icon

Vyliečili ste sa z rakoviny pečene a pankreasu?

12. jan 2025

Mamky poznáte niekoho kto mal rakovinu pečene a pankreasu a vyliečil s z toho?

kittykat22
12. jan 2025

Bude to v pohode neboj. Najskor ta asi poslu na MRI aby ta skontrolovali, ze mas zvysok v poriadku a potom nastavia prokol liecby. Potom sa uz budes len liecit 🙂 Mozno by bolo dobre aby si si pripravila otazky ktore ta zaujimaju. U lekara je to vzdy taky ficak ze mas pocit, ze si sa 10 veci nespytala ked zatvoris dvere. Tak mozes si nieco aj dopredu pripravit aby si sa eventualne mohla spytat - co by ti nepovedal.

ankare
12. jan 2025

Skoré uzdravenie! 🥰

cacianka
12. jan 2025

Bože, veď napíš trochu viac.
Ešte len teraz, teda zajtra máš ísť k obvodnej a už máš termín u onkológa ? Kto ti ho dal ? Keď si sa pýtala že kde máš ísť...

lucia11kob
12. jan 2025

Držím ti palce 🥰

napetra
12. jan 2025

Okrem CT vyšetrenia sa používa aj vyšetrenie ultrazvukom, alebo MRI.
Merajú sa hladiny biomarkerov, antigén CA19-9.
Definitívne sa diagnóza môže potvrdiť až biopsiou.

mandarinka555
12. jan 2025

@cacianka Veď ísala vyššie, že lekárka z CT vyšetrenia ju poslala na onkológiu.

mamaaja82
12. jan 2025

Ja ti aitorka poradim doktora Janika v martine,on predlzil zivot mojmu otcovi o 11 rokov mamine sa snazil pomoct diagnoza ako tvoja zial o 8 mesiacov bol koniec

nevesta2025
12. jan 2025

Veľmi ma to mrzí... Táto choroba Menonam rakovina je niečo hrozne pre človeka a pre jeho telo... Či Už je to leukémia, rakovina hrubého čreva, prsia, a pankreasu a milión ďalšieho.... Veľmi vám držím palce nech ste z toho vonku čím skôr 🍀🍀❤️❤️❤️

grof_monte_christo
13. jan 2025

@cacianka Ved bola na CT. Aj mojej mamine zistili rakovinu na CT.

grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
11bodka11
13. jan 2025

Drzim velmi palce

cacianka
13. jan 2025

@mandarinka555
@grof_monte_christo baby, CT je iba vyšetrenie zobrazovacou metodou, lekár odborník zhodnotí a pošle výsledok lekárovi ktorý pacienta odosiela. bez výmenného lístka od odosielajúceho lekára, ktorý napíše ktorú časť tela treba vyšetriť, nikomu CT, MRI neurobia. Bola som 2x, ani raz so mnou lekár na CT nehovoril. iba som počkala cca 10 minút a dali mi do ruky CD, že ho mám dať lekárke (mňa poslala neurologička). až potom ona mi povedala výsledky a odporučila postup. môj chlap takisto, dostal po vyšetrení CD a išiel s ním k odosielajúcemu lekárovi (ortopéd). obaja sme boli na rôznych pracoviskách. Spravidla lekár na CT, MRI, RTG ani nehovorí s pacientom. RTG laboranti urobia vyšetrenie, výsledok ide do databázy a lekár postupne berie tie snímky, prezerá ich a podľa nálezu napíše lekársku správu, a fakt málokedy to stíhaju tak rýchlo , že skoro na počkanie a ešte sa rozprávajú s pacientom. trvá to veru aj pár hodín, rýchlejšie sa sníma, ako robí popis a píše správa.
a aj keby sa lekár na CT/MRI rozprával s pacientom po nejakom čase, tak môže iba odporučiť, ale termín u onkológa nedáva, on nemá ako a nevie sa dostať do databázy onkológa, aby nahodil pacienta po CT/MRI do jeho termínovníka. To by musela byť nejaká top klinika zameraná na onko, ale to autorka nikde nespomína, ešte s apýta kam by mala ísť, či do martina.

cacianka
13. jan 2025

@grof_monte_christo ved viem že ako sa onko choroby zisťujú. pracujem na onkoógii, síce nie ako zdravotník, ale za 11 rokov už mám niečo nabraté. píšem len, že lekár ktorý robí vyhodnotenie zobrazovacieho vyšetrenia, popis a píše lekársku správu, 99% nepríde s pacientom do kontaktu.

napetra
13. jan 2025

@cacianka Samozrejme máš pravdu, takto to funguje na onkoklinikách.
No nevieme, kde bola @autorka na CT, tam to môže fungovať inak.
Potvrdenie diagnózy sa definitívne stanoví až po biopsii.
Takže zatiaľ je to iba predpokladaná diagnóza.

cacianka
13. jan 2025

@napetra ja som bola na CT úplne inde ako u nás na klinike, teda raz tam, raz u nás, a nikde so mnou lekár nehovoril. iba ten rtg technik, čo robil vyšetrenie. muž bol zase úplne inde a detto. Lekári na odd. zobrazovacej techniky nemajú čas na pohovory s pacientmi, ani kompetencie im niečo oznamovať, to môže iba vysielajúci lekár

grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
napetra
13. jan 2025

@cacianka Však súhlasím, ale nemáme presne info ako to bolo v prípade @autorky.
Je možné, že sa lekár, ktorý popisuje CT vyjadrí hneď, veď autorka píše, že má správu, popis z CT.
Ja som už tiež absolvovala x krát CT vyšetrenie, vždy to bolo tak ako píšeš ty.

alickapusinka
13. jan 2025

by ťa poslali hned na onkologiu aby sa to riešilo.Rovno s CT.Tak nepochybuj ak sú metastazia bolo by to staršne vážne tak 10 dni by nečakali.Tomu neuveri ani laik.

alickapusinka
13. jan 2025

@sofia1979 ved teraz som to zažila s bratom to bolo peklo na zemi toto prežiť neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi.To pochopi len ten kto to v rodien zažil.Nič ju nebolelo ved pečeň dava signál aj pankreas to bolí.

alickapusinka
13. jan 2025

autorka je tu aj skupina zdravotnici radia tak skús tam.

alickapusinka
13. jan 2025

@taktotedanie si lekárka chcem sa opýtať pozdavaju sa ti tie príznaky.

medea2003
13. jan 2025

Neviem, odkiaľ si, ale ak napríklad BA a okolie, porozhliadaj sa po zahraničí, Česko, Rakúsko. Slovenské zdravotníctvo má najhoršie čísla, čo sa týka liečby onkologických ochorení a liečia metódami, ktoré v okolitých krajinách už považujú za neefektívne. Bohužiaľ riešia liečbu, ktorú poisťovne preplácajú .

taktotedanie
13. jan 2025

@alickapusinka co konkretne? Necitam velmi komentare

huginko
13. jan 2025

@alickapusinka ale no, však na onkológii sú len pacienti s rakovinou, metastazami v mnohých prípadoch, takže ta ne vezmú na počkanie. Pacientov je veľa, lekárov malo....tiež sú čakacie lehoty, čo je v týchto prípadoch strašne

alickapusinka
13. jan 2025

@taktotedanie no že nemala žiadne príznaky rakoviny pečeňe ani pankreasu a ma metastazi však by aj ožltla od pečene a nema nič.

alickapusinka
13. jan 2025

@huginko iste 10 dni by čakali sam tomu neveriš.

grof_monte_christo
13. jan 2025

@alickapusinka Ale je a je to žiaľ aj v Čechách takto. Žena môjho priateľa mala rakovinu jazyka a tie čakacie doby na vyšetrenia boli tiež nenormálne.

kittykat22
13. jan 2025

@alickapusinka 10 dni cakania na vysetrenie je zazrak. Kamaratka s vaznou formou rakoviny dostala termin za 2 mesiace. jednoducho nebol termin. Aj ked je hrcka v prsniku, tak niekam sa dostat je takmer nemozne. Cakas casto 2+ mesiace. Na vysetrenie stitnej zlazy prakticky nikde neberu.

grof_monte_christo
13. jan 2025

@kittykat22 Ešte pred cca 10 rokmi to takto nebolo. Mamu odoslal gynekológ s podozrením na rakovinu prsníka a ešte v ten deň nás na onkológii zobrali.

huginko
13. jan 2025

@alickapusinka sama a verím, bežná realita... Mam v rodine onko pacienta, nemusíš ma presviedčať. Vidím,ze žiješ mimo realitu, zial