Všimli ste si vyššie ceny u zubára?
Zdravím vás ženy, chcem sa spýtať či zaznamenali, že by sa zvýšil rapídne cenník u zubára od vlani.
Konkrétne vlani dcére blombovali zub platili sme max.30€, dnes za ten istý úkon 72€ 🤔.
To fakt išli ceny až tak hore?
Ja už neviem či som ja divná a všetko mi je drahé...alebo tie ceny sú naozaj šialené.
všimla som si zvýšené ceny VŠADE 😡
@zuzanka.zuzu Áno zvýšenie cien samozrejme registrujem, aké toto konkrétne je viac ako 100% za rok.
Ja som tento rok u zubara okrem preventivky v marci nebola, takze neviem sa vyjadrit, o kolko zdrazel. Ale pravidelne zdrazuje kazdy rok, takze necakam ze to bude inac. On bol s tych relativne lacnejsich, ale aj u neho uz to su dost velke sumy.
@cajomila áno, je to o vyše 100% lenže išiel z nízkej sumy preto je to také okaté. iní brali povedzme 60e a zvýšili na 80e čiže to nie je až také razantné. v každom prípade je 72e úplne smiešna cena u zubára. proste len dorovnal ostatných a možno je ešte aj tak najlacnejší 😉
Už takmer rok chodím každý mesiac k zubárovi. Každý mesiac rovnaká suma. Dúfam že to vydrží ešte pokiaľ mi dokončí všetko čo treba 😁
zubárovi sa klame najlepšie...nemáš šancu mu skontrolovať ceny - jednoducho ťa odbije s tým že si mala väčší kaz , bolo treba viac blomby a si vybavená...
Suseda zubný laborant vravel, že on výrobu zub za cca 100€ a zubár ho predá za 500€. Asi vie ako to chodí keďže je v brandži.
Mne na jar povedali približnú cenu mostíka. Bála som sa, o koľko bude teraz vyššia, ale nie. Dokonca pýtali menej.
Asi zalezi kolko materialu slo na plombu, aka velka plocha sa robila... v cenníku to byva aj uvedené/rozdelene
Ale ano, aj tak vsetko slo hore
U nas su velke rozdiely u roznych zubarov a nielen u nich, ale aj kadernicky, kozmetika, nechty atd. Mam to odsledovane.
@la_dolce_vita Ja som bola minule u veterinára s mačkou...pozrel na ňu na 1 minútu pichol injekciu a vypýtal 27 €.
S druhou mačkou ten istý úkon inej veterinárny 17€ akurát, že sa mu dlhšie povenovala.
@cajomila presne tak, oni tie ceny rucaju ako sa im zachce. Ked sa v praci bavime napr. o kadernickach, to su fakt rozdiely. K zubarovi chodim roky k jednemu a velmi nevidno dramaticky zdrazenie, ale zatial neriesim nic zavazne, to potom este posudim.
@cajomila ano, ja mam vedla seba zubných technikov a keď som sa pytala tak oni vyrobia napriklad fazetu za toľko a zubár predá s 400%marzou
@cajomila
No inflácia neobchádza asi žiadny sektor... a je to dosť komplexný problém:
- zvyšujú sa mzdy, a niekto to musí zaplatiť
- pumpujú sa do ekonomiky lacné peniaze (ano, všetky tie bonusy a podobné kraviny, tzv. "veci zadarmo")
- nárast cien energií, nájmov
- nárast úrokových sadzieb - zubári majú neraz brutál uvery na vybavenie ambulancie
No sme aspoň motivovane viac sa starat o svoj chrup a pristupovať zodpovedne k svojmu telu, zdraviu 🙂
No ja idem 12-teho aj s dcerou som zvedava či ma z tej ceny neprekoti mam zlomeny zub
@cajomila ono zalezi aj od velkosti kazu,aky zub robi,a aku blombu použije,ja som tento rok za jeden zub zaplatila 65€ a za druhý 96€,ale teda pravda je, že he to palka na hovädo 😃
Ja som si všimla, že aj okuliare veľmi zdraželi. Multifokálne sú strašne drahé. Naša očná doktorka, povedala, že rodičia s deťmi nechodia na prevantivky, lebo aj detské okuliare sú drahé. Neviem prečo, musia, tak veľa zarobiť na 1 človeku.
@deti95060810 veď toto...ja, keď čítam tie cenníky neuveriteľné aké sú rozdiely, lebo hľadám zubára už mesiac tak už som ich pár popozerala.Chapem, že jednoploskova plomba je drahšia ako dvoj, aj materiál môže byť iný, ale bola to naozaj dvojploskova?nikdy neviem koľko budem platiť a hrozim sa,že mi bude musieť robiť čistenie kanálikov a pod...ja rátam, že za jednu plombu dám +-90 eur plus RTG, vstupná prehliadka, ak to bude len vŕtanie a plomba
@krtko1313 Minule som vybavovala dcéra okuliare.
Môžte požiadať ZP o preplatok 50€ 1x ročne.
Ale ...najskôr potrebujete dodať účet z optiky, požiadať o preplatenie a čakať 2-3 mesiace.
Žiadosť treba písať do 5 dní myslím.
V priebehu vybavovania mojej žiadosti som len tak námatkovo pozrela, že v akom stave je tá žiadosť.
Vraj dieťa nemá preventívky u pediatra...keby som to nepozrela a nedodala potvrdenie o preventivke...žiadosť by zamietli, 50€ by nepreplatili.
No všetko je to tak prešpekulované a prekomolukované, že veľa jesť sa na to človek radšej vykašle.
Keď som bola ja dieťa mala som automaticky nárok v ktorejkoľvek optike , hneď mi dali zľavu až bolo vybavené.
A vraj sme dosiahli "pokrok".

Je to šialené. U nás tiež nenormálne ceny ☹️