Výber krčných mandlí v Šaci
Ahojte. Ked som hladala skusenosti ludi s touto nemocnicou nic som nenasla.
Preto som sa rozhodla par dni po zakroku vytvorit diskusiu, aby som mozno pomohla aj inym do buducna 🙂
Moja skusenost-
Nedela nastup do 13 tej hodiny,zaplatila som si nadštandard 26 eur x 3 noc- pekna izba s WIFI, TV, chladnicka, rýchlovarna, sprchovy kut, wc. Je tam zasobnik na kvalitne papierove vreckovky aj pri umyvadle aj pri toalete, mydlo na ruky je tam tiez 🙂 Izba je malicka, ale clovek ma sukromie...
Pondelok ráno operacia- o 5 tej ráno budik a natiahnutie pancusiek na komplet cele nohy.. Potom, este spanok. O 7 h sa idete ukazat svojmu dr, povie Vam kedy idete 🙂
Pride si po Vas mila pani, da vam tabletku na ukludnenie..
Vyzleciete sa, lahnete si na lozko ktore priniesla, zakryje Vas s Vasim paplonom a nesie Vas dole na sal.. Tam vas napichnu, zacitite palenie v krku, v hlave a v momente zaspite.
Prebrala som sa na to, ze som na izbe, ta ista pani mi pomaha obliect pyzamo, dala mi studeny obklad na krk a ja zaspavam. Pride vas pozriet dr ktory vas operoval ci ste ok.. Viete hovorit 🙂 Este som zavolala rodine 🙂 a opat som zaspala...
Po prebudeni, mi odzneli lieky a vtedy nastal sok 🙂 Dovolili mi napit sa, prve prehltnutie 🙂 az mi slzy vysli zo soku.. Vedela som, ze to bude boliet. Pocitala som z velkou bolestou, podobnou angine.. Ale aj tak to prekvapi cloveka.. Sestricka ma napichla novalginom a povedala, ze toto je nic oproti bolestiam na 3-6 den 😀 -(neklamala)
Cely den pijete len caj, alebo neperlivu cistu vodu.
Poobede sa to uz dalo, ale ozaj malinko som rozpravala.. Ziadne krvacanie u mna nebolo. Stale som si davala studene obklady na krk. A dolezita info- lezte na boku, menej to boli pri prehltnuti slin.. Clovek radsej chodi vypluvat sliny do umyvadla ako ich prehltne.. Pri zakroku som dostala kutik, takze si pripravte mast Fungicidin, o 4 dni nemate ziaden kutik 🙂
Utorok ráno o 7 h kontrola ci ste ok.. a potom prve jedlo 🙂 mliecna kava, piskotky a bananova kasa.. presne hodinu som to jedla 🙂 obed zeleninova polievka, zemiakova kasa, omacka a mlete masko - 50 minut jedenia 🙂 Jedlo sa ani nahodou neda porovnat s novou nemocniou v KE. V Saci som tiez rodila. 😀
Utorok som uz nebola napichnuta, ale dali mi ALGIFEN kvapky, ktore som si mala sama davkovat. Na nete som sa docitala aj o Flectore proti bolesti po zakroku, ale ten som si ani nahodou nedala- na mna je nechutny- je to prasok rozpusteny vo vode-- nechutne sladky. Sladke milujem, ale flector je chutovo zly.
Daju Vam harmancekovy caj na kloktanie- hlavne po jedle, aby ste nemali zvysky jedla.
Streda idete domov 😀 Ziadne slnko, kludovy rezim. Ak mate dieta, dajte ho k babke.
Kontrola o tyzden. Kazdá jedna sestricka na oddeleni bola mila.
Domov si nakupte banany,piskotky,kyslu smotanu, ruska zmrzlina 😀 toto je moj jedalnicek 🙂
Vyziva nehrozi, stipe pekelne hrdlo.
1-Pomixovany banan s piskotami.
2-Piskoty, kysla smotana a vanilka do chladnicky, neskor jest.
3-Kremova polievka- hráskova, brokolicova. Zeleninova polivka..
4-Cestoviny so syrovou omackou..
Urcite je viac moznosti, ale osobne sa mi nechce vymyslat pri tých bolestiach. Mate silne bolesti sanky, zadnych zubov, jazyka, usi...
Je nedela, v pondelok ma operovali.. Kloktam harmancekovy caj, davam si kvapky a mam kludovy rezim.. Mám doma malu ,,mašu,, - dieta 🙂 takze ak mate moznost, dajte dieta na prazdniny k babke, dedkovi 😀
Biely povlak stale mam- ten sa vytvori po zakroku.
Co sa tyka krvácania- ozaj si davajte pozor, aby to co jete nebolo tvrde, ani len jahody- maju male kosticky!
Ak uz nastane krvacanie, hned ladovy obklad na krk. Pokial je to male krvacanie, ze si len odpluvnete, tak je to ok... pokial je to silne krvacanie ihned ist do nemocnice na zasivanie.. Tieto pokyny mi dala setricka pri odchode z nemocnice.
Zelam Vam vela energie 😉
@lukino89
no super 😉 , som rada, že si už ok, ale ja radšej chcem ísť na laser, už som bola raz tak operovaná.
@bohuslava88 ahoj prosim ta bola si laserom? Ake to bolo?
@sinqa , ešte som nebola :( . Dajako teraz veľa vecí sa kopí..
@bohuslava88 no ja chcem ist len hladam info...
Tak keby si išla náhodou skôr, tak napíš. Ja by som určite išla na laser, a udajne to robia v železničnej nemocnici.
@bohuslava88 ja som chcela do interklinik ale najskor v lete pojdem...napisem potom ak pojdem skor ;)
@sinqa ok, vďaka potom za info, keď si spomenieš 😉

no ja som bol klasicky nie laserom...do pár hodín som pil aj srkal polievku.