Tetánia a pôrod

mishita2401
3. aug 2012

Ahojte, snažila som sa tu na MK aj na googli najst temu kde by bola aspon jedna odpoveď či žena s tetaniou dokaže bez väčšich komplikácii porodit.??? všade som našla len otazky ale žiadna odpoved. Preto ak nahodou má niektorá z Vás už po pôrode a ma tetaniu budem rada ak mi date vediet ako sa to da zvladnuť. Vopred ďakujem!

sandy3911
14. aug 2012

@mishita2401 ahoj, ja mám tetaniu a idem cisárskym, práve kvôli tomuto, odporučil mi to môj neurológ, kvôli možným komplikáciám, ktoré by mohli aj nemuseli nastať 🙂

mishita2401
autor
14. aug 2012

@andrejkam tie stranky som pozerala su tam same otazky žiadne konkretne odpovede ...ale dakujem

babula
14. aug 2012

Myslim,ze vsetko zavisi od toho v akom stadiu mas tetaniu.mam za sebou dva porody.blizsie info cez ip

rosette
13. okt 2012

cau mishita, neviem ci je to este aktualne pre teba-ale podla doktora som citujem "tetanicka jak svina" a pred par dnami som normalne porodila a vobec som si nevsimla ze by som mala pri porode nejake tazkosti. teda tie tetanicke, samozrejme 🙂 takze netreba sa bat.

yvik
4. apr 2017

Mam tetaniu. Rozhodla som sa pre spontanny porod. Vsetko prebehlo v poriadku. S tetaniou zijem dalej. Je to neprijemne hlavne teraz pocas teplych dni. A vobec treba sa s,nou naucit zit. Ako pride tak odide. Pit vela a vyhybat sa stresu. Rano najvyssie magnezko nasadit a pozitivne mysliet.

danielahamar
20. nov 2020

Ahojte oživujem tému odkedy som tehu každý mesiac mam tetat. syndróm. Už to mám aj v knižke zapísané, termín mam prvý Jan. týždeň a ja rozmýšľam ako to zvládnem😔. Odkedy som tehu neventilujem stres, neviem ani plakať, ani kričať a myslím, že toto bude problém tak častého syndromu😩 Akonáhle porodim musím k neurologovi, tieto stavy mám od dec. 2019 kedy som skončila v nemocnici, tri mesiace potom ok a ostala som tehu, kt. nezvládam bohvie ako. Magnézium beriem, nestačí podľa všetkého.

lydiasabolova
7. feb 2021

@danielahamar zdravím, chcela by som sa spýtať, ako si dopadla a zároveň aj znovuotvoriť diskusiu.. mne síce tet.syndróm ešte nepotvrdili, ale vyzerá to tak, že ho mám. Za pár dní aj mňa čaká pôrod a dosť sa bojím, lebo moje problémy sa týkajú najmä srdca (búši mi) a dýchania (ťažkosť nadýchnuť sa, pocit tlaku na hrudi) - niekto totižto máva kŕče končatín a tváre, no mne, bohužiaľ, zviera dýchacie cesty ☹ veľmi by som chcela rodiť prirodzene, ale chcela by som vedieť, aké komplikácie môžem čakať, aby som sa pripravila na všetko

danielahamar
7. feb 2021

@lydiasabolova ahoj, pôrod prebehol bez komplikácií a zatiaľ je všetko ok aj od pôrodu. Ja som mala 6 magnezii denne, takže aj tak sme to tlmili a na konci mi aj tlak vybehol hore a tep som mala väčšinou 90-100 každý deň. Po pôrode sa mi to všetko upravilo.

lydiasabolova
10. feb 2021

@danielahamar tak to som rada, že ti to dopadlo dobre 🙂 ja magnézium už nemôžem, lebo som akurát v termíne, ale ja mám dole všetky základné minerály, najmä vápnik a horčík, tak som veru zvedavá.. ty si mala minerály ako na tom?
len tak zo zvedavosti, keď si predtým mávala tie stavy, nevšimla si si, čo ti ich vyvolávalo? lebo ja mám pocit, že sa mi to zhoršuje v teple a že to nejak súvisí aj s potláčaním emócií, lenže nemám si to ako potvrdiť/vyvrátiť, lebo žiadny dr.mi k tomu nič viac nepovedal a to som sa aj vypytovala

danielahamar
10. feb 2021

@lydiasabolova mne to spôsobovalo vyčerpanie organizmu , ja som magnézium brala do posledného dňa, akurát v deň pôrodu som si nedala, lebo mi to začalo od rána.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre