veľmi dlho na magnetickú a konečne mám niečo v ruke a chcem vedieť či je tam niečo čo našli 🙂)
@sofinkamamuko nechápem načo komentujete keď neviete odpovedať k téme.. keby to riešim už s doktorom asi nepíšem sem.. pekný večer
však si prečítaj poslednú vetu... degeneratívne zmeny - proste trvalé zmeny.
@deti95060810 tak Tomu jedinému som pochopila aj ja :D
🙂🙂
Dala som to do ChatGPT, kopírujem:
V správe z magnetickej rezonancie (MR) sú popísané nálezy v krčnej chrbtici (C-úsek). Tu je stručné vysvetlenie:
1. Bez znakov myelopatie – Nie sú prítomné známky poškodenia alebo zápalu miechy v krčnej chrbtici.
2. Protrúzia disku C3/4 – Medzistavcový disk medzi stavcami C3 a C4 je mierne vyklenutý (protrúzia), čo spôsobuje stlačenie nervového koreňa C4 na pravej strane (I.dx. – „in dextra“ znamená „vpravo“).
3. Cirkulárna protrúzia disku C4/5 – Disk medzi stavcami C4 a C5 je vyklenutý po celom obvode (cirkulárna protrúzia), pričom na pravej strane kontaktuje korene nervu C5. Toto môže spôsobovať bolesť alebo iné neurologické príznaky v oblasti, ktorú C5 inervuje.
4. Degeneratívne zmeny – Sú prítomné degeneratívne (opotrebovacie) zmeny na chrbtici, ktoré sú bežné pri starnutí alebo preťažení chrbtice.
Záverom: Popísané zmeny môžu spôsobovať bolesti alebo neurologické príznaky na pravej strane krčnej chrbtice a ramena.
Protrúzia disku je jednoducho laicky povedané 'vyskočená platnička'. Oblasť krčnej chrbtice, čo asi vieš (kde máš bolesti, možno závraty?).
@iivancova ďakujem veľmi pekne !❤️
Akoze to chatgtp wtf, idete tu verit umelej inteligencii? Zruste lekarske fakulty a vyhadzujem diplom z okna
@taktotedanie juj, ale netreba byť hneď taký jesitny. AI nám niečo vysvetlí, keď sa mi do rúk dostane správa ešte predtým ako sa dostanem k dr. Vieme všetci, že medzi tým sú dni, niekedy dokonca týždne. Aký je rozdiel, či si to nájdem v slovníku cudzích slov alebo mi to vysvetlí polopate AI. Nechápem, že môžu byť lekári takí vztahovacni
@taktotedanie inak si treba pozrieť % úspešnosti diagnostiky AI a ľudského faktora. Možno budete prekvapená.
Lekári sú viac než potrební, ľudský faktor síce nenahradí nič, ale môžeš si trošku dopomôcť. Nebojte sa, o prácu neprídete
@snehulak77 alebo aj hej. Viete si predstaviť ten krásny svet keď sa všetko diagnostikuje hneď a na jednom mieste a nebude tam kopa nasraných ľudí sa na vás vyvrsovat ze co otravujete a celé mesiace chodiť na všetky smery a čakať. Všetko pekne vysvetli aj s odporúčaniami...
@snehulak77 je skupina kde radia zdravotnici
@taktotedanie tak keď už sme teda pri tom, napísala niečo nesprávne tá AI vyššie? Nesprávne vysvetlenie, alebo záver? Zaujíma ma názor lekára
@snehulak77 Nenapisala nic nepravdive. Vsetko 100% presne. (Neurolog- nie ja)
@drahomirrra tak potom nechápem tu prehnanú reakciu 🤷

Vyšetrovaná bola chrbtica