Vitamíny na únavu
Ahojte, po covide byvam strasne unavena, vycerpana, stale by som iba spala. Poznate nejake vitaminy alebi podobne ktore vam pomohli? Beriem klasicky D a C
Ja som tiež po covide total unavená. Užívam hlivu, kúpila som aj doplnok od jamieson multivitamín pre ženy ten začnem až na budúci týždeň užívať. Ale zatiaľ žiadna zmena 🤷♀️
@alanteriel ja som brala https://eqology.com/sk/product/our-products-sk/... celkovo Eqology ma velmi dobre a kvalitne produkty, K2+D3 vitaminy (brat D je fajn ale bez K sa velmi zle vstrebava), rybi olej, protaky atd. je tam toho dost vela, ak by si potrebovala pomoct, poradit alebo referencne cislo tak mi kludne napis sukromnu spravu a rada Ti pomozem 🙂
Vies co, na to najviac asi pomaha oddychovat a spat. Proste dopriat telu tu rekonvalescenciu. Vela ovocia a zeleniny, bylinkoveho caju s medom, jest cesnak, koreniny na zahriatie (skorica, klincek, bylinky) - proste tie babske rady na vystrabenie sa. Slniecko (vit D), prechadzky, nenahanat sa, co najmenej stresu. Malo kavy, tazkych jedal, a vela vela spat.
Teda este dodam, kamoska bola s covidom nejake dva-tri tyzdne chora (s priznakmi, kasel, teplota), a potom este dva tyzdne doma na doliecenie, a vravela ze to bolo tak akurat. Ze po tych dvoch doliecovacich tyzdnoch uz bola schopna celkom normalne fungovat. Takze myslim, ze sa to urychlit proste neda, a dat telu cas.
@stastna17 niekedy práveže nie je dobré sa prekonbinovať veľa vitamínmi. Aspoň u mňa je to tak. Tiež mi radili takto a mám pocit, že nepomáha nič. Dokonca kým som nebrala nič celé roky (doplnky stravy) som bola na tom lepšie. Tiež som brala magnézium povinne kvôli kŕčom v nohách, bolesti hlavy, B cko, zinok a účinok žiadny. Ba dokonca teraz druhý krát chorá od januára. Co predtým vôbec. Pripisujem to nočným a častému nočnému budeniu. Ale pravda je taká, že som unavená stále.

Ahoj, zvykne sa myslím aj Magnezium brať na únavu. S nedostatkom železa si problém nemala alebo nemáš? Nie je vhodné si ho nasadiť bez krvných testov. Ja mávam občas nižšiu hladinu, aj na poslednej preventívke som mala a ako mi dr nasadila opäť mám v zadku svoju vrtulu. 🙂