Vybočenie nosovej priehradky a septoplastika. Má niekto s tým skúsenosť?
Čaká ma operácia nosovej prepážky pretože ju mám vybočenu, v dôsledku čoho sa mi často opakovali zápaly dutín a ďalej mi našli v nosovej dutine cystu.
Rada by som vedela, či s tým má niekto skúsenosti, ako to celé prebieha a ako dlho ste boli v nemocnici,poprípade sa liečili doma.A aké sú riziká a pod.Ak má niekto skúsenosť napíšte,dosť som z tej operácie nervózna.
skus pozriet medicentrum piestany len neviem kolko pytaju, mne to robili v ba ale statne nemocnice hroza 🙈
Dobry den, akurat som v procese objednania sa na operaciu prepazky v Bratislave. Moja ORL mi odporucila 3 zariadenia a to statne: Nemocnica svataho Michala, Antolska/Nemocnica sv. Cyrila a Metoda + sukromne Centrum Kramare (cena 260e).
Ma niekto skusenosti s vyssie uvedenymi zariadeniami, co sa tyka kvality prevedenia zakroku a nasedna starostlivost? (o stav a vyzor stastnych nemocnic mi az tak nejde, stym clovek nic neurobi, odbornici mozu byt dobri aj tam), resp. bol niekto na tych Kramaroch? oplati sa radsej zainvestovat, stoji to zato? Za postrehy dakujem.
@rastislavv mne napravali prepazku na Antolskej v BA. Nemala som dohodnuteho lekara a aj napriek tomu to dopadlo super. Viem, ze tam dokonca robi lekar, ktory robil operacie aj slovenskym celebritam.. Na antolskej som aj rodila a mala som dobru skusenost s personalom (dva krat), preto som isla tam, aj ked som sa teda bala dost 😅
@mius.brcko dakujem pekne za info🙂 pockam este skusim nazbierat viac nazorov a potom sa rozhodnem, ale uz teraz viem ze tymto padom sa na Antolsku nemusim bat ist, priam naopak🙂
@rastislavv na antolskej som bola ale pristup vwlke sklamanie nakolko recenzie boli super... uz by som tam nesla, doktor ked mi bolo neprijemne bol neochotny, len co najskor sa ma zbavit a sestry detto ani raz neprisli mi previazat nos a dat nieco od bolesti, jediny kto mi pomahal bola pani uoratovacka klobuk dole
@kovacicova88 neviem mna operoval .mudr.rác Peter , jednodňová považská Bystrica , maximálna spokojnosť s primárom , do sestričkami , jednodňová super vybavená , prístrojové a operačné zariadenie je na vysokej úrovni ozaj , starostlivosť po operácii operuje sa v Považskej Bystrici a na kontroly sa chodí do jeho ambulancie v nemsovej , je to ozaj uznávaný odborník 👍
@kovacicova88 dobry den dakujem za zdielanu skusenost. co sa tyka zakroku samotneho tak bol spraveny dobre? zaujima ma ci ste nahodou nemali nejake komplikacie kvoli tomu ze by to odflakli a tak. islo po operacii vsetko ako malo byt? Dakujem
@rastislavv no ja tesne po zakroku ako ma poslali domov som tam sla lebo mi to krvacalo a mala som pocit ze som si odtrhla steh a nevedela som sa dopatrat doktora a ked po dlhom cakani som prisla fo ambulancie ma odbil po pol minute co mi pozrel do nosa, ani nic nevysvetlil a nedal mi ani sancu sa spytat este nieco a uz sa vyparil prec , takze ochota takato...po mesacnej kontrole sa mi tazko dychalo ale iba ma odbil ze to je vraj zvacsenou lasturou , tak hadam mu mozem verit lebo doteraz sa mi este horsie dycha...odflaknut co sa toho pristupu ako vravim ze ziadne tablety, previazanie, ked dali dole tamponadu detto, velke krvacanie som mala a neslo to zastavit, iba ma poslali na izbu, nevedela som si pomoct ani sestra tam nebola ziadna potrebovala som nejako zastavit to silne krvacanie a upratovacka mi vtedy pomohla sa cgytala za hlavu ze ako ma takto mohli poslat na izbu , tak som s lavorikom sla rychlo do ambulancie kde boli sestry a nevedeli ani co maju so mnou robit, tak zas doktora volali ktory uz siel prec a injekciu mi pichli a chvilu nato ma domov poslali tak som sa aj bala ci zas niekde nevykrvacam...inak operacia ok, mala som teplotu jedine, spat sa neda prvu noc s tamponadou, iny problem nebol....skuste teda zvazit niekedy je lepsie si priplatit na sukromnej
@kovacicova88 dakujem pekne
@luboboss0 netreba sa bat vrelo odporučam
@rastislavv ja som bola v PN na sukromnej klinike a myslim, ze ta starostlivost je urcite lepsia ako v nemocnici. Ak mozem odporucit, dajte si to urobit co najskor, ja som sa roky tomu vyhybala a potom aj to hojenie bolo horsie.
@slavka173 dakujem pekne za odpoved, presne tak uz som objednany na konzultaciu nechcem to oddalovat. (tiez a sukromnu)
ahojte, mali ste po operacii problem stale s dychanim? ja som 3 mes po operacii a vkuse sa mi upchava nos hlavne v noci a nic na to nepomaha, malo kvoli tomu spim, mam stale len tu jednu dierku , na kontrole mi dr povedal ze to mam zvacsenu nosnu muslu( skrz tej deformacie pred operaciou) a ze to trva aj rok kym sa zmensi , aj volnym okom vidim ake to tam mam opuchnute vnutri a pocitujem stale ze mi to ram zavadzia.... mali ste podobny problem? kolko vam trvalo kym to zmizlo? beriem aj kortikoidy stale nakolko som tam mala aj polypy a prevencne to vraj treba brat .
@kovacicova88 ja som po operacii 4 mesiace a stale to nemam uplne zahojene. Upcháva sa mi nos, v jednej dierke mam nezahojenu chrastu a stale mi trpnu zuby. Navyse som musela zacat brat kortikoidny sprej do nosa, pretoze som stale mala opuch sliznice, po nom je to lepsie. Takze asi treba len vydrzat.
@kovacicova88
@slavka173 ahojte baby ja som mala úspešnú operáciu v novembri 2018 všetko boli o.k robili mi komplet dutiny a turbinoplastiku a na koncu februára som z ničí nič dostala silný opuch dutin z toho zaoK dutin atb som svoje vybrala a dúfala že bude dobre .ake nie je opuchaju mi dutiny mávam upchate ani nie nos dýchanie dobre ale dutiny má bolia lebo opuchaju a upchava sa to tam . Kortikoidy nezaberajú že vraj je to po tom zápale .....chce že vraj čas ake mna bolieva hlava a hlavne kde sú front .dutiny ..... no čas Vám poviem celé zle . Nespím dobre , som unavená . A preto si sa rozhodla ísť ešte na konzultáciu do BA na antolsku k mudr.tiborovi bartovi že vraj on je špička v obore . Mám termín 10.6. Potom Vám napíšem lebo som som hotová je to teda odkedy som mdlá ten zapal po operácii skoro 3 mesiace a horšie a horšie mávam z toho aj migrény . Niekde bude potom zápale asi problém ....
@slavka173 ďakujem aj ten nám budem skúšať ale celé je to o tom že po operácii som dostala zapal dutin s tým sa mi zo že ti bolo zoperovane takto pokašľalo , vôbec neviem čo bude ake je mi horšie ako pred operáciou . Môj lekár čo má operoval že po čase uvidíme vo bude s nevylúčil ani to že možno Sa bude reopetovat aj mi to bude robiť problémy . Lebo mi vlastne to čo bolo operované a ešte Nezahojené sa znovu tým zápalom zhurublo . Ct dutin čo mi robili bolo čisté , len opuch v dutinách ale žiadne vzrasty po operácii ani blokády . No uvidím ako to bude vidieť ten mudr.barta v Bratislave , lebo mne tie dutiny proste opuchaju s nik nevie prečo 😪
@slavka173 no neviem ja Som take niečo že ucho jedna strana sánka , a aj zuby horné aj dolné na tej strane . Mna bolelo takto po druhej operácii dutin mne vtedy na Orl povedali že mám chytený - podráždený vetvu trojklannehi nervu bolo to po operácii cca 3-4 mesiace . a aj na neurolog. Mi to potvrdil .
@slavka173 tak to potom môže byt , ja som bola aj s týmto na konzultácii u Andel klinika v Hlohovci u čeľuste ho mudr.andel ml, urobili mi ct - clo čeľustnych kl. A mne to tam vylúčili .pristup super odborník teda tiež . len sa tam všetko platí 😪
Nakoniec som to mala podráždenie trojkl.nervu

Zdravím všetkých. Tiež mám doporučenú operáciu posunutej nosnej prepážky len neviem komu by som ľahoľ pod nôž. Som zo Šale zvažoval som Nitru lebo je pomerne blízko alebo Levice ale tam sa to z časti hradí z vlastného. Máte nejaké doporučenia ku kom u ísť alebo aj ku komu určite nie. Budem moc vďačný za každú radu.