icon

Vrátila sa vám pamäť po elektrošokovej liečbe?

jaq
6. apr 2019

Ahojte, mám dotaz, tie čo ste absolvovali elektrošokovú liečbu na psychiatrií vrátila sa vám pamäť? Aký máte názor na ECT? A čo robiť aby sa zdr. stav ustalil? Čo viem ja hlavne urobiť nech mi je lepšie okrem toho,že budem brať lieky.

alan12
28. nov 2023

@baby26 a teraz si v poriadku aj ja rozmýšľam o možnosti lebo už nevieme ako ďalej. Prosím o odpoveď strašne mi to pomôže.

nikkas
3. dec 2023

@jankaga prosím ta a pomohli mu tie soky

nikkas
3. dec 2023

@alan12 prosím boli ste na tie šoky pomohli vam

alan12
3. dec 2023

@nikkas nebol beriem to ako posledný pokus ak nič nezaberie

nikkas
3. dec 2023

@alan12 môžem.vam peosim napísať správu?

alan12
4. dec 2023

@nikkas akú správu som tu nový takže píšem len sem existuje aj nejaká súkromná správa a ako to funguje

nikkas
5. dec 2023

@alan12 áno dá ale chcela som len vedieť na čo sa konkrétnes liečiť.. lebo ja riešim asi elektrosoky na silnú depresiu...

alan12
6. dec 2023

@nikkas aj ja silná depresia ale neviem či to pomáha

alan12
6. dec 2023

@alan12 bralá si aj nejaké lieky a nepomáhali

nikkas
6. dec 2023

@alan12 koľko rokov sa liecis áno rôzne lieky a už je to 15 rokov...vždy je to rovnako a veľa antidepresiv aj hospitalizacii ale nič sa nevyriešilo tým nikdy..rozmýšľam nad elektrosokmi máš o nich nejaký názor alebo nejaké konkrétne odporúčania plusy mínusy od nejakých lekárov?alebo poznáš niekoho kto na to bol?

alan12
7. dec 2023

@nikkas liečim sa 5 rokov s toho tri roky som bol úplne fit. S doktorom sme začali znižovať dávky až na udržavacu dávku asi rok som bral len túto dávku a pred mesiacom sa to vrátilo. Nasadili sme lieky naspäť na hladinu ktorá bola na začiatku,dnes mi zvýšil dávku. Poznám jedného čo bol na elektrosoky ale vôbec mu to nepomohlo. Dnes mi prišli výsledky na serotonín ktoré sú nízke,ale doktor sa tvary že je to len biznis pre fakmko firmy.
Takže zvýšenie dávky a tvrdí že to bude zase OK.

nikkas
7. dec 2023

@alan12 chápem ta prosim ta ako sa robia tie vyšetrenia na hladinu serotoninu ako sa to dá zistiť.. mne to nikto nikdy nerobil vďaka za info a ešte otázka aké lieky si bral vtedy si bol tie tri roky ôk.. ja už 15 rokov a stále rovnako vystriedalo sa na mne kopa liekov a mal ten známy nejaké vedľajšie účinky po elektrosokoch?

alan12
7. dec 2023

@nikkas brintelix, Sertralin, sulpirid belupo. Ten serotonín ti zmerajú z krvy nájdi na internete Alpha medikal. Naňho to nemalo žiaden vplyv stále to má veľmi zle. Ja som vystriedal asi 10liekov kým sme trafili kombináciu teraz beriem mesiac a žiadna zmena, dnes mi navýšil dávku a je mi horšie.

alan12
7. dec 2023

@nikkas neviem či je to niekto kto sa zbavil depresie poznáš niekoho

nikkas
8. dec 2023

@alan12 áno ja viem chápem ta lebo aj mne menili stále a bolo mi horšie horšie depresie aj úzkosti..aj alventu som brala všetko možné nemožné.. aj sertralin .ešte otázka povedal ti niekedy niekto z čoho je ta veľmi nízka hladina serotoninu prečo vlastne..lebo je to porucha neurotransmitetov serotoninu dopaminu atd

nikkas
8. dec 2023

@alan12 nepoznam:(...ja to mam chronické už a nikdy mi nie je lepsie

alan12
8. dec 2023

@nikkas včera mi doktor povedal že moje telo odbúrava serotonín rýchlejšie ako ho stíha vyrábať

ennynka
8. dec 2023

@nikkas ty tiez nemas pamät?

alan12
8. dec 2023

@nikkas
Bola si aj v nemocnici

alan12
8. dec 2023

@ennynka prečo sa pýtaš či má pamäť

nikkas
8. dec 2023

@ennynka ako nemám pamäť. No zabúdam z tých liekov normálne niekedy si nepamätám co som robila a také útržky..beriem aj zolpinox na spanie

nikkas
8. dec 2023

@alan12 veľakrát na hospitalizácie v Michalovciach a ty?ak áno co vravíš na michalovce..už viac nepôjdem na hospitalizáciu určite nie už kopu krát a nič

alan12
8. dec 2023

@nikkas ja som takisto neďaleko od Michaloviec vieš mi popísať ako prebieha liečba, prostredie, aký sú lekári a všetko okolo toho. Ako dlho trvá pobit. Košice si neskúšala

nikkas
8. dec 2023

@alan12 tak pozri nič moc skúšajú mala som strašne vedľajšie účinky liekov napuchli mi ruky nkhy zle mi bolo budila srdce vysoký tlak nikto mic...neriešili..pobyt je tam min.4 týždne.. máš nejaké info o nemoc v Košiciach ako je to tam?

ennynka
8. dec 2023

@alan12 lebo ani ja nemam od r.2016 a nikto mi nevie na nic prist...

nikkas
8. dec 2023

@ennynka nemáš pamäť ci co myslíš?

ennynka
8. dec 2023

@nikkas ano,nemam kratkodobu pamat od r.2016

alan12
8. dec 2023

@nikkas kedy si tam bola naposledy, čiže napchaju doteba lieky a kašlú na treba keď sa trafia ok, keď nie skúšame po týždni druhé a tak dookola skvor ublížia ako pomôžu ale malá si tam nejakého známeho doktora.

alan12
8. dec 2023

@nikkas Košice že vraj lepšie

alan12
8. dec 2023

@nikkas koľko liekov vyskúšali za mesiac