icon

Výber lacných kontaktných šošoviek a roztokov online

wwpela
5. apr 2025

Zdravím, už nejakych 8 rokov nosím okuliare do diaľky, a keďže ma už omrzeli, a sú nepraktické na leto kvôli slnku, rozmýšľala som nad kontaktnými šošovkami. Akurát som pred pár mesiacmi bola na kontrole u očnej, dioptrie sa mi zvýšili a zvažujem, že by som si ich konečne vybavila. Každopádne čítala som, že cez optiku a očnú to môže vyjsť drahšie, kvôli tomu, že predpisu nejakú značku, ktorá nie je najlacnejšia alebo, že v kamenných optikach bývaju väčšinou drahšie. Preto som sa rozhodla, že by som si ich objednala online, pozerala som stránku lentiamo a mali tam veľký výber za slušné ceny, len keďže sa v tom nevyznám, nechcem objednat blbost. Chcela by som na aspoň 6 mesiacov, keďže mám rozdielne dioptrie, tak ak som tomu správne pochopila, musím si kúpiť dvoje balenia po 3 párov šošoviek. Viete mi prosím poradiť nejakú dobrú a nie veľmi dráhu značku pre človeka čo začína so šošovkami, aj roztok prosím?

potapacik
5. apr 2025

Ja som bola najskor v lekarni, kde mi pomerali zrak, aj ked som mala papier od očneho. Naučili ma šošovky vkladať a vyberať a starať sa o ne. V cene balička bolo aj odskušanie šošoviek. Potom čo so vedela ktoré tak som si ich začala objednávat. Cena balička na začiatok bol 30 eur. Mám rozdielne dioptrie tak kupujem 3 a 3.

ssimusska
5. apr 2025

@wwpela Na prvý krát choď k očnej, tam si kúp a ona ti vysvetlí ako sa máš o ne starať a nasadzovať si ich. Potom sú objednaj odkial chceš. Ja som si objednavala vždy set https://www.lentiamo.sk/lenjoy-monthly-comfort-...

andreakotesova
5. apr 2025

Ja odporúčam jednodňové kontaktné šošovky. Ráno nasadim, večer vyhodím.

wwpela
autor
5. apr 2025

@andreakotesova a nie je to cenovo nevýhodné?

andreakotesova
5. apr 2025

@wwpela šošovky nosim hlavne v lete, cez rok zriedka, tak mi to je jedno. Cca 30-40 eur za obe oči.

tinkavvv
5. apr 2025

@wwpela prvykrat si najdi optiku, kde ti zmeraju aj zakrivenie a skusobny par je vacsa zdarma. Ak ti sadnu, dalsie objednas online.

wwpela
autor
5. apr 2025

@tinkavvv robia to v každej optike, alebo len v niektorých?

luccija
5. apr 2025

@wwpela prvé si kúp v optike zase taký veľký rozdiel to vôbec nie je jedny som zaplatila druhé zadarmo.Moja dcéra má aj cylinder potrebuješ vedieť zakrivenie atď .to nie je len, že vyberiem si podľa seba.prvé, ktoré jej oni dali naučili nasadiť kupujem už teraz online sedia jej tak nemením značku.Kupujem mesačne Biofinity

smoulingirl
5. apr 2025

Objednaj sa k optometristovi alebo lekárovi, ktorí sa zaoberajú aplikáciou šošoviek. Tam ti skontroljú rohovku, pomerajú všetky parametre (priemer, zakrivenie) vrátane dioprtií, keďže tie pri šošovkách budú iné ako pri okuliaroch, naučia ťa manipuláciu, spolu vyskúšate niekoľko značiek, skontrolujú ako sedia na oku, vyskúšaš si s nimi čítanie do diaľky, na blízko...u mňa to cele trvalo cca hodinu. Domov dostaneš skúšobný pár a o pár dní pôjdeš na kontrolu. Keď nájdete ideálne pre teba, môžeš ich kupovať online. Aj nosenie šošoviek má svoje riziká, hľadaj také s vysokou priepustnosťou kyslíka a za mňa ideálne jednodňové.

tinkavvv
5. apr 2025

@wwpela neviem, vyzisti si vo svojom okoli. Ja som bola v dvoch - v jednej som mala zadarmo uplne a v druhej nejaky poplatok za premeranie.

taktotedanie
5. apr 2025

@wwpela tym ze to riesis prvykrat si si mala mechat poradit od ocneho lekara a optika
Kedze dioptrie co mas v okuliarovh sa nezhoduju s hodnotou kontaktnych sosoviek
Lekar ta ma aj poucit alebo aj optik ako fungovat so sosovkami a ako sa p vsetko starat tak aby si nedostala zapal- zo sosoviek su najhorsie zapaly
Qtaktiez ta nazcia techniku davaniansosoviek a vedia ti dat par na vyskusanie ci si vobec zvyknes
Chcela si usetrit ale aby sa ti to nevypomstilo

vkatush
5. apr 2025

Ja chodím do optiky, kupujem krabičku na 3 mesiace za nejakých 25. Každé štvrté balenie mám zadarmo.

Naučili ma tam správne vkladať (zo začiatku je to na nervy, stres a strach, hlavne ak sa neznášaš dotýkať oka), vybrať dobrý roztok (s prvými som mala problémy, štípali ma z neho oči), kontrolujú mi pravidelne zrak, keďže tam pracuje v určité dni aj lekárka.
Na začiatok na prvé dni mi dali jednorazové, aby som sa naučila, zvykla. A až tak som prešla na mesačné. Ale ja som už na druhý deň dávala bez strachu.

Prvýkrát by som určite brala od očnej alebo z optiky, kde ti vysvetlia všetko a správne namerajú (nie je to len o dioptriach).

luccija
5. apr 2025

@wwpela keď už budeš vedieť všetky parametre, tak kúpiš z webu

mameha7
5. apr 2025

@andreakotesova aj ja. Odkedy som mala ťažký zápal na oku z kontaktných šošoviek, už odporúčam len tie 1 dňové. Tam je tá hygiena niekde inde a predsa len, zrak je len jeden.

mameha7
5. apr 2025

@wwpela Sú trošku drahšie, než dvojtýždňové alebo mesačné, to určite. Ale výhody prevažujú vyššiu cenu.

raffaella
5. apr 2025

Ja tiež iba jednodňové šošovky už roky nosím. Je to najzdravší a najbezpečnejší spôsob, hoci aj najdrahší. Ale žiadna manipulácia s puzdrom a roztokmi. Ja nosím KŠ zhruba 3 dni v týždni, nie je to žiadna finančná záťaž v porovnaní s ich výhodami.