icon

Výber krčných mandlí v Šaci

mamina787
4. máj 2014

Ahojte. Ked som hladala skusenosti ludi s touto nemocnicou nic som nenasla.
Preto som sa rozhodla par dni po zakroku vytvorit diskusiu, aby som mozno pomohla aj inym do buducna 🙂
Moja skusenost-
Nedela nastup do 13 tej hodiny,zaplatila som si nadštandard 26 eur x 3 noc- pekna izba s WIFI, TV, chladnicka, rýchlovarna, sprchovy kut, wc. Je tam zasobnik na kvalitne papierove vreckovky aj pri umyvadle aj pri toalete, mydlo na ruky je tam tiez 🙂 Izba je malicka, ale clovek ma sukromie...

Pondelok ráno operacia- o 5 tej ráno budik a natiahnutie pancusiek na komplet cele nohy.. Potom, este spanok. O 7 h sa idete ukazat svojmu dr, povie Vam kedy idete 🙂
Pride si po Vas mila pani, da vam tabletku na ukludnenie..
Vyzleciete sa, lahnete si na lozko ktore priniesla, zakryje Vas s Vasim paplonom a nesie Vas dole na sal.. Tam vas napichnu, zacitite palenie v krku, v hlave a v momente zaspite.
Prebrala som sa na to, ze som na izbe, ta ista pani mi pomaha obliect pyzamo, dala mi studeny obklad na krk a ja zaspavam. Pride vas pozriet dr ktory vas operoval ci ste ok.. Viete hovorit 🙂 Este som zavolala rodine 🙂 a opat som zaspala...
Po prebudeni, mi odzneli lieky a vtedy nastal sok 🙂 Dovolili mi napit sa, prve prehltnutie 🙂 az mi slzy vysli zo soku.. Vedela som, ze to bude boliet. Pocitala som z velkou bolestou, podobnou angine.. Ale aj tak to prekvapi cloveka.. Sestricka ma napichla novalginom a povedala, ze toto je nic oproti bolestiam na 3-6 den 😀 -(neklamala)
Cely den pijete len caj, alebo neperlivu cistu vodu.
Poobede sa to uz dalo, ale ozaj malinko som rozpravala.. Ziadne krvacanie u mna nebolo. Stale som si davala studene obklady na krk. A dolezita info- lezte na boku, menej to boli pri prehltnuti slin.. Clovek radsej chodi vypluvat sliny do umyvadla ako ich prehltne.. Pri zakroku som dostala kutik, takze si pripravte mast Fungicidin, o 4 dni nemate ziaden kutik 🙂
Utorok ráno o 7 h kontrola ci ste ok.. a potom prve jedlo 🙂 mliecna kava, piskotky a bananova kasa.. presne hodinu som to jedla 🙂 obed zeleninova polievka, zemiakova kasa, omacka a mlete masko - 50 minut jedenia 🙂 Jedlo sa ani nahodou neda porovnat s novou nemocniou v KE. V Saci som tiez rodila. 😀

Utorok som uz nebola napichnuta, ale dali mi ALGIFEN kvapky, ktore som si mala sama davkovat. Na nete som sa docitala aj o Flectore proti bolesti po zakroku, ale ten som si ani nahodou nedala- na mna je nechutny- je to prasok rozpusteny vo vode-- nechutne sladky. Sladke milujem, ale flector je chutovo zly.
Daju Vam harmancekovy caj na kloktanie- hlavne po jedle, aby ste nemali zvysky jedla.

Streda idete domov 😀 Ziadne slnko, kludovy rezim. Ak mate dieta, dajte ho k babke.
Kontrola o tyzden. Kazdá jedna sestricka na oddeleni bola mila.
Domov si nakupte banany,piskotky,kyslu smotanu, ruska zmrzlina 😀 toto je moj jedalnicek 🙂
Vyziva nehrozi, stipe pekelne hrdlo.
1-Pomixovany banan s piskotami.
2-Piskoty, kysla smotana a vanilka do chladnicky, neskor jest.
3-Kremova polievka- hráskova, brokolicova. Zeleninova polivka..
4-Cestoviny so syrovou omackou..
Urcite je viac moznosti, ale osobne sa mi nechce vymyslat pri tých bolestiach. Mate silne bolesti sanky, zadnych zubov, jazyka, usi...

Je nedela, v pondelok ma operovali.. Kloktam harmancekovy caj, davam si kvapky a mam kludovy rezim.. Mám doma malu ,,mašu,, - dieta 🙂 takze ak mate moznost, dajte dieta na prazdniny k babke, dedkovi 😀
Biely povlak stale mam- ten sa vytvori po zakroku.

Co sa tyka krvácania- ozaj si davajte pozor, aby to co jete nebolo tvrde, ani len jahody- maju male kosticky!
Ak uz nastane krvacanie, hned ladovy obklad na krk. Pokial je to male krvacanie, ze si len odpluvnete, tak je to ok... pokial je to silne krvacanie ihned ist do nemocnice na zasivanie.. Tieto pokyny mi dala setricka pri odchode z nemocnice.

Zelam Vam vela energie 😉

anci852
7. máj 2014

Ahoj, ten prášok je pre mna viac nechutný ako algifen, ale len ten mi zaberá. Ale všetky lieky sú hnusne 🙂 Monte, áno, áno, už som objavila ich čaro 🙂 tak nech kontrola dopadne dobre 😉

mamina787
autor
7. máj 2014

@marketa1304
@anci852
Chcem sa Vam pochvalit, uz mi je dobre. 😀
Bolesti su minimalne. Ráno si dám kvapky a potom cely den znesitelne bolesti bez liekov..
Takze naozajstne bolesti boli u mna 3-6 den po operacii.
Nasledujuci tyzden po zákroku uz iba ráno Algifen...
Skore zahojenie kocky 🙂

marketa1304
8. máj 2014

@mamina787 joj,tak to som rada...neuveríš,ale stále idem na MK,či ste niečo nenapísali...teším sa,že ti je lepšie,tak aspoň aj ja viem počítať,čo a ako...aj ked samozrejme je to individuálne....tak sa drž.... 😉

ingrid16
8. máj 2014

no, dievcata, vôbec ste ma nepotesili . ☹ ja mam ist tiez na vyber mandli , akurát cakam, kedy prestanem kojit malu. ale teda, mi normalne lepiii. nechcem, bojim sa. nedavno sekcia a teraz mam prezivat toto? ☹ ☹ ☹

mamina787
autor
8. máj 2014

@marketa1304 Vsade sa docitame o 14 dnoch bolesti. V nemocnici- skoro kazdy na oddelení z personalu uz mandle nemali, a ti co ich este mali, mali zdravotne problemy, lebo si ich este nevybrali.. Pisem o sestrickach.. Jedna sestricka vaha 11 rokov- strati hlas, potom jej zas pride. Vravela mi, ze sa boji, ked vidi ako nas to - pacientov boli.. Ked som tam lezala, ani som sa nemusela pytat kto ma a kto ich nema. Sami mi to hovorili 🙂
Ale aj ako na bolesti po porode zabudnete, tak zabudnete aj na bolesti po vybere mandli. Casom 😀
Po týzdni som si vcera dala hamburger - cisty maly v mekaci 🙂 Bol makky cista zemla a ciste masko, nic stiplave.
U Teba ma zas prekvapilo, ze ides laserom. Ked som sa info v Saci, ze chcem laserom, pretoze som sa docitala, ze to menej boli a rychlejsie sa hoji rana, tak mi dr povedal, ze laser maju mozno v Ba, nikde inde nie je. Ze to je vsetko len reklama, ale naozajstny laser ani nikde nemaju. A bolesti PO su stale rovnake. Tak som dalej neskumala, nehladala a ostala v Saci. Kolko platis za zakrok? Lebo laserom stoja niekolko stoviek.. Ja som neplatila nic- za klasiku 😀
@ingrid16

anci852
8. máj 2014

@mamina787 ahoj, tak to je super, ze ti je už lepšie, ja som malinké zlepšenie cítila už včera a dnes je to zase o niečo lepšie, kontrola dopadla dobre, dobre sa to hoji, ale fibrinove povlaky ešte sú. Tiež som si dala ráno sendvic s cuketovou pomazankou, a dalo sa to bez väčších problémov zjesť 🙂
A tiež mi včera doktor povedal aby som sa veľmi netesila z toho čo som schudla, pretože to priberiem naspäť 🙂 asi má pravdu, už teraz sa teším čo si potom dám 🙂 aj keď mne najviac chýba surova zelenina 😀

marketa1304
8. máj 2014

@mamina787 no ja som sa ani na ten laser nepýtala...mne ho dr,ponúkol sám a o platbe nevravel nič...on sám vravel,žebolesti to neušetrí,ale že to skor hojí a nekrváca...ale bolesti vraj nie sú menšie....mne to bude robiť dr.Petro...je to dr od nás z bardejova,ale chodí operovať do humenného...a vraj on a jedna dr.to tam robia laserom...neviem,ja som sa viac nepýtala....ale on "samozrejme" hovoril,že laserom.....idem na odbery,tak sa spýtam ,že čo to bude naviac stáť....ale z jeho ponuky nemám pocit,žeby to stálo niečo ...myslím,že by mi to povedal,že to niečo stojí..a tobož keď to stojí niekoľko stoviek.......o tak citlivej téme hovria lekári dopredu.....ale spýtam sa....idem v utorok,tak dám vedieť...a ten hamburger si si musela poriadne vychutnať,čo?????? 😀 😀 😀 😀 😀 ...a koľko kg máš dole....ja sa na toto najviac teším....hahahaha...od oktobra som schudla 18 kg a potešilo by ma nejaké ubudnuté kilečko....samozrejme ,že to robím kvoli zdraviu/vlasom/,ale ked mám takto pretrpieť zopár dní,tak nech aspoň z tuku ubudne....hahahaha

mamina787
autor
8. máj 2014

@anci852 Aj podla mna ta vaha vyskoci spat.. U mna kontrola tiez dopadla dobre, dr mi povedala, ze nemam co lutovat ze ich vybrali, mala vysledky z patologie. Vsetko zle co mohlo byt na nich tak aj bolo..

@marketa1304 Juj, z mekacom som vahala, bala som sa. Ale citila som sa ako clovek. Mekac a kino s malou.. Moja klasika 🙂
Ja som po operacii vobec nekrvacala, ziadnu krv som nevypluvala.. A to mi ráno v den operacie prisli aj moje dni na potvoru - vtedy je riziko krácania vyssie. Ale u mna sa nic take neprejavilo. Co som aj rada.
Tak co sa tyka ceny za laser, to by ta informoval tvoj dr urcite. Neviem, co si mam o tom mysliet v mojom pripade. 😒

marketa1304
8. máj 2014

@mamina787 no ja by som MM dostať 18 teho a 20 teho idem na zákrok..vraj to nevadí...a čo sa týka toho lasera,tak máš po,odžila si si bolesti a už bude len lepšie...ja ked budem ma po,tak dám vedieť,ako to dopadlo...ale nebudem to mať s čím a kým porovnať...v čom je výhoda lasera....možno sa pridá viac báb,čo budu s laserom a tak zistíme,v čom je lepši oproti klasike...a kdesi v diskusii som čítala,že aj Ke robia laserom..ale nie v šaci...tak asi to len v BA nebude..každý chváli svoje..možno aj mne by stačila klasika...to bohužial nikdy nebudem vedieť porovnať...ale som objednaná a pojdem....a takisto si budem musieť bolesti prežiť..tak či tak...ty to už máš "vsuchu".... 😝

marketa1304
13. máj 2014

@mamina787
@anci852
ahoj dievčatá..ako sa máte?????

anci852
13. máj 2014

@marketa1304 ahoj, ja celkom dobre, no beriem este lieky od bolesti, ale uz len rano a vecer, najem sa v pohode, vsetko porobim co treba 🙂, zajtra druha kontrola, ta prva dopadla dobre.treba to len prezit...ale uz je to ovela ovela lepsie, najhorsie mi bolo na 7 den, potom sa postupne zlepsovalo.

anci852
13. máj 2014

@marketa1304 a ďakujem za opytanie, ktorého ideš?

anci852
13. máj 2014

Aha už vidím 🙂 tak držím palce a flector to istí

marketa1304
13. máj 2014

@anci852 tak ja idem o týždeň....osem rokov som nebola chorá a teraz už za mesiac ďalšie ant.....dúfam,že mi to prejde a kľudne mi to spravia..že sa to nebude odkladať..tak ďakujem krásne a napíšem ,ako sa mne bude dariť... 😎 😝 😕

mamina787
autor
13. máj 2014

@marketa1304
Mám 17 dni po operácii 😉
A uz ani neviem, ze mi nieco bolo 😀
Teraz mozem napisat, ze ozaj to bolo tragicke prvych 7 dni.
Potom 2 dni rano kvapky Algifen na fungovanie. A potom uz nic...
Zivanie ( ked ma taha do postele) je aj po dvoch tyzdnov bolavejsie.. Predsa len svaly pracuju..
Uz si veselo davam aj zuvacku a nestipe ma hrdlo. Jem veselo. A dnes som si dala aj pohar coly 😀
A pozitivum je, ze moje bolave kolena- uz nie su bolave.
Uz len nech zmizne ten zapach, ktorý zmizne az po mesiaci po operacii 😀

marketa1304
14. máj 2014

@mamina787
@anci852 tak to som rada....teší ma,že vám je omnoho lepšie.....tak nech kolená šľapú tak,ako majú...budem rátať,tak ako aj vám to šlo...tie dva týždne ...dúfam,že keď ja toto všetko podstúpim,tak už budem mať zasa pokoj s vlasmi..dnes som zasa pustila slzičku..horor...ja ich už skoro nemám....horrrooooorrrrr....ale výsledky krvi mám ok...všetko...ešte aj aslo mám 35.....neviem,či sa tešiť...ja som si mylslela,že tam bude pes zakopaný....druhé by sa tešili,že všetko ok a ja radšej vedieť príčinu,len nech už mám pokoj...no som zvedavá...držte palce..ozvem sa....

anci852
14. máj 2014

@marketa1304 budem veľmi držať palce nech bolesť čím skôr prejde a nech ten výber mandlí má zmysel a prestane aj ten vlasový horor, ja som dnes ráno už bez liekov 🙂

sjusann
14. máj 2014
mamina787
autor
14. máj 2014

@anci852 Tesim sa s Tebou 🙂

mamina787
autor
14. máj 2014

@marketa1304 Dakujem, a Tebe prajem, aby ti ten zakrok tiez pomohol. 😉 Budem na Teba mysliet...

anci852
14. máj 2014

@mamina787 a ja s tebou 🙂 som rada, ze je to za nami, ja som bola predtým v kuse unavená, dopovala som sa Cckom a Bckom forte a nič a teraz mám energiu na rozdávanie.

marketa1304
19. máj 2014

@mamina787
@anci852
tak a už je to tu.....baby....držte mi palce...zajtra ráno 7.00 idemmmmm...pomooc..ufff,ale sa bojím... ☹

mamina787
autor
19. máj 2014

@marketa1304 Drz sa moja! Dnes sa dobre napapaj a hlavne dnes pi vela vody... zajtra to bude pobiednejsie po vykone s pitim- myslim prehltanim... 😉

anci852
19. máj 2014

@marketa1304 Tak to drzime silno palce, nech to dobre dopadne, komplikacie ziadne a bolest nech rychlo prejde!

marketa1304
22. máj 2014

@anci852
@mamina787 tak ja to mám za sebou..zatiaľ super..neberiem ani nič od bolesti..uvidím ,čo prinesú ďalšie dni...bála som so..veľmi...čakala som horšie...ale mám sa skutočne veľmi dobre..jem,pijem,rozprávam...a na humenné ORL nedám dopustiť..všetko ako z nejakého filmu...fakt klobúk dole...primár dnes zasa si neodpustil poznámočku,že to mám excelentne urobené.....troška napuchnuté,ale super...aj do roboty by som išla....hahaha...uvidíme,čo bude zajtra......

mamina787
autor
22. máj 2014

@marketa1304
Dnes ta asi prepustaju z nemocnice... 🙂 Ja som sa v nemocke tiez mala v pohode 🙂 vysla som z nemocnice, zacalo na mna svietit slnko a hned neskutocna bolest hlavy ktora sla aj do ucha.. 😀 uvidis co bude zajtra a ten 4-6 den... 🙂
Drzim palce, predsa len mas 3 deti domka 🙂 Myslela som Teba cely cas...

marketa1304
23. máj 2014

@mamina787 no zatiaľ super..neberiem vobec nič od bolesti..len mám problém s kašľom...ale aj ten už zvládam v pohode..dala som si fajnový disco keksík....no som normálna?????..ani neviem,ako som ho schmatla a šup do bruška....

hu.hu
24. máj 2014

@anci852
@mamina787
@marketa1304
Ahojte baby, ako sa citite ?
Mna tonzilektomia (caste anginy, nevsvetlitelna chronicka unava, vysoke aslo) caka pravdepodobne buduci tyzden, tak by som rada vedela, ake ste ste dostali doporucenia od Dr. vy ? Ako dlho ziaden sport? Kedy ste sa mohli sprchovat teplou vodou a umyvat vlasy, zaklanat hlavu ? V domacnosti fungujete od ktoreho dna tak skoro normalne ? 😅 mam dve male deti, ktore sem tam zdviham a beham okolo nich, tak nech viem na co sa mam pripravit ....

hu.hu
24. máj 2014

@anci852 strasne sa tesim ze citam, ze unava ustupuje. To je aj moj dlhodoby problem a uz som tak povediac na nervy z toho, ked som aka nevykonna, davam si aj vitaminy, zelezo, sportujem ... Ale unva je tu furt. Tak dufam, ze aj u mna ustupi.
Kedy si spozorovala zlepsenie ? Kolko od OP? Dakujem za odpoved ... 🙂

marketa1304
24. máj 2014

@hu.hu ahoj..ja som piaty deň po a dnes som už aj kosila a prace doma vykonávam tak na 90 %...ale asi budem výnimka..ja totiž som nemala a ani nemám žiadne bolesti..zákrok som mala urobený veľmi šetrne....ale takú makačku v posilke určite ešte nie...strach,že to začne krvácať...a sprchovala som sa na druhý deň..ale vlažnou vodou....