icon

Vyliečil sa niekto z tetánie?

katka.sp
4. júl 2019

ahojte, dostal sa niekto z tetanie, ale je aspon tak , ze dokaze fungovať? dik

ivka0412
4. júl 2019

@zuzi0911 Je to zo začiatku ťažké ale treba mať vôľu.Netreba na to myslieť.Mne osobné pomáha a pri mne stojí synček 7r. Na prechádzky chodíme,aj doma sa hráme. Do obchodu posielam manžela. Idem na to postupne.

katka.sp
autor
4. júl 2019

@limetka69 a ako?

veron212
5. júl 2019

A čo vám pomáhalo na tie akútne stavy (vnútorný nepokoj, chvenie rúk, pocit na odpadnutie, hrca v hrdle, tlkot srdca, mne aj tlak vyskočí hore....) poznáte niečo čo by rýchlo zabralo aby sa dalo normálne fungovať? Viem že je to hlavne o nastavení psychiky ale keď ten stav príde co5 vám v tom momente najlepšie pomohlo?

gabijap1
6. júl 2019

@katka.sp moj muz sa takmer dostal. Sem tam zachvat, ale uz to super znasa, nie je uzkostny.
Berie velmi kvalitny horcik a berie ho po 21.00 a rano do 8.00, pocas dna sa horcik zle vstrebava cez traviaci trakt. Ked ma zachvat, pomoze mu horcik po jazyk a tiez horcikovy spray.... to preto, ze sa vstrebava cez kozu a sliznicu a nie zdlhavohavo cez zaludok a creva. Moze byt aj s D vitaminom problem, da sa to vysetrit z krvy, ci ho skutocne potrebuješ doplnat. Ja este sama mam skusenost dobru s valerianovou tinkturou, ak mas busenie srdca a tiez s tinkturou z rozchodnice, pomaha na psychiku. Da sa obzvladnut, treba si verit. Vsetky produkty konkretne mam v emaily, ked napises tvoj email do spravy, poslem rada.

ivka0412
6. júl 2019

@gabijap1 Ak môžem poprosiť. Môj email: mila00@centrum.sk. Ďakujem

florianabotosova
6. júl 2019

@katka.sp ahoj ja mam tiež tetaniu bála som sa toho veľmi no väčšinou mam kŕče iba v lýtkach a trpnu mi ruky niekedy ale keď budeš pravidelne brat magnézium, a zdravo sa stravovať bude to v pohode hlavne to magnézium je potrebné ja mam magnosolv od neurologičky ale už len pri pomyslení nato sa mi dvíha žalúdok pojem ho každý deň nalačno, netreba nato myslieť je to všetko v hlave držím ti palce

gabijap1
7. júl 2019

@ivka0412 poslane

lilke
7. júl 2019

@ivka0412 ak máš nízky tlak, pomôže trochu sportu/aspoň prechádzky, veľa vody piť. Ja mám bežne 40/60, často 50/30. Fungujem bez kofeínu. Keď potrebujem byť hore, u mňa max. raz mesačne, pomôže coca cola. Káva sa dá vyradiť. 😉

katka.sp
autor
7. júl 2019

@gabijap1 poprosim aj ja chlepkasp@gmail.com, dakujem mam aj NEDostatok vit. D... Maval aj tocenie hlavy a bolesti hlavx myslim dennodenne točenie

gabijap1
7. júl 2019

@katka.sp D cko mal ok, on je futb trener a cele hodiny je vonku. Myslim, ze aj tocenie hlavy, ale skor bolest hlavy spominal. Posielam mail.

stulrajterova
7. júl 2019

@katka.sp ano....ale obrovska zmena v zivotnom style....presla som si tym

katka.sp
autor
8. júl 2019

@stulrajterova prosim radu, viem,, ze vela je v hlave, ale je to tazke, ked je mi tri roky na prd, mysliet nato, ze zajtra bude dobre

rosette
8. júl 2019

@katka.sp záleží od toho čo konkrétne ta trápi.ja som bola na tom tak zle,že som sa tackala po byte a mala som problém chodit po sídlisku,tlak v hlave,vsetko ma bolelo hlava ruky nohy,obcas aj búšenie srdca,pocity ze odpadnem...myslela som si,že sa z toho nevyhrabem.ale postupne som to prijala.nasadila vitaminy,a pravidelný režim,vela spánku,pohyb na čerstvom vzduchu,absolútne som vylúčila správy,negatívne informácie..joga,ta veľmi pomáha.nastavit sa ze vsetko bude dobre,a nechciet od seba to,čo zvládajú ostatne ženy.neporovnaj sa,mas takéto telo,reaguje takto pre nieco.ak zistíš prečo,tak si vyhrala,lebo mozes začať meniť svoj život,svoje myslenie.je to ťažké.u mňa to spôsobuje vyčerpanie z deti,negatívne myšlienky a malo spánku.ked som sa dostala do kolotoča tetanie,myslela som,že som v tom sama.ale teraz vidim,že nie som,paradoxne mi to dodáva sil..

stulrajterova
8. júl 2019

@katka.sp naozaj spomalit, zmenit pristup k rieseniu problemov....neriesit problemy inych, nechat si cas pre seba. ..a viac v ip ak....mam 2 deti....z toho 1 ztp s dmo....a to bol spustac....po 4 rokoch....skoncilo to u mna piskanim v uchu...to uz nikdy neprejde...tlak regulujem obcas magnosolvom....a zavrate presli ...obcas trpne ruka z krcnej chrbtice...este sa prinutit cvicit....a bude tooo...ja som musela polavit z perfekcionizmu a naucit sa hovorit zretelne Nie a nemam cas, neurobim...narocne, ale osozne

katka.sp
autor
9. júl 2019

@rosette
@stulrajterova zienky mate pravdu, cela ja..:( len je to fakt tazke ist sa len tak prejst ked je vam na prd, ked dieta nonstop za zadkom ako sa povie, navarit do prace... viem, ze vsetko sa da , ked sa chce, ale tazko je to... ja tiez talky v hlave, busenie srdca, mam pocit , ze sa tackam, tocaky, trpnutie..... no cele zle

stulrajterova
9. júl 2019

@katka.sp všetkým týmto som si prešla.....a nespavosťou...2-3 hodky spánku..unavená, zničená....vystrašená.....a je to časom fakt lepšie..vytáča ma bordel po dome...ale už nie tak..ako som to potrebovala mať všetko tip top poriešené

allicedom
16. júl 2019

Ahojte, mne sa prvýkrát ozvala tetania pár dní po pôrode syna pred 9 rokmi. Ukrutne mi trpli ruky, busilo mi srdce, závraty, strach, panika, hrozne stavy... skončila som v nemocnici, ale nič mi nezistili...akurát dehydratácia. Stavy sa stupňovali a pomohli mi až lieky na upokojenie a sedenia u psychológa. Až do minulého roka som bola úplne fit. Akútne ma však museli operovať pri veľkých bolestiach na chrbticu a tetania sa znova ozvala. Bojím sa už aj chodiť von, lebo akonáhle opustím "bezpečie" domu, strach mi vyvolá atak... Je veľmi náročné takto fungovať... Ako barličku mám homeopatikum Sedativ PC voľne dostupné v lekárni. Upokojím sa a vybavím si aspoň potrebné veci, keďže som stále na PN... Plánujem ešte sedenia u psychológa, aby som znova nabrala sebavedomie a mohla sa vrátiť do práce v pohode. Držím Vám všetkým silno palce, aby ste sa všetky vyliečili a dokázali si plnohodnotne vychutnávať život... 😊😊😊🥰

lolitha
4. aug 2019

deti mate bezstarostny zivot ! ak je to len o hlave rada by som vediet preco moji blizki kamarati kamaratky umieraju jeden po druhom na rakovinu a kapu ako muchy ! Najlepsi kamarat ma tu najtazsiu formu rakoviny taku co uz nema nadej ty chodia len v Pondelky na kontroly a pozorovanie a caka cakaju na smrt lebo im lieky nezabral , nezabrali Cast vstupila za mnichov a mnisky co niektori nasledne olutovali ale nebolo cesty spet a dalsia mlati ju manzel a je natolko sprosta ze nechce dvihnut rit od neho lebo ma pozicky! ...........tak nech trpi ......ak sa jej chce mam tetaniu a ako vidite z napisaneho tak z toho nevyklznem !!! Susedia mi den noc trieskaju ako k.......i

rosette
6. aug 2019

@lolitha Nie, nemame bezstarostný život.aj psychické tazkosti su narocne,je to obrovský boj,A niektorí ľudia sa z toho nevyhrabu cely zivot.priznaky sa môžu opakovane vracať,psychika je veľmi krehká.jasne,že ľudia majú aj vážnejšie tazkosti,ale zivot predsa nie je o tom,že si porovnávame trápenie.

element05
23. okt 2020

@gabijap1 ahoj mozes mi napisat na moj mail mistrikova.k@gmail.com

gabijap1
24. okt 2020

@element05 poslane

arabela55
24. apr 2021

@limetka69 a ako si sa dotala z tetánie??? môžeš napísať, ďakujem veľmi pekne

arabela55
23. máj 2021

@limetka69 ahoj a ktoré lieky ti zabrali? Mala si aj hyperventilačnu tetániu, problém s prehĺtaním☹

zdrexa
6. aug 2021

@limetka69 ahoj co ti pomohlo?vdaka

zdrexa
6. aug 2021

@rosette aj ja poprosim🙂

jefinka18
25. aug 2021

@rosette prosim ako ste sa z nej dostali...mna trapi uz 4 roky

jefinka18
25. aug 2021

@gabijap1 mozem poprosim tie lieky a tinktury na tetaniu?

gabijap1
27. aug 2021

@jefinka18 prepáčte, nechodím sem už veľmi. Môžem Vám poslať email, keď mi napíšete. Tam mám všetko zhrnuté.

stulrajterova
30. aug 2021

@jefinka18 musite zmenit pristup k veciam...sama 6 rokov sa to uz ucim

janka8295
6. mar 2023

@lauriik
Ahoj môžem sa opýtať či je to už dlhodobo u vás dobre ? Či vynechať ten cukor a spracovane potraviny stačilo hoci už prešla dlhšia doba od príspevku . Ďakujem za váš čas. 🙂