icon

Vitex, kotvičník, maca a špinenie, nepravidelný menzes

osky
7. dec 2016

nazov temy je asi trochu zlozity,ale aj moj Problem je zlozity.
a preto aj moj popis bude trochu dlhsi,aby ste to pochopili.

mam polycysticke vajecniky.4 IVF za sebou.

som prave v cakani na dalsi pokus a preto som sa snazila pocas obdobia pauzovania vselico skusit.
beriem vitex,pijem obcas kotvicnikovy caj a beriem aj prasok z macy a alchemilkovy cajik Sem tam.
chcela by som len mat jasno,ci sa vobec tieto rastlinky mozu kombinovat.

pretoze vitex podporuje Progesteron,kotvicnk naopak zase estrogen.nevylucuju sa vzajomne?
je fakt,ze pred transferom som brala lieky aj estrogenove/estrofem/ a aj progesteronove,/arefam/ale teraz toto neviem ci je to to iste....

velmi dlho som bez MS.
v podstate ak mi Doktor nenasadi lieky,tak mi nepride.

ako nahle som zacala brat vitex,prisla mi normalna MS bez podpory akychkolvek liekov.
to bolo min.mesiac.
tento mesiac som cakal ci znova pride normalne,ale nieco sa deje.

od 24.dna cyklu som zacala spinit,najskor len uplne trochu,potom viac,potom nic,potom krv...
.dnes je 27.den a zatial ziadne spinenie,cize trvalo to 3 dni.
dnes mam len jasny ciry hlien a vysiel mi pozitivny ovulacny test.

este by som chcela povedat,ze pred tym som mala stale pozitivny ovu test a ked ma Doktor pozrel,
nemala som ziaden dominantny folikul,bolo to preto lebo mam polycyst.vajecniky,
tak hladina Bola stale zdvihnuta a k ovu nedoslo.

tento mesiac pozorujem,ze aj ovu testy su vzdy ine,
raz je ciarka slaba,inokedy silnejsia,inokedy ziadna a dnes su obe uplne rovnake,cize vysiel test pozitivny.
cize teraz neviem,ci mam naozaj ovulaciu-mohlo by to byt ovulacne spinenie?v zivote som nic take nemala.
a hlavne je 27.den..tak neviem ci sa blizi MS alebo je ovu tak neskoro vdaka tym polyc.vajecnikom.

robim si ovu test skoro kazdy den lebo chcem odpozorovat ako na mna ten vitex posobi.
no a vidim ze fakt to bude asi tym.aj ked som trochu schudla,ale myslim ze ten vitex robi svoje.
len teraz mam polemiku,lebo na nete sa pise ze sa ma od ovulacie do MS vysadit.ale ked ja neviem kedy ma ovu a ci mi vobec pride MS,mam v Tom chaos.tak beriem kazdy den.ale ci je to dobre.

viem,velmi Vela otazok,velky zmätok....
ale s lekarom toto preberat nemozem,on mi da lieky ale ja chcem radsej neco prirodne,nie umele hormony.
po nich vzdy len priberiem a aj tak,
ked sa nestane zazrak,a neotehotniem do januara prirodzene,
caka ma dasie IVF a znova Hora hormonov.

kto sa v Tom vyzna,poradte prosim.
neodporucajte ma na temy ohladom tohoto ktore zu tu su.tie mam zu prestudovane a kazda riesi konkretnu bylinu alebo konkretnu chorobu.
ja mam vsak kombinaciu otazok a preto som zatial nikde nenasla jasnu odpoved.

vdaka moc.

osky
autor
7. dec 2016

tak opravujem,aj dnes zu cervena krv,nie Vela ale predsa....

meredith83
7. dec 2016

Ahoj,

Ja by som tolko az toho nekombinovala lebo ty to moze poskodit pecen. Skus najskor Vitex a potom pridaj napr Dong Quai.

Ja mam s Vitexom dobre skusenosti ale musi sa brat vo vyssich davkach. Mne nic neurobil pokial som brala len 400 mg. Musela som to zvysit na 1200 mg. Taktiez sa odporuca mat kazdy mesiac od byliniek 5 dni pauzu( ked mas pravidelnu mest tak ked to mas) . O Vitexe sa hovori ze reguluje vsetky hormony nie len estrogen ale dlho to trva. Najprv som brala to a neskor som pridala Dong Quai co je velmi dobre na regulaciu hormonov.

A aku mas stravu. Odporucala by som prestat jest vsetko sladke, mliecke vyrobky & chlieb( pokial to uz nerobis) . Lekary to tom moc nehovoria ale na PCOS je to strasne dolezite.

Robili ti HSG test na prechod vajcovodou??

osky
autor
7. dec 2016

@meredith83 ahoj ,velmi dakujem za reakciu

ano,myslim aj ja ze necham len ten vitex a uvidim

hsg mi robili,pretoze pred par rokmi mi povedali ze mam nepriechodne vajcovody,ukazalo sa ze len jeden je nepriechodny ale aj tak sa nedari prirodzee.

MS nemam,pokial mi Doktor ned lieky a tie mi da len ked zacinam IVF,takze pravidelne neberiem nic.

ked ono je dolezite vsetko,aj inozitol beriem-zabudla som napisat a rozne vitaminy lebo pri tejto chorobe sa to musi/ak chcem byt uspesna/

chlieb,mlieko a sladke-no tie 2 prve obmedzujem velmi,mlieko pouzivam najviac pohankove,mandlove a tak,normalne len bio a menej.
chlieb,skor v podobe sucharov,knäckebrotov a tak-ja mam taku stravu podla inzulinovej diety dr.pape,velmi mi pomohla schudnut pri pcso a neni drasticka.

ten moj vitex ma v jednej 700gramovej tablete 440g ucinnej latky-pisu,je v kombinacii s inulinom.
uzivam len jednu tabletku denne .

vsetko nasvädcuje tomu ze sa mi pusta MS,aj ked takto dlho....ale ovu test je pozitivny,tak co teraz,mam brat dalej vitex alebo ho vysadit kym neprestane krv ci ako?

meredith83
7. dec 2016

No ked ty zacne tak to vynechaj na 5 dni. A kazdy mesiac tak. Inak Vitex niekedy funguje az za zopar mesiacov... Problem je ze ty mas pravidelny cyklus a neviem ci je ten vitex az taky ucinny ked ho mas pravidelny. Mne velmi pomaha ale ja to mam nepravidelne. Skus Dong quai s tym vitexom je to na to dobre. Lieky na otehotnenie ti nepomohli? V mojom pripade je strasne tazke odstanit z jedalnicka sladke. Musim sa strasne premahat😖

osky
autor
7. dec 2016

@meredith83 praveze ja vobec nemam pravidelny-ved pisem,ze ja vobec nemam menzes.akurat minuly mesiac dosiel a teraz zacinam krvact,tak som myslela ze mi pomaha ten vitex.ved doteraz som vobec MS nemala.

o sladkom mi nehovor,to poznam,trpim nadvahou neskutocnou,ale ta dr.pape inzulinova dieta je fakt dobra,mne velmi pomaha,stale ju drzim a zu nepotrebujem ani to sladke az tak ako pred tym.

meredith83
8. dec 2016

Sorry osky. Ja som nemala 2 roky mens potom ako som prestala brat antikoncepciu(co som mala tiez na regulaciu). Vitex ti na 100% pomoze ale musis byt trpezliva.mne to on nastartoval. Skusal ti doktor dat metformin? To je pre nas s PCOS zakon:D Ja mam aj vysoky testosteron ale kedze mam nezh nador na vajecniku(len teraz zisteny) to moze byt pricina.

libawet
8. dec 2016

@osky odporúčam gynex, tam je zloženie bylín presne tak, ako žena potrebuje - či pri cystách, myómoch, nepravidelných či vynechaných menzesoch, bolestiach...je čisto bylinná tinktúra, pri problémoch sa užíva 3 x denne po 7 kvapkách...a pomáha aj psychicky.

osky
autor
8. dec 2016

@meredith83
moj lekar nepovazuje za nutne robit test na inzuinovu rezistenciu a metformin ovedal ze to je take svinstvo,to sa dava zu fakt ked je zle....mam tiez trochu zvaseny testak,ale tusim mi s tym vitexom zu trochu klesol.

preto som si nasla tu inzulinovu dietu a verim ze aj to ma nieco do seba.

@libawet
@libawet gynex somm zu uzivala,nezabral vobc

mam trochu este vo flasticke,tak si ho obcas kvapnem,celkom nepravidelne....ale toto neni to co na mna plati.

pravdu povediac,zmeny
nastali az pri vitexe,len teraz neviem tie zmenyy presne definovat a neviem ci ho teraz mam vysadit alebo nie.napr.dnes som nestihla itex uzit-od rana som v behu,a ziadna krv...mozno je to len nahoda.teraz neviem ci si ho mam este dat ci co teda...

meredith83
8. dec 2016

@osky Zlato no neviem. Hrozne vela zenam Metformin pomaha... Mne po met & vitexe klesol testosteron na normalnu hranicu. Ja som mala cez 5 a pol a teraz mam pod 2 . Metformin sa dava aj aby si donosila dieta co je tiez obcas problem kvoli PCOS, Tu v Irsku ale aj USA to davaju vela zenam a zabera im to... Inak uzi vitex rano hned ako sa zobudis na prazdny zaludok to bylinky naj zaberaju. Vela stastia..

fuz
23. mar 2017

Ahojte, chcem sa Vas opytat, ci niektora z Vas, co uzivala Vitex mala nejake vedlajsie priznaky. Docitala som sa na inych forach, ze to moze sposobit padanie vlasov.
http://www.acne.org/messageboard/topic/335829-v... - je to po anglicky.
Mala som v plane si ho kupit, a potom som sa dozvedela to o padani vlasov.
Ja mam PCOS a okrem toho aj znizenu funkciu stitnej zlazy. PCOS mam nasledkom tej stitnej zlazy. Menstruaciu mam velmi nepravidelnu. Niekedy mi meska aj 3 mesiace. V roku 2015 som nemala menstruaciu cely rok. No a dalsi priznak PCOS je, ze mi posledny pol rok nadmerne padaju vlasy. Ine priznaky nemam. Tak sa chcem opytat, ci niekto nema s tym skusenosti. Dakujem

osky
autor
23. mar 2017

To co opisujes mam aj ja.
A vlasy dost padaju.
Vitex to nezhorsil.
Uz dlhsie ho neberiem a nebadam rozdiel.mne z neho nezacali viac padat...
Je to vsetko koli pco

fuz
23. mar 2017

A pomohol Ti? Napravil Ti teda cykly? Vlasy sa nezlepsili ani trochu?
Pravdu povediac vlasy ma teraz viac trapia ako problem s menstruaciou, kedze o dieta sa zatial nesnazime.
Aj ked urcite to spolu suvisi.

osky
autor
23. mar 2017

prve dva mesiace sa zdalo ze pomohol.mala som menzes ale drzala som aj inzulinovu dietu,mozno jedno s druhym...potom zu som mala len take slabe spinenie a na dalsi zu len celkom nepatrne spinenie snad 2 dni...akratka mi o vychadzalo ze to mala byt MS ale nebola
jedine co som pri jeho uzivani pozorovala,ze ovulacne testys menili,cize nejako reagovali ale napriek tomu som nevystihla,kedy a ci Bola ovu.....

myslim ze moze trosku nieco preliecit ale sam o sebe ma nevylieci...
ani maca ani nic podobne.

fuz
24. mar 2017

Ach , tak teraz moje nadeje teraz splasli.
Lebo som si kupila aj tu macu.
O Vitexe mam informacie, ze treba ho dlhodobo uzivat. Minimalne vraj aspon pol roka, kym sa to zacne zlepsovat. Tak neviem.
Ja tiez drzim dietu , aj ked inzulibovu rezisteniciu nemam. Skor som mala vzdy miernu hypoglykemiu. Taktiez mam velmi nizky tlak.
Nempomohol ani ten inozitol? Ja beriem Inofolic a myslim, ze aspon trosku pomaha. Mam sice len take spinenie, ale myslim, ze bez neho by nebolo ani to.
A ako to teraz riesis? mas nejake umele hormony od dr.? To ja by som velmi nerada. Uz beriem hormon stitnej zlazy a pred 8 rokmi som sa liecila chemoterapiou na rakovinu. Takze ja mam v sebe chemie uz dost aj za piatich.

osky
autor
24. mar 2017

@fuz
Momentalne prezivam neuspech po uz 5.ivf....
Som 14.den po transfere ale uz na 10.som.zacala krvacat....
Takze lieky som vysadila len v utorok.

Inozitol sam o sebe tiez nepomohol.
Ani gynex ani rhodiola...
Su to vsetko napomoxne latky ale ja uz neverim ze takezo zavazne ochorenie sa da liecit len bylinami

Na to treba hlavne poriadne vysetrenia.tak sa na ne chystam.

semisa
22. nov 2017

@meredith83 ahoj prosim za aku dobu sa ti podarilo otehotniet od vysadenia HAk a co zabralo... ja mam 1.5 vysadenu HAK a mam dost problemy s cyklom...dakujem ;)

meredith83
22. nov 2017

@semisa ah moja. Ja mam PCOS. Brala som HAk na upravu cyklu az 5 rokov. Ked som vysadila tak som nemala menst 2 roky. Potom mi pomali ale nepravidelne naskocila az do min Nov ked som ju mala skoro kazdy mesiac. S Vitexom sa mi podarilo otehotniet po 45 dnoch uzivania. Som ho zacala brat kedze sept menst bola oneskorena🙂

meredith83
22. nov 2017

@semisa inak som sa liecila aj Metforminom atd. Taktiez som mala na oteh Femaru a tiez to nezabralo. Skus ten Vitex (agnus castus) aspon 800mg denne...

semisa
22. nov 2017

@meredith83 dakujem ... ja som uz z toho zufala ... najprv spinim skoro tyzden potom pride ms .. trva 25 dni !!!😑 a nejakych 6 dni mam pokoj a znova krvacanie .. dva mesiace si robim ovulacne a vobec nie su pozitivne ... iba jemnuliinke pasiky .. ked som vysadila hak .. pol roka som nemala ms ... potom nabehla .... tri mesiace super ukazkova a potom toto a trva to uz tristvrte roka to dle krvacanie ... gynos ze to sa cisti telo :(... vitex uzivam tyzden aj inofolic combi kedze mam 99 kg

meredith83
23. nov 2017

No mozno metformin by ti pomohol nemas pcos?. Ja som mala okolo 84kg pri vyske 180 cm a povedal mi endo ze musim schudnut. Tak som sa posnazila a schudla som na 76. Dost som cvicila a prechadzala som sa to pomohlo tiez si myslim. Snaz obmedzit cukor... vitex by ti mal pomoct.

semisa
23. nov 2017

To nepoznam .. pozriem ... no ja mam 170 a 99 kg .. mala som 101 a takto sa mii "podarilo" a to cvicim a stavu mam dobru .. mam histaminovu intoleranciu takze s tou uz nemozem hybat ..... ach zufala som

semisa
23. nov 2017

klejkaez
Autor odpoveď zmazal