icon

Vitiligo - skúsenosti

ciusinka
6. okt 2022

Ahojte,

cca. v máji sa mi na čele objavil taký menší biely fľak, neriešila som to, kým som nešla na dovolenku a tam sa mi po opaľovaní (aj napriek vysokému UV faktoru) urobili biele fľaky po celej tvári..Išla som ku kožnej a diagnostikovala mi vitiligo, poslala ma na rôzne vyšetrenia - endokrinológia, zubné, ORL, gastro..Zatiaľ to ešte nemám všetko absolvované, len by som rada vedela skúsenosti ľudí, ktorí vitiligo majú/mali, či ste absolvovali takéto vyšetrenia a či vám prišli na nejakú zdravotnú príčinu, ktorá vám to vyvolala? Mali ste nasadenú nejakú liečbu a podarilo sa vám toho zbaviť? Vopred ďakujem za každú skúsenosť 🙂

Strana
z2
didaemka
27. sep 2025
@dankagirl

@adnilka stravu ,pohyb a fototerapia v Ba na Kramároch
Žiaľ vyskytlo aa to aj malému 1 ročnému synovi ideme znovu na Kramáre

@dankagirl prosím vás a ta fototerapia sa platí? Ak áno, koľko? Našla som v Senci, že sa venujú liečbe Vitiliga excimerovým laserom, ale nenašla som žiadne hodnoverné nezávislé recenzie. Len na ich stránke, ktoré si mohli napísať sami.

dankagirl
1. okt 2025
@didaemka

@dankagirl prosím vás a ta fototerapia sa platí? Ak áno, koľko? Našla som v Senci, že sa venujú liečbe Vitiliga excimerovým laserom, ale nenašla som žiadne hodnoverné nezávislé recenzie. Len na ich stránke, ktoré si mohli napísať sami.

@didaemka nie neplatí
Treba si to vybaviť cez kožného lekára

didaemka
13. okt 2025
@dankagirl

@didaemka nie neplatí
Treba si to vybaviť cez kožného lekára

@dankagirl ďakujem za info. Neviete náhodou, či túto liečbu neposkytujú aj v Nitre?

dankagirl
17. okt 2025
@didaemka

@dankagirl ďakujem za info. Neviete náhodou, či túto liečbu neposkytujú aj v Nitre?

@didaemka nie neviem .
Ak tak jedine súkromné centra a za poplatok ..

Strana
z2