Voda mi spôsobuje začervenanie a pálenie
Pekný deň prajem dámy, prosím vás tie ktoré sa rozumiete do takýchto vecí, posledný mesiac sa mi stáva že každé ráno ako sa umyjem vodou strašne sčerveniem a velmi to páli a svrbí neviem či môže byť niečo vo vode čo može vyvolať také podráždenie ale mám to väčšinou iba ráno párkrát sa mi to stalo aj v priebehu dňa keď som sa prepláchla alebo večer ale ráno to mám ozaj každý deň. Neviete čo by na to mohlo pomôcť? Určite plánujem zájsť ku kožnej ale zatial velmi nemám ako a kedy pri babatku tak by som privítala nejakú SOS radu čo by mi ukludnilo pleť. Ďakujem🙏🏼
Nemáte veľmi tvrdú vodu? Ja keď som prišla ku svokre, trvalo mi chvílu zvyknúť si na to, dosť mi vysusovala pokožku.
Ak ti voda robí zle na pleť, nemusíš sa ňou umývať, mňa vida z tocky vysušuje, používam vodnú hmlu
@fiafia doteraz som ale nemala taký problém to fakt že len posledný mesiac
Pokiaľ viem, tak v zime sa voda upravuje v čističkách trochu inak. Tiež mi to v istom období začalo robiť problémy, hlavne na rukách - popraskané do krvi. Používam v zime krém imunoglukan a je to lepšie.
Moze to byt ak vekom (tvori sa ti menej tuku, ktory premastuje a chrani kozu).
Moze to byt pocasim. Od isteho veku mi v zimnych mesiacoch voda robi zle, lebo mi staci, ze kusok prejdem po studenom vonku, kde su teploty cca pod 3 stupnami a vysusi mi to pokozku. Takze potom umytie vodou ju vysusi este viac, a potom ma pokozka pali a miestami scervena, dokonca mi moze zacat supat na niektorych usekoch az do krvi (akoby ekzem).
Tepla voda to este viac zhorsuje (napr. ked si namocim tvar v sprche). Studena trosku menej.
Moze to byt reakcia na niektory kozmeticky pripravok, ktory pouzivas roky, ale tvoja pokozka ho prestala prijimat a nasledne je z neho natolko precitlivela, ze reaguje na vodu takto.
Ja mám tiež problém iba v zime. Ruky celé ekzém. Začalo to minulý rok a skončila som s krvavými rukami doslova. Všetko popraskalo, svrbelo a palilo. Takže od vtedy na zimu extra strarostlivosť, ktorú mi poradili v lekárni a tento rok musím poklepať, okrem zápästí žiadny ekzém.
Neviem či máme tvrdú vodu ani neviem ako by som
To mohla zistiť. Mám 23 tak snáď dúfam ešte nebudem mať problémy s pleťou. Je pravda že som dlhšie používala zinkovu masť nakolko po pôrode sa na mne vyjašili hormóny (predpokladám) a zinkovu masť mam na nedostatky osvedčenú aj keď čo viem zinkova masť zvykne dosť vysušovať tak môže to byť tým? Nikdy som praveže nemala problémy s ekzémami. A čo sa týka alergii po dlhých rokoch čo sme mali doma mačky sa mi zničoho nič v 17 rokoch vyhodila silná alergia na mačky čo som nechápala kedže sme mali mačky od kedy si pamätám takže nevylučujem ani alergiu ale tak to snáď nie potom neviem ako budem fungovať🙈
@babymama23 voda vysušuje. Ak sa rano oplachnes len vodou a potom si nedas hned za tym dostatocne mnozstvo hydratacie na plet, tak ta to páli lebo mas suchu pleť.
občas to mám aj ja, ke´d stíham preváram si vodu
@babymama23 tvrdosť vody sa zistí veľmi ľahko, existujú na to take pásiky ( nieco podobne ako na moč ) tie treba namočiť so vody a ukáže ti stupeň tvrdosti
My máme tiež tvrdú vodu a po sprche vychádzam jak múmia, najhoršie na tom je ksicht a pokožka hlavy
@babymama23 a dodám alergiu jedno na čo môžeš hocikedy počas života dostať resp sa môže hocikedy vyvinúť
@babymama23 Skus ci to budes mat aj po umyti s prevarenou vodou
@babymama23 neviem kolko si po porode..ale mne sa nieco podobne stalo po porode 1.dcery- lica cervene,vyrazky a pod..pri umyvani vodou sa to zhorsovalo. nakoniec mi kozna diagnostikovala rosaceu. urcite si zhlbehni ku koznej,da ti kremy na predpis a poradi comu sa vyhnut. inak mne velmi pomohol Jarishov roztok z lekarne,tym som si umyvala tvar.
@petik22 3 mesiace sem po pôrode s tým že to trvá iba posledný mesiac.
@stellarstar A hej to už viem o tej alergii že sa može hocikedy objaviť. Dokonca teraz to mám tak že pri niektorých mačkách spuchnem a kýcham ako splašená a pri niektorých že vôbec ako keby ani žiadna alergia neexistovala. Skusim to niekde zohnať tie testy na vodu a uvidím určite skusim si prevárať aj vodu či sa to zlepší a keď to neprestane asi budem musieť vyhladať lekára potom.

@babymama23 som si istá,že som čítala pár článkov kde mali doslova alergiu na vodu. S takýmto problémom by som rýchlo vyhľadala lekára