Výber správnej dioptrie kontaktných šošoviek a ceny
Prosím o radu tie, ktoré tiež nosíte kontaktné šošovky. Objednávam si ich vždy v optike, ale už sa zvýšili ceny tak, že si ich chcem skúsiť objednať sama. Len neviem zhodnotiť rozdiely v parametroch (v optike mi neporadia, povedali mi, že mám komplikované parametre, že to radšej oni objednajú). Mám totiž zakrivenie 8,9, ale pri šošovkách v eshopoch je zakrivenie najviac 8,8. Tie, ktoré majú 8,9, sú asi len v jednom eshope, aj to sú tie najdrahšie a dajú sa objednať len na pol roka, čo by som nechcela, najprv ich chcem vyskúšať. Tak neviem, či ten rozdiel 8,9 a 8,8 je taký zásadný, že by mi nesedeli, alebo to ani nespoznám. Ďakujem za každú skúsenosť, prípadne radu, kde je najlepšie objednávať šošovky.
@indiankaindi na tých šošovkách z optiky nemáš parametre?
@domiklik mám, tam mám práve to zakrivenie 8,9. Ale v obchodoch je zakrivenie 8,4 - 8,8. Tak potrebujem vedieť, či ten rozdiel toho zakrivenia bude taký znateľný, alebo si to ani nevšimnem a môžem si objednať aj s tým zakrivením 8,8 a bude to v pohode.
https://eu.daysoft.com/ ja si kupujem tieto denné, neviem aké používaš ty a píšu žeby mali pasovať na zakrivenie od 8.2 do 9.2... vyskúšala som viaceré značky ale tieto mne najviac sedia zatiaľ
@janai1 Ďakujem, túto stránku som pozerala, práve to je to, že tie šošovky sú tam s týmto zakrivením dosť drahé a len balenia po 6 šošoviek - čo je na 6 mesiacov pre mňa, keďže na každé oko mám inú dioptriu. A keďže s týmito značkami nemám skúsenosť, chcela by som najprv vyskúšať menšie balenie.
https://eu.daysoft.com/ ja si kupujem tieto denné, neviem aké používaš ty a píšu žeby mali pasovať na zakrivenie od 8.2 do 9.2... vyskúšala som viaceré značky ale tieto mne najviac sedia zatiaľ
@tina1549 Ďakujem, ja používam mesačné, keďže v niektoré dni nosím okuliare, aby si mi oči oddýchli, prípadne ich nenosím celý deň, takže to by bola škoda pre mňa mať denné.
@tina1549 Ďakujem, ja používam mesačné, keďže v niektoré dni nosím okuliare, aby si mi oči oddýchli, prípadne ich nenosím celý deň, takže to by bola škoda pre mňa mať denné.
@indiankaindi práve na toto sú denné lepšie, vyberiete šošovky len vtedy keď ich potrebujete čiže dlhšie vydržia... mesačné nie sú na 30 použití ale na 30 dní od otvorenia. ale samozrejme každému vyhovuje niečo iné a v mojich prepočtoch vychádzajú aj lacnejšie
@indiankaindi práve na toto sú denné lepšie, vyberiete šošovky len vtedy keď ich potrebujete čiže dlhšie vydržia... mesačné nie sú na 30 použití ale na 30 dní od otvorenia. ale samozrejme každému vyhovuje niečo iné a v mojich prepočtoch vychádzajú aj lacnejšie
@tina1549 Aha, ja som mala vždy pocit, že keď sú denné, tak po tom, čo ich používam, ich hneď vyhodím, pretože na druhý deň už nie je možné ich použiť (prípadne o pár hodín, ak by som ich mala napríklad iba popoludní jeden deň). Ale je pravda, že tie mesačné nosím dlhšie, pretože zabudnem často na to, že už si ich musím vymeniť.
@tina1549 Aha, ja som mala vždy pocit, že keď sú denné, tak po tom, čo ich používam, ich hneď vyhodím, pretože na druhý deň už nie je možné ich použiť (prípadne o pár hodín, ak by som ich mala napríklad iba popoludní jeden deň). Ale je pravda, že tie mesačné nosím dlhšie, pretože zabudnem často na to, že už si ich musím vymeniť.
@indiankaindi áno reálne to funguje tak, že ich hneď vyhodíte to že dlhšie vydržia som myslela že balenie vydrží viac ako mesiac keď ich nenosíte stále. Ja tieto nosím ale bežne aj dva dni keďže ich nie vždy mám celý deň. Takže mesačné balenie mi vydrží niekedy aj vyše 2 mesiacov
@indiankaindi áno reálne to funguje tak, že ich hneď vyhodíte to že dlhšie vydržia som myslela že balenie vydrží viac ako mesiac keď ich nenosíte stále. Ja tieto nosím ale bežne aj dva dni keďže ich nie vždy mám celý deň. Takže mesačné balenie mi vydrží niekedy aj vyše 2 mesiacov
@tina1549 Aha chápem, ďakujem za info 🙂
A teda nikto nevie, či je ten rozdiel v zakrivení môže byť problém?
Poprosila by som @admin o zmenu názvu témy, nie je to výber správnej dioptrie, to určuje lekár, ale výber správneho zakrivenia šošovky. Ďakujem
Poprosila by som @admin o zmenu názvu témy, nie je to výber správnej dioptrie, to určuje lekár, ale výber správneho zakrivenia šošovky. Ďakujem
@indiankaindi
napísaním admin neoznačuješ žiadneho admina 😉
@indiankaindi
napísaním admin neoznačuješ žiadneho admina 😉
@janai1 aha super a ako ich mám na to upozorniť prosím ťa? Lebo takto je názov mätúci podľa mňa

@indiankaindi na tých šošovkách z optiky nemáš parametre?