icon

Všetko o zubnom implantáte

greta2017
27. júl 2023

Ahojte. Mate niekto zubny implantat? Zaujima ma ako dlho od A po Z to trva? Dalej aky dovod ste mali na to si ho dat ? No a cca cena (samozrejme)😊
Mam problem s 2 zubami ktore si chcem dat vytrhnut a uvazujem nad implantatom. Bolo by to riesenie? Dakujem za skusenosti🍀

jonnie
18. nov 2023

Man implantáty, no pokiaľ by sa mi dal zachrániť zub ako máš ešte koren, robila by som všetko pre to. Mala som super zubara, nechcela som mostík, lebo ak majú obrusit 2 vedľajšie zuby, a náhodou sa zase niečo pokazí, mostík zahodiť a robiť iný. Celému predchádzal 3D snímok, posúdenie kosti. VZrtanie som necítila, a po zapojení možno 1-2 dní som mala Flector, ak by bolelo. Po pár dňoch vybrali stichy, chodila som 1x do mesiaca na kontrolu. Dosahovali aj valčeky, a tie sa zložili a dala sa korunka. Jedna sa nejako nechcela skamosit, dr. bol na linke a aj v sobotu večer mi to pozrel. Určite by som sa opäť takto rozhodla. Po osadení korunky dom to tak 3 týždne cítila, že to je cudzie, ale potom ôk. Na to som bola upozornrena. Cena za 3 zuby tuším 2200e, platila som po návrhári 1/3 a po osadení zvyšok.

wlf
18. nov 2023

Veľké zubné zákroky už len v Turecku. Ja týmto darmožráčom nedam veru zarobiť.

mkiki
18. nov 2023

@messalina oki rozumiem..... ďakujem. Tiež sa mi 6 robí. A teraz už v pohode? Už máš korunku? Ten zub sa používa dobre?

messalina
18. nov 2023

@mkiki ano uplne v pohode, od prvej sekundy co mi nasadil korunky, zapadli skvele, vobec nevnimam ze by som mala nieco cudzie v zuboch.

luliu
18. nov 2023

@messalina ako dlho po nasadení implantátu ti dávali korunku? Koľko trvalo to hojenie? Vdaka

messalina
18. nov 2023

@luliu od prveho stretnutia cca za 2 mesiace som mala aj korunky. Hojenie ako som pisala predtym.

andrej71
13. dec 2023

@luliu to je blbosť, mne to robili včera a hneď po vytiahnutí zuba mi osadili implantát. Na kontrolu idem za 4 mesiace

sinnovea1
4. feb 2024

@messalina
@mkiki
@jonnie ak sa ešte môžem opýtať, ako je to s čistením zubov a hygienou po zavedení implantátu? a čo strava! príp. ako ste poriešili zatiaľ tú medzeru pokiaĺ sa hojil implantát? mňa to čaká na hornej trojke.. ďakujem

luliu
4. feb 2024

@sinnovea1 nič sa nemení, všetko ako predtým. Mne po vytrhnuti tam dali dočasný zub - suslatko

sinnovea1
4. feb 2024

@luliu a vedela si si v pohode čistiť to okolie implantátu, aj keď tam bol ten falošný zub? ja sa strašne bojím, že niečo zanedbám, nedobre vyčistím ..

luliu
4. feb 2024

@sinnovea1 ten implantát máš vo vnútri v kosti, to ti tam zasiju, pokiaľ sa to nezahoji. Celý čas som si klasický čistila zuby, tam nemáš čo zanedbat

sinnovea1
4. feb 2024

@luliu aha, no tak super potom,vďaka moc. Ja som si myslels, že to hneď ten "valček" bude vidno, na ktorý sa potom nasádza korunka 😅

luliu
4. feb 2024

@sinnovea1 ja som nemala zo začiatku ten valček, až neskôr, vtedy som už chodila bez zubu, všade v rusku. Ale čistenie absolútne bez problémov, nebolo čo zanedbat.

mkiki
4. feb 2024

@sinnovea1 momentálne som v stave že mám zavedený valček.... minulý týždeň som bola.... akurát riešim že ma bolí kosť v mieste zavedenia implantátu...veru neviem či to je normálne 🙈 či sa mi tam čosi zanieslo

luliu
4. feb 2024

@mkiki mňa nebolelo za celý čas nič.

sinnovea1
4. feb 2024

@mkiki och, to ma mrzi. Snáď to prejde🙏v starších diskusiách tu som čítala, že bolestivosť v prvom týždni m9že byť. Aj ste užívali nejaké atb preventívne? Príp. lieky od bolesti nepomáhajú?

mkiki
4. feb 2024

@sinnovea1 áno bolelo ma týždeň po zavedení implantátu....ale teraz mi už dávali valček....tak neviem....musím tam zajtra zavolať

sinnovea1
4. feb 2024

@mkiki aha, budem držať palce! Daj príp. vedieť potom, vďaka

hobitik01
17. apr 2024

@luliu niekde to robia naraz

sinnovea1
18. apr 2024

@mkiki ahoj,no ako sa ti to zhojilo? bolo všetko oky? tá bolesť ustúpila?

mkiki
18. apr 2024

@sinnovea1 ahoj, áno ustúpila 😉 lekár tvrdil že tým že sa s tým ,,manipulovalo,, môže pobolievat. Na osadenie korunky stále čakám....ale jedno brali odtlačky a vyberali valček a niečo iné tam pchali to má bolelo....museli mi to miesto opichat...vravela lekárka že podľa všetkého mám nízky prah bolesti...že iní ti dali bez analgezie...tak dúfam že len to.

zina400
12. mar 2025

@messalina zdravím . Môžem otázočku ? Keď vám dali už tie šroby na ktorom drží zub .. museli vám to potom opäť šiť ?
A potom po koľkých týždňov … vam tam nasadili ten zub

messalina
12. mar 2025

@zina400 zdravim, fúú už si to ani moc nepamätám ale myslím, ze mi to znova zosival. Korunky nasadil asi týždeň/dva potom.

mariska1989
12. mar 2025

Ináč ja mam inú otázku. Keby som chcela ísť niekam lietadlom budem pipať? Teda treba sa preukázať že mám implantáty?

zina400
12. mar 2025

@messalina lebo mne dali implantát v deň kedy mi vytrhli zub .. zošili mi to a teraz vlastne po 5 mesiacoch mi idu dávať to ostatne .
Dnes som bola na rontgen či sa všetko pekne ujalo .. zahojilo ..
a povedal mi že na budúce mi to znova otvori zosije a dá tam už twn “tunel “
Ale ja som si myslela že to už len spraví dierku do stredu toho implantátu nasadí ten tunelcek a spraví sa zub ktorý sa potom nasadí
Nečakala som že mi to bude zas šiť ..

zina400
12. mar 2025

@mariska1989 aj ja som sa presne nad týmto zamýšľala .. 🙂 ale veru netuším ako to je ..

luliu
12. mar 2025
mariska1989
12. mar 2025

@luliu ďakujem

mariska1989
12. mar 2025

@zina400 no ja som googlila ale ujo google mi nenašiel nič také ako to je keby som chcela letieť

danulienka78
12. mar 2025

@mariska1989 letela som, nič netreba, nepípala som, mám 4 implantáty