icon

Výkyvy hodnôt B lymfocytov v krvi

27. mar 2025

Ahojte chcem sa spýtať dospelých mávate niekto z krv výsledkov B _lymfocyty% raz mierne zvysene nad normu ako píšu a inokedy zasa v norme? Ja som mala napr 3.3 B_ lymfocyty% 28,6 medze boli 20,5-40,5 , a potrebovala som novšie výsledky tak z 24.3 a tam zasa B_lymfocyty % 41,9 a medze sú 20,5-40,5.... keď som si volala o výsledky pýtala som sa sestričky ci v poriadku povedala ze áno......tak ja uz neviem ako to je teda minulý rok som mala takisto v januári v norme a v apríli tiež 41,9 čím to je ? Ak mate podobnú skúsenosť? Vďaka

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
27. mar 2025

@majamat a nie je to problém keď tam je taky rozdiel ze toho 3.3 bolo 28,6 a 24.3 41,9 ? A viete mi povedať ešte ak sa teda význate napr aj stredny objem trombocytov keď je 14,70 a norma je do 12,50? Minuly rok som mala len 12,60 ze čím môže aj toto byť? Tieto dve veci ma zaujímajú ostatné všetko v poriadku z krvi

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
27. mar 2025

@majamat jasne rozumiem,len som chcela ak ma niekto skúsenosť poradiť tie lymfocyty no a ten stredny objem trombocytov som tiež chcela vedieť ci nemá niekto podobnú skúsenosť lebo osamote trombocyty mam v poriadku len ten stredny objem je trochu vyšší

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
27. mar 2025

@majamat a tiež si mala konkrétne aj tieto dve často zvysene ?

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
28. mar 2025

@majamat ďakujem za odpovede

cukroska
28. mar 2025

Začala som chodiť na hematológiu mám problém s krvinkami a toto co píšeš je v poriadku. Ja som mala oveľa, oveľa horšie.

autor
28. mar 2025

@cukroska a co konkrétne si mala horšie? Ja som sa na to pýtala dr a povedala ze to je v poriadku ze to vôbec nemám riesit

cukroska
28. mar 2025

Ja som mala veľmi zvýšené raz biele krvinky, neskôr veľmi vysoké červené.

cukroska
28. mar 2025

Červené krvinky mám vždy zvýšené a nikto to roky neriešil. Až pri poslednom odbere, ale to už veľmi vysoké.

autor
28. mar 2025

@cukroska a zistili ti niečo? Koli čomu máš vysoké tie červené? A biele uz v poriadku?

cukroska
28. mar 2025

Tak anémia a mám ísť aj na vyšetrenia kolonoskopiu aj gastro. Ale neponáhľam sa..Ale u mňa mala podozrenie na vážnejšie niečo, ale našťastie anemia a liekmi to bude určite ok.

majamat
Autor odpoveď zmazal
cukroska
28. mar 2025

@majamat raz som mala zvýšené veľmi, neskôr naopk nízke veľmi. Neviem mám ísť na vyšetrenie..a úplne nízko aj vitamín B12,klasika D aj draslík. A pritom celý rok užívam rôzne kvalitné vitamíny, ale evidentne bez účinku.

majamat
Autor odpoveď zmazal
cukroska
28. mar 2025

@majamat Ja som do 48 ky tiež nie, ale už bez magnezia absolútne ani deň a nakoľko som nikdy nemala ukážkový krvný obraz a som darca tak sa poctivo dopujem, keďže som bývala aj často chorá furt unavená.

majamat
Autor odpoveď zmazal
cukroska
28. mar 2025

@majamat Že do 48 som neužívala ano ja nič vitamíny.