icon

Vybratie žlčníka a následky. Máte nejaké informácie?

kulinan
6. máj 2011

ahojte, chcela by som sa opýtať, či vás po operácii žlčníka - po jeho odstránení - informovali o tom ako funguje telo dalej bez tohto orgánu, či vám povedali aké sú riziká fungovania bez neho, že je zvýšené riziko k rakovine hrubého čreva. Ja som po operácii, a takéto informácie som sa dozvedela z internetu a dosť ma prekvapili. Treba si dávať pozor,užívať probiotika a zvíšiť príjem vitaminu C . Ako ste na tom vy? Máte nejaké informácie?

zuzica4
7. apr 2016

@michaela025 a to mas krce alebo pichanie. Ja mam od operracie tristvrte roka a obcas citim zlcnik,ale casto mavam take pichanie,talk na opacnej strane pod lavym rebrom,ale nie na boku. Neviem ci to je zaludok. Hovorim si,ze este pockam ci to ustupi a ak nie budem tiez musiet niekde i st. Tak preto som zvedava ako dopadnes,budem rada ak das potom vediet. Aj uzivas nejake probiotika?

michaela025
7. apr 2016

@zuzica4 bolesti su skor ako keby mi stlacalo zaludok bolest na pravej strane pod rebrom teraz su ine tie bolesti pri zlcniku mi nedalo dychat aj do krizou mi to vrazalo hnackovala som pri zaludku alebo co mam su podobne a nenej minutove bolesti vcera som dostala chut na zakusok take bolesti som dostala vyvratila som to a bolesti ustupili fakt ja uz neviem co mi je tak zlcnik to teda nemoze byt ked ho nemam.Nic mi nedali cakam na tie odbery a dufam ze mi nieco predpisu ved do konca maja to nevydrzim dnes si budem musiet spravit dietu aby to ustupilo urcite ti dam vediet ako som dopadla dufam ze nepodlahnem sonde a dam si urobit vysetrenie

iveta7677
7. apr 2016

@michaela025 aj ja som rok po operácii žlčníka. Niekedy ma bolí v tom trojuholníku medzi rebrami. Neni to nič hrozné, ale tiež tam cítim niekedy akoby tlak a pichanie.

michaela025
8. apr 2016

@iveta7677 tiez ti ho zobrali.Ja 3dni nato myslim ze som bez zlcnika ani som otom nevedela.

zuzica4
8. apr 2016

@michaela025 a nemozu sa ti miska upchavat zlcove cesty?lebo to co opisujes mi pripada ako zachat zlcnikovy.

michaela025
8. apr 2016

@zuzica4 moze byt teraz som prisla od dr. Vysledky odberou boli vsetky v norme obvodna mi volala na gastro aby ma cim skor zobrali len ja mam este vadcsii strach ze to 3krat odmietnem

darinkazv
8. apr 2016

@michaela025 ja som mala takéto bolesti pár dní po vybratí žlčníka. z domu ma brala záchranka, ale to som už mala také bolesti, že som škriabala nechtami po stene. na druhý deň som už bola žltá a mala som vysoké hodnoty bilirubínu a hneď mi robili ercp. totiž pri vyberaní žlčníka unikli kamienky do žlčových ciest, čo nik neskontroloval a tie mu upchali žlčovody.

michaela025
8. apr 2016

@darinkazv ja uz take bolesti nemam tieto su menej minutove a po vracani je uz uplne dobre skor mi zaludok stlaca

zlatica3510
8. apr 2016

@michaela025 ahoj.na gastre sa nemusis bat..teda ak ides na gastroskopiu...ak je sikovny lekar..trva to par minut..ak mas vysledky ok..moze to byt gastritida.,zapal zaludocnej sliznice..este raz urcite sa neboj.su to rutinne vysetrenia...a radsej si to daj zistit..lekar ti zoberie vzorku.ci nemas helicobaktera.i to ti moze sposobovat bolesti a vracanie..ja to mam nastastie ok..ale absolvovala som gastro asi 3 krat..mne tam nasli pred par rokmi polyp.na zaludocnej stene..a potom som chodila na preventivne kontroly..

michaela025
8. apr 2016

@zlatica3510 prestne mi toto povedal chirurg ze mam helicobakter .Mozno keby to bolo dnes tak urcite si to vysetrenie dam spravit.Vela rad som dostala a skusenosti tak som taka odhodlana ale do stredy si yo rozmyslim a difam ze ma nebude bolet zaludok lebo ho mam este bolestivy.Az sa odhodlam ircite druhy krat si to nedam spravit ja sa bojim aj obycajneho pichania do ruky😀

zlatica3510
8. apr 2016

@michaela025 neboj sa...inak prvy rat som sa bala aj ja..ale zachovaj len klud..nastriekaju ti do hrdla spray na znecitlivenie...potom ti da hadicku..prehltnes to..neboj nie je to nic drasticke..ozaj tie vysetrenia trvaju 5-10min--aj so vzorkami..ak mas helicob.tak myslim ze to sa berie trojkombinacia liekov...helic.ma vela ludi...lieky ti zaberu a bude dobre...ono ta bakteria narusa sliznicu zaludka..a robi tam zle..preto tie bolesti..mas tam zrejme zapal..drzim ti palce nech sa spravne rozhodnes...ale myslim si ze inak ti nepomozu,ak sa nedas vysetrit..a chces byt zdrava nie?potlac stracha bude dobre...

halit13
8. apr 2016

Toto ma veľmi zaujalo, aj tinka máva tieto bolesti

domcakollarova
29. aug 2016

Dobry den,moja mamku operovali pred 2dnami vybrali jej zlcnik lebo mala kamene....prvy den ju to este velmi bolelo drahy den uz nie ale ma nafuknute prucho je to normálne?

zlatica3510
30. aug 2016

@domcakollarova ahoj..je to normalne...postupne to bude lepsie a lepsie..nafuknute brucho je po laparoskopickej operacii...plyn sa vstrebe a mamina bude ok...

andula30
14. sep 2016

Baby uzivali ste nieco po vybrati zlcnika?

michaela025
14. sep 2016

Ja mam do teraz brucho ako somalcan

megi118
14. sep 2016

Ja nič
@andula30

karolina666
19. feb 2017

Ahoj som po operácii žlčníka, 2 týždne. Chcem sa spýtať či je naozaj pravda ze potom ľudia rýchlejšie a ľahšie naberajú na váhe?

zlatica3510
19. feb 2017

ahoj,ja osobne si myslim ze to pravda nie je..aspon ja som nepribrala,,dokonca to com som schudla po operacii,,to som ani nenabrala naspat..

milena77
Odpoveď bola odstránená
zlatica3510
27. feb 2019

ahojte nemate niekto problem ze po vybrati zlcnika sa vam zlc vracia do zaludka?

zuzica4
27. feb 2019

Ahoj Keď sme boli po opke, jedna pani sa tiež na to sťažovala, ale lekár jej povedal, že to by nemalo súvisieť so zlcnikom...

zlatica3510
27. feb 2019

@zuzica4 suvisi to so zlcovymi cestami po operacii zlcnika ,,zlc steka do creva,a ak sa zle uzatvara pylorus /moj pripad/tak sa zlc vracia z tenkeho creva do zaludka..a tym ze nema tam co robit tak narusa sliznicu zaludka..a mna z toho boli zaludok..

zlatica3510
1. mar 2019

nema tu nikto takyto problem po operacii zlcnika?

michaela025
2. mar 2019

@zlatica3510 moze byt co pises moj pripad dost casto ma boli zaludok nebola som na vysetreni

zlatica3510
2. mar 2019

hej aj mna bolel..tak som sla..a trapim sa takto uz 3 roky,,v podstate od vybratia zaludka..beriem obcas emaneru a ursosan.

zlatica3510
2. mar 2019

myslela som od vybratia zlcnika..

michaela025
6. mar 2019

Ano od vyberatia zlcniku ja si vedcinou dam buskopan a prejde to

lenka23011992
2. apr 2019

Ja som po vybratí žlčníka stredu bude týždeň.. Laparoskopicky len sa chcem spýtať menzes sa mi na spet vrátil a krvacam už od štvrtka moje dni som mala rak 3dni pred operáciou

ivakat248
11. sep 2019

Mozem sa opytat? Svrbelo niekoho telo po vybrati zlcnika? Som 3mesiace po operacii a zacalo ma svrbiet cele telo.... Tak neviem,kde je "problem".....