Vrátila sa vám pamäť po elektrošokovej liečbe?
Ahojte, mám dotaz, tie čo ste absolvovali elektrošokovú liečbu na psychiatrií vrátila sa vám pamäť? Aký máte názor na ECT? A čo robiť aby sa zdr. stav ustalil? Čo viem ja hlavne urobiť nech mi je lepšie okrem toho,že budem brať lieky.
@alan12 koľko rokov sa liecis áno rôzne lieky a už je to 15 rokov...vždy je to rovnako a veľa antidepresiv aj hospitalizacii ale nič sa nevyriešilo tým nikdy..rozmýšľam nad elektrosokmi máš o nich nejaký názor alebo nejaké konkrétne odporúčania plusy mínusy od nejakých lekárov?alebo poznáš niekoho kto na to bol?
@nikkas liečim sa 5 rokov s toho tri roky som bol úplne fit. S doktorom sme začali znižovať dávky až na udržavacu dávku asi rok som bral len túto dávku a pred mesiacom sa to vrátilo. Nasadili sme lieky naspäť na hladinu ktorá bola na začiatku,dnes mi zvýšil dávku. Poznám jedného čo bol na elektrosoky ale vôbec mu to nepomohlo. Dnes mi prišli výsledky na serotonín ktoré sú nízke,ale doktor sa tvary že je to len biznis pre fakmko firmy.
Takže zvýšenie dávky a tvrdí že to bude zase OK.
@alan12 chápem ta prosim ta ako sa robia tie vyšetrenia na hladinu serotoninu ako sa to dá zistiť.. mne to nikto nikdy nerobil vďaka za info a ešte otázka aké lieky si bral vtedy si bol tie tri roky ôk.. ja už 15 rokov a stále rovnako vystriedalo sa na mne kopa liekov a mal ten známy nejaké vedľajšie účinky po elektrosokoch?
@nikkas brintelix, Sertralin, sulpirid belupo. Ten serotonín ti zmerajú z krvy nájdi na internete Alpha medikal. Naňho to nemalo žiaden vplyv stále to má veľmi zle. Ja som vystriedal asi 10liekov kým sme trafili kombináciu teraz beriem mesiac a žiadna zmena, dnes mi navýšil dávku a je mi horšie.
@alan12 áno ja viem chápem ta lebo aj mne menili stále a bolo mi horšie horšie depresie aj úzkosti..aj alventu som brala všetko možné nemožné.. aj sertralin .ešte otázka povedal ti niekedy niekto z čoho je ta veľmi nízka hladina serotoninu prečo vlastne..lebo je to porucha neurotransmitetov serotoninu dopaminu atd

@baby26 a teraz si v poriadku aj ja rozmýšľam o možnosti lebo už nevieme ako ďalej. Prosím o odpoveď strašne mi to pomôže.